Kedves aggódó anyuka!
Mivel fiának nics tulajdoni hányada az ingatlanon ezáltal az Apeh nem terhelheti meg az ingatlant.Sajnos arra nincs lehetőség, hogy különböző indokok által az apeh elengedi a tartozást, esetleges részletfizetést lehet kérni.A telephely megszüntetését,csak a fia kérheti,de szükség van a vállalkozásnak székhelyre,ezáltal kellene egy másik szákhely. Én a vállalkozás mielőbbi megszüntetését javasolnám.És a részletfizetést.Sajnos a bevallások időbeli nem leadása is késedelmi pótlékokat von maga után.
fiam adótartozása miatt hozzám jöhet a végrehajtó?
Kedves Clarissa!
Köszönöm gyors válaszát.
Vállalkozó fiamnak nincs tulajdoni hányada az ingatlanon.
Ennek ellenére, tarthatok-e attól, hogy ingóságaimon fognak végrehajtani?
Kijelenthetem-e a vállalkozást a lakcímemről?
Ha lehetséges, akkor megszűnik-e a vállalkozás?
Kedves aggódó anyuka!
Sajnos hogy a fiának nincs heti 36 órás munkaviszonya ezáltal ő főállásu egyéni vállalkozó.Elég nagy gond,hogy még nem adta vissza az egyéni vállalkozását,mert hiába nem volt semmi bevétele,a járulékokat havonta fizetnie kellett volna.
Ha ennyire nem veszi komolyan az egyéni vállalkozást mielőbbi megszüntetését ajánlanám.A bevallások mielőbbi elkészítését és fizetési haladékot kérni.Telephely vonatkozásában a fiának van tulajdoni hányada az ingatlanon?
Pályakezdő fiam egyéni vállalkozói engedélyt váltott ki tavaly téli idényhez kötött élelmiszer utcai árusításra.
Kérésére, beleegyeztem, hogy lakásom címére jelentse be telephejét. Később tudtuk meg, hogy azokra a hónapokra, melyekben közterületfoglalási engedély híján nem
dolgozhatott adókötelessége keletkezett. Valójában már január óta nincs bevétele, de
vállalkozói engedélyét nem akarja viszaadni mondván, még szüksége lesz rá később,
nyáron. Fiatalsága és tapasztalatlansága miatt nagy bajba sodorja magát.
Mit tegyek?
Aggódom a fiam miatt, az adótartozása hónapról hónapra halmozódik, keresete pedig nincs.
Féltem őt és attól is félek, hogy hozzám fognak jönni végrehajtani a fiam adótartozását.
Kevés pénzem van, munkanélküli járulékból élek, gondoskodnom kell még egy kiskorú
gyermekről, ezért nem tudok anyagilag segiteni őt.
Mit tehetek fiamért? Lehet-e az adóhatóságtól kérni az adótartozása elengedését méltanyoságból?
Hiszen nincs semmi bevétele és ráadásul ő tartósan beteg: lisztérzékeny és collitus ulcerozza-ban szenvedt.
És hogy védhetem meg a tulajdonomat?
Tudok -e mint lakás tulajdonos, megszüntetni a telephelyét? Ezzel megszünik e a vállalkozói engedélye?
Remélem tudok használható tanácsot kapni Önöktől tisztelt jogaszok, melyet előre is
köszönöm.
Egy aggódó anyuka
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02