Az, hogy szemüveg kell, még nem elegendő a munakvédelmi célú szemüveghez. Ha kifejezettetn a monitorsugárzás miatt írja fel, hogy azzal szemben legyen védelem, akkor kell a munkáltatónak hozzájárulni. Olyanról még nem hallottam, hogy kifizetteték volna, bár adóügyi okokból ez gyakran szerepel a céges szabályzatban, amiben a monitorvédő szemüvegek árát, kihordási idejét határozzák meg.
munkaszemüveg elszámolás
Nekem is lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem:
nekem az üzemorvos azt írta az alkalmassági papírra, hogy szemüveg kell.
Tehát, ha én most szemüveget csináltatok, akkor, ha elmegyek a cégtől, akkor vissza kell majd fizetnem az összeget abban az esetben, ha elhozom a szemüveget vagy ott kell hagynom a szemüveget???
Kérjek számlát a szemüvegről? A munkáltatónak kötelessége hozzájárulni a fenti esetben a szemüveg ktg-éhez?
Köszönöm - ismét - a segítséget!
Ezzel tisztában vagyok köszönöm, a vonatkozó kormányrendeletet olvastam ( a 4 óránál többet számítógép előtt töltők igényelhetnek munkaszemüveget).
A munakvédelmi eszközök annyiba kerülnek manenyibe kerülnek, minden további nélkül költségként elszámolhatók teljes összegben.
DE! Az iylen szemüveget (elvileg csak amunakhelyen szabad használni, munkára, az a munkáltató tulajdona, és csak a foglalkozásegészségügyi javaslatra írható fel. nem jár automatikusan mindenkinek.
Köszönöm a választ, tehát nincs ennek jogszabályilag mehatározott felső értékhatára?
Amennyibe kerül az orvosilag indokolt védőszemüveg.
Kérdésem mennyi ennek a felső értékhatára?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02