Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Parkolás Céges parkolóban

drbjozsef #   2018.04.09. 15:08

Tehát, ha egy magántulajdonú telken nincs felhúzva kerítés, akkor bemehetsz, és építhetsz rá házat?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers # e-mail 2018.04.09. 15:08

Nem jól, azaz visszafele is akarod értelmezni. Az azt jelenti, hogy aki ott közlekedik, a KRESZ szabályait kell betattaniuk. Pl. jobbkézszabály, kötelező haladási irány, mozgáskorl.parkoló stb. De ne akard a saját értelmezéseidet ráeröltetni. Sőt! Sok magánparkolóban, ahol a KRESZ van érvényben nem fogadják el a mozgáskorlátozott igazolványt igyenesként. A kijelölt helyet elfoglalhatják, de ott sem ingyenes.

BertaZoltán # e-mail 2018.04.09. 14:54

A lényeg, tudtommal, a KRESz nem ismer ilyet, hogy szervíz meg ügyfél parkoló, most akkor ha nincs elzárva akkor a kresz vonatkozik a területre, ha lezárja akkor a cég szabályai. Jogilag ez a helyzet ha nem tévedek, erre kértem megerősítést.

wers # e-mail 2018.04.09. 14:51

Attól hogy nincs parkoló még korlátozhatja, ki parkolhat ott. Pl. "ügyfélelek részére" ill. korlátozhatja, ki nem. Kiadja igazgatói utasításban, hogy munkavállalónak nem. Gondolom az ügyfeleknek építette, és nem kíván egyet sem elveszíteni, mert nem tud leparkolni. Nem is nagyon értem, mi a felháborodás oka. Azért fenyegetnek elvontatással, mert egyébként nem mindenki fogja fel az akaratukat.

BertaZoltán # e-mail 2018.04.09. 14:30

nincs se kerítés se sorompó semmi. csak felfestették a rendszámokat és a többi dolgozót fenyegetik, ha oda állnak elszállítatják az autóikat.

drbjozsef #   2018.04.09. 14:02

Egyébként azt se keverd össze, hogy a "KRESZ szabályai érvényesek" vagy a "KRESZ szabályai IS érvényesek".

(vesd össze : a lidli parkolója közforgalom számára megnyitott magánterület, de éjszakára lezárhatja sorompóval, és egyéb szabályokat is hozhat, ami nincs a kreszben).

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2018.04.09. 14:01

Az biztosan közforgalom számára megnyitott magánút?
Nem kevered össze azzal, hogy csak nyitva van a kapu éjjel nappal, mert lusták bezárni, és a dolgozók/ügyfelek járnak be-ki? Mert az nem ugyanaz azért. Attól az még a magánterületük, és bárkit kitessékelhetnek.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.