Üdv.mindenkinek!..... Kérdés:...Feleség vagy Férj nem számít,bankkártyáján lévő tartozás / pl. folyószámla hitel,vásárlási hitel,stb. / valamelyikük halála esetén,a tartozást ki örökli?...Férj halála esetén a feleség fizeti vissza a férjéét,vagy a a feleség halála esetén a férj a feleségéét...???...Hallottam mát olyant is,hogy a 'törvényes" örökös,tehát ha van gyerek akkor a gyerektől /gyerekektől/ követeli vissza a az adott bank....???.....Köszönöm a választ!
Banki hitelek
..Itt nem tudom,hogy mi a törvényes öröklés mértéke,együtt lakunk de az én nevemen nincs a ház és haszonélvezetem sincs rajta,igaz hogy már majd 15-éve házasok vagyunk,hanem a férjemé a ház!...Apropó,a férjem esetleges halálakor velem mi lenne,hová mennék,kitehetnének? Köszönöm szépen és elnézést a sok kérdésért. Üdvözletem.
Svajci frank hitelre vásároltam használt autót a válság engem is érintett. Sokkal többet fizettem vissza, hogy az autó ért. A hitelt 2-3 éve már letelt, de nem tudom, hogy nekem is visszajár-e majd a kamatkülönbözet???????? (vagy csak azoknak akiknek folyamatban lévő ügye volt). A negyed éves kamatkülönbözetek gyakran magasabbak voltak a havi hiteleknél.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02