Örülök a kedvező végkifejletnek.
kutya lopás... vagy mégsem?
Köszönöm a hozzászólásokat!
1 hét elteltével jelentkeztek... 10 000forint kifizetése után (ennyibe került a kutyakozmetika és a póráz) vissza is kaptuk a kutyust.
A férfi azt mondta ha nem fizetünk nincs kutya. Hát mi fizettünk.
Köszönöm a tanácsokat....megszívleltem őket!
Kedves ObudaFan!
Az alanti hozzászólásod első mondatát igyekszem megszívelni = elnézést. (Én csak rövidre akartam zárni a kört: ő elvitte a kutyák, ők visszaveszik a kutyát.)
Ami a polgári per indítását illeti, mire az lezajlik (...), a kutya sajnálatosan rég elfelejti az előző gazdáját.
Szerintem a lánynál lehet valami pszichés zavar: mire lehet vélni ezt a nagy hírtelen gondoskodó - anyás szituációt.
Vigyen menhelyről magának kutyát!
Azért egy jogi fórumon önbíráskodásra ne bíztassunk már senkit, mert az bűncselekmény. Lopásnak ez nem lopás, legfeljebb jogtalan elsajátítás, de nem feljelentést tennék a magam részéről, hanem polgári pert indítanék.
Sophie: egyszerűen el kell hozni a kutyát egy sétáltatása alkalmakor a lánytól. Lesz majd egy kis vitatkozás az utcán (...), de fotókkal és tanukkal tudjátok igazolni, hogy az a ti kutyátok.
Sőt a lány el is ismerte, hogy az utcátokból hozta el.
Az állatmenhelyeken annyi szerencsétlen sorsú kutya vár szerető új gazdára., tetszése szerint választhat magának másikat- közel hasonlót a lány.
Tisztelt Cím!
Hétfőn a nagy hó eltakarítása közben a délelőtti órákban elkóborolt, törpe őz pincher fajtájú 2 éves szuka kutyám. Amint észrevettük az eltűnését a családom minden tagjával elindultunk a keresésére, de hiába. A későbbi órákban az eltűnését a helyi rádióval is bemondattuk.
Majd 3nap múlva a szomszéd testvére jelentkezett (akitől még 10évvel ezelőtt kaptuk az elkóborolt kutya szüleit), hogy látta a kutyánkat a lakótelepen (ahol ő lakik) ami a város másik pontján van, amint egy 20 év körüli lány sétáltatja. Szóba is elegyedett a lánnyal…. A lány elismerte, hogy abban az utcában találta a kutyát ahol én lakom. És azt is megerősítette, hogy nem adja vissza…mert ha nálam olyan jó helyen lett volna, nem kóborolt volna el. De tudni kell, hogy én és a családom nagy állatszeretők vagyunk (négy macskánk és négy kutyánk van).
A helyzetet tovább bonyolította az a tény, hogy a lakótelepi néni szomszédjának lánya jó barátságban van azzal a vele egykorú lánnyal aki most nem hajlandó visszaadni a kutyát.
A néni megpróbált segíteni és elkérte a szomszédtól a leány telefonszámát, de ők egy elérhetetlen számot adtak meg. Ezzel is erősítve, hogy nem akarnak kapcsolatba lépni velem.
Sajnos a kutyának nem volt törzskönyve, így néhány fotón kívül semmivel nem tudom bizonyítani, hogy az én kutyám van nála.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Van esélyem arra, hogy visszakapjam a kutyámat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02