Segítségkérés bevont jogosítvánnyal kapcsolatban.


Laura # 2021.10.30. 13:37

Sziasztok,
kérlek segítsetek ha van ötletetek az alábbiakkal kapcsolatban.
Angliában élek és a magyar jogosítványom használom évek óta. 2019-ben kezdeményeztem az angol jogosítványt de a hatóságok nem fogadták el így soha nem kaptam meg. Tehát azóta is a magyarral vezetek.
Október végén kaptam egy határozatot, miszerint a magyar jogosítványom bevonásra kerül, mivel a hatóságok szerint mind a két országban rendelkezem jogosítvánnyal.
így hangzik: x name y számú jogosítványát visszavonja. X Y számú vezetői engedélye visszavonásának ténye jelen határozat véglegessé válását (kézhezvételét követően) a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzésre kerül.

Azonnal megkerestem a kormányhivatalt és levélben tájékoztattam őket, és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentettem hogy angol jogsim nincs és soha nem is volt.

A problémám : mikor a határozatot megkaptam, másnap volt egy kisebb balesetem Angliában.
És szeretném tudni, hogy a levél szerint a visszavonás bejegyzésre került-e és hogy az látható-e az angol hatóságok számára hiszen ez érintheti az autóbiztosításom is.
Számomra a fent említett határozat nem teljesen érthető, és a balesetem miatt szeretném tudni a véleményeteket.

A hivataltól azt is megkérdeztem, hogy miután kijelentem , hogy nem rendelkezem angol Jogosítvánnyal a de magyar viszont be lett vonva, vezethetek-e egyáltalán. Azt a választ kaptam hogy igen.
De ha a közúti nyilvántartásba már bekerült a bevonás ténye, akkor az talán látható Angliában is, és hiába vezethetek jogilag, amikor a biztosító ellenőrzi a jogosítványom érvényességét akkor talán látható lesz számukra hogy az kb. 2 hete bevonásra került.

Mit gondoltok erről ?

Köszönöm előre is
Laura