Kedves kbs,
őszinte naivitással kérdezem: csak annuitásos törlesztési profillal adnak lakáshitelt?
én úgy gondolom a törlesztési profil megállapodás kérdése, de ha az összes bank ezzel az egyetlen profillal dolgozik, akkor nem szóltam...
Kacsa11
Kedves kbs,
őszinte naivitással kérdezem: csak annuitásos törlesztési profillal adnak lakáshitelt?
én úgy gondolom a törlesztési profil megállapodás kérdése, de ha az összes bank ezzel az egyetlen profillal dolgozik, akkor nem szóltam...
Kacsa11
Mivel nincs kamatos kamat, ezért kénytelenek.
Kedves kbs,
kamatos kamat nélkül is lehetne másféle törlesztési profilban megállapodni - vállalat finanszírozásnál szokás is.
például egyenletes törlesztés, vagy "balloon payment"...sok lehetőség van.
az annuitásosból is van többféle.
Kacsa11
Akkor meg a kamatnak kellene magasabbnak lennie vagy a törlesztőrészletnek vagy az előtörlesztés díjának. A kölcsönnek van egy ára, és azt meg kell fizetni. Vagy így, vagy úgy.
Kedves kbs,
csak a törlesztő részletnek.
Kacsa11
A TV-ben volt egy hitelfelvevő, aki 7 milliót vett fel a banktól a 7 milliót érő lakására. Most 15 milliót követelnek tőle...
Kijelentette, hogy nem fizeti tovább a hitelt, mivel képtelenség törleszteni. Igaza van. (A lakást úgy sem tudja a bank piacra dobni, az adós jövedelméből pedig csak a törlesztő-részlet töredéke vonható le, így jobban jár, mintha fizetné a magas törlesztő-részletet. Viszont azt a nyugdíjas éveiben is fizeti majd.)
Sajnos az eladósodás egy életre szól, örök, mint a nyomorúság, de még örökölhető is az adósság!
Kilépés a körből, új élet kezdése lehetetlen.
Irány Új-Zéland...?
Azért ilyen esetben egy össznépi-nemzeti passzív ellenállást megérdemelnének a pénzintézetek...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02