NÚSZ / Posta - tértivevény


gylab # 2022.07.25. 06:52

Nekem ez így nem teljes. A térti azért térti, mert azt a feladó megkapja. Jelen esetben a NÚSZ-nál van, ezzel bizonyítja, hogy átvetted. Mint írtad, ennek másolatát meg is küldte. Azon kinek az aláírása van? Amúgy igen, a postás is megtette már nem is egyszer, hogy aláfirkantotta, és ki sem vitte. Aztán egyszer-egyszer meg találtak egy zsák levelet.

drbjozsef # 2022.07.22. 15:54

fabyen,

De akkor most mire célzol? Senki se vette át, és a postás aláírta aztán eldobta a hivatalos iratot? Nem valószínű...

fabyen # 2022.07.22. 15:51

Kedves nanemaaa és Kovács_Béla_Sándor!

Köszönöm válaszaikat, a hozzátartozó illetve egy háztartásbeli lakó nem opció, ha ne adj Isten a szomszéd vette volna át, akkor pedig megkaptam volna a levelet.
Nem is az zavar igazán, hogy valaki aláírt helyettem, de legalább tette volna be a borítékot a postaládámba és megkaptam volna tavaly szeptemberben a levelet.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.07.21. 11:29

a címzettel egy háztartásban lévő közvetlen hozzátartozó részére is.
Nem kell közelinek lennie, és nem kell egy háztartásban élnie vele. A jogszabály szerint "az adott címen tartózkodó hozzátartozó". Az egy kávéra felugró unokatestvér is megfelel.

nanemaaa # 2022.07.21. 08:03

A posta nem csak közvetlenül a címzettnek adhatja át a küldeményt, hanem a címzettel egy háztartásban lévő közvetlen hozzátartozó részére is. Azt ugyanúgy átvettnek kell tekinteni, mint ha te magad vetted volna át. Lehet, a befizetési különbözetet a hozzátartozón kell leverned, aki elfelejtette neked odaadni a felszólítást.
De ha ne adj isten mégis a te aláírásod szerepel a tértin, ........

fabyen # 2022.07.21. 05:31

Tisztelt Jogtudók!

Az alábbi témában kérném a segítségüket:
2022. június havában tudomást szereztem róla, hogy 2021. szeptemberben a NÚSZ számomra tértivevényes pótdíjfizetési felszólítást adott fel, melynek összege nem került részemről kiegyenlítésre, így jelenleg közel 70 000 HUF tartozásom van feléjük..
Telefonon egyeztetve a NÚSZ ügyfélszolgálatával, kiderült, hogy a felszólítást állítólag át is vettem. Írásos megkeresésemre megküldték a 2021. szeptemberben megküldött felszólító másolatát illetve a tértivevény másolatát, mely szerint 2021. szeptember 7-én átvettem a levelet, így az a NÚSZ szerint kézbesítettnek minősül.

Mivel 2021. szeptember 7-én egész nap akkori munkahelyemen Gyöngyösön tartózkodtam, a postai küldeményt Pest melletti lakhelyemen nem vehettem át, s más meghatalmazottam sincs, akinek a Posta átadhatta volna. Így erős a gyanúm, hogy a tértivevényen nem az én aláírásom szerepel, azonban károm származik abból, hogy valaki aláírt a nevemben és a felszólítás ennek ellenére sem került be a postaládámba.

A Postától kértem, hogy vizsgálják ki, hogy mi történhetett, a válaszuk:
\"Tájékoztatjuk, hogy Panasz a postai küldeményhez kapcsolódóan a feladás napjától számított hat hónapos jogvesztő határidőn belül, sérelmezett tevékenység esetén az erről való tudomásszerzéstől számított harminc napon belül, de legkésőbb a tevékenység megvalósítását követő hat hónapon belül tehető.
A fentiek értelmében a panaszkezelés jogvesztő határideje lejárt a szóban forgó küldemény esetében.\"

A NÚSZ felé szándékomban áll megfizetni az alap pótdíjat, mivel nem vitatom annak jogosságát. Amennyiben 2021. szeptemberében megérkezett volna hozzám a felszólítás, úgy be is fizettem volna. A NÚSZ-t tájékoztattam róla, hogy nagy eséllyel nem az én aláírásom szerepel a tértivevényen és kértem, hogy az alap pótdíjat fizethessem, sajnos ezt a kérésemet elutasították.

Véleményem szerint a Posta hibázott, viszont a jogi következményei engem terhelnek, annak ellenére, hogy nem az én aláírásom van a tértivevényen.

Kérdésem: mit tehetek? Mit érdemes tenni?

Segítségüket nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
fabyen