Banki hitelek

Cimbike # 2012.01.03. 10:47

Tisztelt fórumozótársak!

Úgy hallom, létezik egy 2009-ben hatályba lépett jogszabály, amely kimondja, hogy a pénzintézet nem módosíthatja egyoldalúan a fogyasztónak nyújtott kölcsönszerződés feltételeit - az adós számára kedvezőtlen feltételek szerint - amennyiben az adósnak nincs 90 napot meghaladó hátraléka.

Talán nem jó szavakra kerestem rá, de nem találtam ilyen paragrafust. Kérem, aki tudja a tv vagy rendelet számát, írja meg. Előre is nagyon köszönöm!

Cimbike # 2012.01.03. 10:47

Tisztelt fórumozótársak!

Úgy hallom, létezik egy 2009-ben hatályba lépett jogszabály, amely kimondja, hogy a pénzintézet nem módosíthatja egyoldalúan a fogyasztónak nyújtott kölcsönszerződés feltételeit - az adós számára kedvezőtlen feltételek szerint - amennyiben az adósnak nincs 90 napot meghaladó hátraléka.

Talán nem jó szavakra kerestem rá, de nem találtam ilyen paragrafust. Kérem, aki tudja a tv vagy rendelet számát, írja meg. Előre is nagyon köszönöm!

Edisszimo # 2012.01.05. 11:25

Segitséget szeretnék kérni!
A férjemmel 2007-ben lakáshitelt vettünk fel. Fizettük rendesen de tavaly óta mióta a svájci frank árfolyama nőtt elmaradtunk.Minden hónapban fizettünk bele,amennyit tudtunk.
2 hónapja sikerült elhelyezkednem dolgozni,azonban a bank az utolsó fillérig levonja a bankszámláról a fizetésem. Az lenne a kérdésem,hogy megteheti ezt? Mert azt hallottam csak bizonyos százalékot vonhatna le.....
A válaszokat előre is köszönöm.