Életfogytig tartó szabadságvesztés


Koi Gyula # 2002.12.02. 07:55

Kedves Csaba,

En is koszonom, es hasonlo jokat kivanok. A vizsgakra meg a vedesre sok kalappal.


legislator

Holiday # 2002.11.28. 15:34

Hello Koi Gyula!

Terjedelmes választ küldtél, mely őszintén szólva teljesen lenyűgözött. NAGYON KÖSZÖNÖM. Egyébiránt rövidesen tiszeteletemet teszem az Ogy. Kvt-ban, így segítségednek köszönhetően legalább célirányosan kutathatok.
Sok sikert kíván Neked a jogi pályán, és válaszodat ismételten nagyon köszöni:

   Horváth Csaba Balázs, alias Holiday

Koi Gyula # 2002.11.25. 17:19

Kedves Rexor,

Ezt speciel nem olvastam, de a kolleganak hasznos lehet. Koszonom a dicseretet, kollegatol ez kulon kituntetes. (Bar en meg csak hallgato vagyok, Te pedig vegzett jogasz). Meg egyszer kosz.


legislator

Rexor # 2002.11.25. 14:08

Hát Gyula aki ezt mind végigolvasssa, az előtt le a kalappal. 20 kötetes lexikonok, nem mondom, ehhez kell teljesítmény...

Koi Gyula # 2002.11.25. 13:55

A regi irodalomhoz nelkulozhetetelen segitseget jelentenek a regi jogi bibliografiak. (1867-1910 kozotti anyagra: Kudora Karoly: Jogi konyvtar Ebben cimszavak szerint kereshetsz. Bewnne magyar es kulf. ir. is. Ogy. Kvt. bibliografiai szabadpolcan leled meg). Erdemes VALAMENNYI magyar jogi lexikont es enciklopediat atnezni (Magyar Jogi Lexikon I.-VI. 1899-1906 Markus Dezsotol, Jogtudomanyi Enciklopedia szerk. Szabo Imre 1980, Jogi Lexikon szerk. Pomogyi Lászlo 1989,Jogi Lexikon foszerk. Peschka-Lamm. A magyar buntetojog alapveto kezikonyve Angyal Pal 20 kotetes magyarazata, a Magyar Buntetojog. El kell olvasni Szemere Bertalan: Halalbuntetesrol c. konyvet, Beccaria, Cesare: Bunokrol es buntetesukrol, Lombroso, Cesare: Langesz es orultseg cimu onyve is segithet. Erdemes a regibb es ujabb tankonyvek ilyen iranyu fellapozasa. Szerencses lenne megnezni a Kriminologiai Intezet evkonyveit. Erdemes beulni kari es tanszeki konyvtarakba, vadaszni a vilaghalon. Jo lenne angol es nemet nyelvismeret is. (Liszt, Franz Strafrechtje sokat segitene Neked.)Egyebkent a tema irodalma oriasi. A halalbunteteshez a vonatkozo nemzetkozi egyezmenyeket messzemenoen ki kell vesezni. Lapozgasd a jelenlegi is korabbi Btk. magyarazatokat az eletfogyttal fenyegetett cselekmenyek kornyeken.


legislator

Holiday # 2002.11.18. 16:12

Sziasztok!
Szakdolgozatomhoz keresek irodalmat, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Nagyon sűrgős lenne, lassan kifutok az időből. Témám az életfogytig tartó szabadságvesztés, melynek vonatkozásában főleg az elméleti kérdések érdekelnek. Elsősorban magyar nyelvű szakirodalom érdekelne, de francia nyelven is elboldogulok ( nagy segítséggel!!!). Érdeklődöm könyvek, tanulmányok, precedensek iránt. Halálbüntetés vagy életfogytiglan? Ezen utóbbi témát is érinteném a dolgozatban. Előre is köszöni a segítségeteket: Holiday