Szeretném megtudni, ha egy Bank eladja a követelését egy Követeléskezelőnek, az eredeti tőke és az addig felhalmozódott késedelmi díjon felül tehet e még rá Ő is késedelmi kamatot?Konkrétan:A Bank eladta a hitelemet egy Díjbeszedő háznak.Megállapodtam velük egy részletfizetésben, mely 2 évig tart.Amikor a részletes kimutatást elküldték akkor döbbentem meg, mert az eredeti kb.910.000 Ft tőke és a késedelmi kamatokon felül Ők még a futamidő végéig plusz késedelmi kamatokat számítottak fel, így az erdeti kb, 1.100.000
adósságból lett több százezer forinttal több.Sajnos most nincs itt a pontos elszámolás.Szóval tehetnek e még rá kamatot?Ha nem hol reklamáljak?Egy másik Faktoring cég ügyintézője olyan hangnemben beszél velem,hogy a bicska kinyílik a zsebemben és azzal fenyegetőzik, hogy a rendörségen feljelent hitelsértésért.Pedig fizetek rendesen csak néha pár napot kések.lEHET E PANASSZAL ÉLNI A HANGNEM
ELLEN, HISZEN éN CSAK ADÓS VAGYOK ÉS NEM BŰNÖZŐ!
Banki hitelek
godorka57
2011.11.30. 18:31
ius latratus
#
2011.12.04. 19:11
Valami nem stimmel.
Olyan nyilatkozat született a jelzáloghitelnél, amelyben kinyilvánítod, hogy nemfizetés esetén levonhatják az aktuális elmaradást a jövedelmedből? (pontosabban: kérhetik a munkáltatódat egy bizonyos összeg visszatartására éppen a nyilatkozatod okán)
A 33, ill. az 50% vh-ra vonatkozik. Ha ebben a szakaszban jársz, akkor sem kerek a történet.
Tehát?
ius latratus
#
2011.12.04. 19:21
Erilla
A probléma az, hogy a bank nem a "fizetéséből vonta le" az őt megillető részt (ezért is nem volt érthető egyből számomra a történet, meg kellene tanulni jól használni a szavakat...), hanem a bankszámlájáról. Itt meg már nincs értelme azt számolni, hogy az a fizetésének hány százaléka.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás
büntetőeljárás