Baki a Jogi Fórum címlapon


Egyjogász # 2012.04.15. 11:08

Egy újabb baki:

2012.04.13-i dátummal cikk jelent meg a címlapon az elfogadás alatt lévő, zárószavazásra váró Pp. módosításról. Ehhez képest az Országgyűlés a tárgyalt Pp. módosítást 2012.04.10-én már elfogadta, és a cikk megjelenésének napján ki is hirdették a Magyar Közlönyben.

Azért ilyen "apróságoknak" a cikk szakmai lektora, vagy kipublikálója utánanézhetne a megjelentetés előtt.

cat981 # 2011.12.06. 15:18

milyen kihaltak ezek a szakmai topikok... semmi érdekes téma..., semmi parázs vita... :)
Mintha élnénk, gyerekek...! :)))

Dr.Attika # 2011.11.18. 14:11

ObudaFan!
A tárgyalás tekintélyének a meghozott ítélet nem tett jót.Olyan jogsértés történt, ami helyből hatályon kívül helyezési ok. A végén beszéltem az ügyésszel ( fiam évfolyamtársa volt a gimnáziumban) Azt mondta, hogy őt is meglepte az ítélet, de valószínűleg a bíró úr készül a 2012.január elsejei nyugdíjjazására, mert elmúlt 62 éves.

limma # 2011.11.18. 12:33

Egy kis hülye picsa nem hencegne, az meg lenne győződve róla, hogy a nagy eszével kápráztatta el a bizottságot .-)

Dr.Attika # 2011.11.18. 11:54

A talárt azért találták ki, hogy ezzel is szemléltessék, hogy a bíró, ügyész, ügyvéd egyenlő az eljárásban. Egy jogászi hivatásrendnek megfelelő egyszerű öltözet. Namost ehhez képest különbözik a bírói, ügyészi és ügyvédi talár (fazon, fityula szín stb.). Ami főkülönbség, hogy a bíró és ügyészi talárt a magyar állam veszi meg az ügyvédit pedig maga az ügyvéd. 5 éve a talár 24.000,- Ft-ba került.

cat981 # 2011.11.18. 11:46

hát akkor meg ne haragudj, de eléggé rossz a kommunikációd, mert szerintem mindenkienek úgy jött le a hozzászólásodt, mint egy kis hülye picsa hencegése...

cat981 # 2011.11.18. 11:43

így van, jó eséllyel leszel Te is még elhasznált kapcarony aki a kutyának se kell majd, úgyhogy addig kurválkodd össze magad amíg még tudod, mert láthatod az említett kolléganőid esetéből akik csúnyán de okosan sem tudnak érvényesülni, hát még majd Te csúnyán/lepukkandtan és bután...

limma # 2011.11.18. 11:37

Ó te árva... hát éppen azt akartam kifejezni, hogy milyen szemétség, hogy a külsőt nézik, nem azt, hogy rátermett-e, okos-e, intelligens-e valaki.
Egyébként meg az a meglepő, hogy én sem vagyok szép, se túl fiatal nem voltam már..... de kiöltöztem, mint szaros Pista...
Végül Miskolcra kerültem, írásbeli felvételi alapján :-)

Sünvadász # 2011.11.18. 10:44

Tudod neked ez szerencse és most jó poén. Nekik nem az.
De leszel egyszer Te is negyvenes - ötvenes - bár biztosan sokkal csinosabb nő, s ha akkor nem sikerül valami, majd gondolj a mostani helyzetedre.

limma # 2011.11.18. 10:01

Hehehe

2003-ban felvételiztem Pécsett az iü üi szakra.
Szép csipkeblúzban.
Maximális pontszámot kaptam (szóbeli volt).
Pedig nem is válaszoltam túl jól .-).
A folyosón várakozó negyveneses, ötvenes..nos, nem túl csinos nők panaszkodtak, hogy már évek óta próbálkoznak bekerülni, de nem megy, mert csak a csinos fiatalokat veszik fel..........

cat981 # 2011.11.18. 08:36

"Ha elfogadnám, akkor egy bírósági tárgyalásra úgy kellene bemennem, hogy köszönés helyett a talár alól kivillantom a "farkamat" vagy mellkasomat?"

Így, így, pontosan ezt kell tenned! De csak ha nagy van, mert ellenkező esetben fordítva is elsülhet a dolog, ugyanis lehet hogy kiröhög a B.nő/vizsgálztatónő és veszted is a pert/buksz a vizsgán. Szóval előtte menj el gyúrni meg járj utána neten lomposnövelő módszereknek úgy érdemes belekezdeni bármibe.

most komolyan: A nőknél legyen akármilyen okos is - mégiscsak nő és ezt semmi nem írja felül - jelentős súllyal hat rá és számít neki a megjelenés a küllem, olyannyira hogy volt olyan igazgatónő főnököm akivel amikor interjúztattam és megpillantotta az egy műszaki munkakörre pályázó infós-kockafejű nem mai divatnak öltözködő jelentkezőt élből kibökte, hogy na köszöni szépen belőle nem kér... Ennyit a nők döntéshozatali és vetezői szereplre való alkalmasságukról... Itt jegyzem meg mielőtt pazsnál kiverném a biztosítékot (még úgy is hogy működik az iróniaé rzékelése), hogy amit írtatok a professzoról, egyrészt szánalmas, hogy egy félig átlátszó mellbimbóval le lehet venni a lábáról, másrész meg emaitt ugyanúgy alkalmatlan a feladatára...

Sünvadász # 2011.11.17. 22:29

Dr. Attika:

Már nem tudom melyik prof mondta utolsó évben: az öltözködésünkkel is adjuk meg a tiszteletet a szakmánknak. Én ezt tartom ma is szem előtt.
(sajnos jól tippeltél: egy korosztály vagyunk)

Sünvadász # 2011.11.17. 22:24

Guba

Nem nyert: Zlinszky János

Textilhal # 2011.11.17. 20:05

Talár: sokan úgy tartják, ápol s eltakar, majdnem mindegy, mi van alatta, szerintem ez elég rossz hozzáállás. Ha megjelenek egy bíróságon, nem az a minimum, hogy nem farmerben teszem?

Kánikula: 2009 júniusát írjuk, 63 fok C meleg, délutánba nyúló tárgyalás, nyugati fekvésű tárgyaló. Csak a két jogi képviselő (illetve felperesi oldalról jómagam, az ügyvédjelölt) és a bíró. Mindenki piheg a nyakig begombolt talárban. Én szemben az ablakkal, amin nincs függöny és az üvegházhatás 100%-on működik. Csak azért nem lettem rosszul, mert arra koncentráltam, hogy számolgattam a bíró arcán legördülő izzadság-patakokat.:-))) Nem ajánlotta fel, hogy szabaduljunk meg a műszálas zsákoktól, mentségére legyen mondva: ő maga is nyakig begombolva ülte végig a ceremóniát.:-)

Vizsga: most októberben volt a második szakvizsgám. Előttem zsinórban buktatták a vizsgázókat, utolsó voltam (azt hiszem 6.), a hangulat és az energia olyan fél 5 körül érthető módon már nem volt a tetőfokán (sem a vizsgáztatók, sem szerény személyem részéről, különösen az előzmények okán). Túl voltam már a munka-TB és alkotmány-közig részen, EU maradt a végére. Konkrétan alig hallottam, mit kérdez a vizsgáztató, mert a két hölgy, akik már "végeztek velem", csicsergett és magán kívül nevetgélt, diskurált folyamatosan egy gyök-kettő méretű helyiségben, nem mondhatnám azt sem, hogy legalább suttogva. Az sem tűnt fel nekik, hogy sokszor úgy kérdeztem vissza az EU-s kérdésekre: "Elnézést, lenne szíves megismételni a kérdést, mert NEM HALLOTTAM?"

Hát ennyi. De azért az élet szép!:-)

Dr.Attika # 2011.11.17. 17:27

"cat981"! Miért is haragudnék az eltérő értékrend miatt?
"Ma már hozzátartozik egy-egy cickó/bugyi-mellkas/has/farok-villantás az alapvető illemhez és és megjelenéshez."- ahogy írod.
Én nem tudom elfogadni ezt az értékrendet.
Ha elfogadnám, akkor egy bírósági tárgyalásra úgy kellene bemennem, hogy köszönés helyett a talár alól kivillantom a "farkamat" vagy mellkasomat?

guba # 2011.11.17. 16:31

Későbbi alkotmánybíró, tanszékvezető professzorom június végi vizsgán, 60 fokban engedélyt kért tőlem, a slamec diáktól, hogy levehesse a zakóját, de természetesen ragaszkodott hozzá, hogy én is, mivel úgy elviselhetőbb a közeg.

Tippelek: Kiss László

pazs # 2011.11.17. 16:21

Ma már hozzátartozik egy-egy cickó/bugyi-mellkas/has/farok-villantás az alapvető illemhez és megjelenéshez.

Hol? Mert ahol én élek, ott nem. De ma nem működik az irónia-érzékelőm.

cat981 # 2011.11.17. 15:22

Dr. Attika,
Már ne is haragudj de Benned van a hiba. Változnak a korok, szokások, illem. Elhiszem hogy régen azért rúgtak ki vizsgáról valakit, mert nem öltönyben jelent meg, de ma már ez egy nagyon elavult módi. Ma Te ha így jelensz meg vizsgán ne csodálkozz ha alig állnak szóba Veled, sőt örülj ha egyáltalán nem vágnak ki egyessel. Ma már hozzátartozik egy-egy cickó/bugyi-mellkas/has/farok-villantás az alapvető illemhez és megjelenéshez. Tanulhatnál egy kis illemet és erkölcsöt az ominózus kolleginádtól, mert eléggé el vagy maradva etéren. Ráadásul még Te méltatlankodsz a kolléganőd jogos sikerén. Javaslom kicsit szállj magadba és tessék a korral haladni!

Sünvadász # 2011.11.17. 15:04

Azért a talárnak van jó oldala is. Én még jól emlékszem fiatal jogászként az egyik Nagytekintélyü Budapesti Bíróságon, ahol főleg munkaügyi pereket vittem, az azóta már elhunyt bíróra, aki kockás flanelingben és mamuszban caplatott be a tárgyalásra.
Persze a clotgatyás ügyész sem rossz!

ObudaFan # 2011.11.17. 14:56

Önmagában ez a jelenet sem tehetett jót a tárgyalás tekintélyének.

Dr.Attika # 2011.11.17. 13:56

Kedves Sünvadász!
Ez a mi korosztályunk(valószínűleg Te is 50 körül jársz) főleg az akkori professzorod esetében természetes volt. Én édesapámtól tanultam meg, hogy a zakó levételére engedélyt kell kérnünk és az engedély egyben azt jelenti, hogy a többiek is leveszik.

Idén nyári büntető tárgyalás: ( Vádlott-távollétes)
Bíró: Mivel csak hárman vagyunk jogászok, javalom vegyük le a talárt.

Bíró és én is levettük. Ügyész maradt talárban.
Bíró úr kérdezi: Ügyész úr nem veszi le?
Ügyész ( 28 éves) válaszol: Nincs a talár alatt semmi.
Bíró: Mivel rontaná a bíróság tekintélyéthogy a szőrös mellét nézzük, ezért hagyja nyugodtan magán.

pazs # 2011.11.17. 08:38

Dr. Attika, maradjunk annyiban, hogy láttam olyat nem egyszer, hogy a női vizsgáztató értékelte a dekoratív férfi vizsgázókat, akik erre rásegítettek a megfelelő öltözettel - nem a háromrészes öltönnyel.

Berényi Miki # 2011.11.17. 08:34

Rajtam meg meglepődtek, amikor - igaz nem vizsgán, hanem szóbeli gyakjegypótláson - öltönyben jelentem meg. :O mármint nem a csoporttársak, a vizsgáztatók.

Sünvadász # 2011.11.17. 07:38

Későbbi alkotmánybíró, tanszékvezető professzorom június végi vizsgán, 60 fokban engedélyt kért tőlem, a slamec diáktól, hogy levehesse a zakóját, de természetesen ragaszkodott hozzá, hogy én is, mivel úgy elviselhetőbb a közeg.
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy ez több mint 25 éve volt

guba # 2011.11.17. 05:54

Azt nem tetted hozzá, hogy elnézést kért mindenért és jelest adott. Csakis így kerek egész a történet.