Kutyaugatás


wladimir # 2011.02.13. 18:21

vitti68
Sajnos nem tehetsz semmit hivatalos úton,és nem a kutya tehet róla hanem az idióta gazdája,ezt bizonyára tudod,ezért a gazdáját kell elővenni.
pl: este adaslattyogsz a kapujához,és egy bazi vastag bikalánccal meg egy rohadt nagy lakattal lelakatolod a kapujait.Tudni fogja mi a pálya.
Egy fél altatótól a kutyának semmi baja nem lesz,viszont a gazdája majd viszi az állatorvoshoz drága pénzért.Nekünk gyerekkoromban a szomszédunkba költözött egy renitens család,és volt egy nyomorult kutyájuk ami 24-ből 22-t ugatott a mi kerítésünknél.
apám megunta,és felvette diktafonnal,aztán éjszaka kirakott az ajtójukhoz 2 hangfalat és küldte nekik az áldást.Persze még a szomszédnak állt feljebb ezért apám jól elverte,mert nem volt nyugis ember szegény.
Utána megoldódott a kutya problémánk:)Ugye érted?

nanemaaa # 2011.02.13. 16:06

Ha ez így lenne, Magyarországon csak néma és farkatlan kutyák lennének.
"- Miért vágtad le a kutya farkát?
- Nekem ne csóválja, ha itt az anyósom."

vacsi # 2011.02.13. 16:03

zola22!
Az ember általában azért tart házőrző kutyát, hogy az jelezze az idegeneket, a betörőktől megvédje, stb. Természetes, hogy a kutya ennek elsősorban ugatással tud eleget tenni! Rosszul alszom, így éjszaka többször is hallom az utcában levő kutyák ugatását. Ilyenkor felkelek, és kinézek az ablakon: mindig azt az 1-2 embert látom, érdekes módon, ezeket minden kutya megugatja! A többi járókelőre rá sem néznek!
Persze, egy lakótelepi lakásban nyilván más a helyzet, de ott is előfordulhat, hogy még egy tacskó is okkal ugat!

monalisa1 # 2011.02.13. 15:24

Nahát, már azt hittem...

Szóval, szerinted Németországban nincs Állatvédelmi Törvény?! (Ugye olvastad zola22 beírását "a" hangszálakkal kapcsolatban.)

Klassz ám ha valaki hónapok némasága után egyszer csak "beleugat" egy topicba, oszt bizonyára ismét sűrű köd...

Üdv.

véső (törölt felhasználó) # 2011.02.13. 15:04

úgy tűnik azóta sem olvastad el az Állatvédelmi törvényt

monalisa1 # 2011.02.13. 14:50

"... az állatorvos átvágja a hangszálait."

Egyszer egy kutyaugatás miatti panaszra hozzászólást írva azt írtam le, hogy az utcánkban a gazdi kérésére a kutya hangszálát megvékonyította az állatorvos., tudott a későbbiekben is ugatni de már csak félhangon.

Lám van megoldás - még Németországban is, DE hogy én akkor egynémelyektől mit kaptam itt "a" kutya megcsonkítása miatt...

Amúgy ahogy van ideges ember úgy ideges kutya is van - mindkettő szomszédsága sorcsapás, de ha a gazda tudna bánni a kutyájával csak elmarad a non-stop csaholás.

Előszőr is a szomszédnak/gazdának a pszichiáterhez kellene mennie...

pazs # 2011.02.13. 12:59
  1. aki nem fizet adót (mert például nyugdíjas) vagy nem magyar állampolgár, annak nem lehet szava a kutyaugatás ellen?
  2. Németország nem demokrácia?
zola22 # 2011.02.13. 12:47

Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy Magyarországon egy adófizető állampolgárnak nincs joga szabadidejében pihenni. Pl. Németországban ez másképp működik: Ha valakit zavar a szomszéd antiszociális viselkedése (pl. kutyájuk gyakori ugatása), akkor a bejelentést követően figyelmeztetést kap a renitens személy. Amennyiben nem változtat magatartásán, az erre hivatott szerv elviszi a kutyát, az állatorvos elvágja a hangszálait, majd a tulaj átveheti ebét, fizetve természetesen a műtéti költségeket és a néhány ezer eurós büntetést. Magyarországon ha valaki bíróság elé visz egy "kutyaügyet", a pert bizony az alperes fogja megnyerni, hiszen a (a bíró szavait idézve) -"a kutya azért van, hogy ugasson"-
Ez kérem Magyarország. Ahogy szoktam mondani: egyedi állatkert...
A demokrácia olykor hátrányokkal is jár.

nanemaaa # 2011.02.07. 15:51

A kutya ugatása? Az egy dolog.
De kié a rigó füttye? :D

Ha egy kutya kiszökik pár percre, akkor azt el kell tudni viselni még kisvárosban is. Ha rendszeresen órákon, napokon át kinn kóricál, akkor szólni kell a gyepmesternek (vagy nevezd akár más néven) s begyűjtik a "kóbor" ebet.

végrehajtó1 # 2011.02.07. 15:34

Nem elfoglaltak, csak ez a kutya ugatásos téma örökzöld sláger a kertesházakban.
Ha nem a kutya ugat akkor a macska nyávog vagy a kakas kukorékol.

Ezzel együtt kell élni...

vitti68 # 2011.02.07. 14:20

Tudom,hogy mindenki elfoglalt,de legalább egy véleményt szeretnék,hátha csak nem látom a fától az erdőt.

vitti68 # 2011.02.05. 22:32

Sziasztok!
Alapvetően csendes utca volt a mienk,6 éve költöztünk.
3 éve a kettővel arrébbi szomszéd hozott egy kutyát a pulija mellé.
Izgága kutya,mindenre ugat,ami még annyira nem is hallatszik át,viselhető.
De...időnként "véletlenül "kiszöknek,mert nyitva marad a nagykapu félórákra is.Akkor a szembe szomszédok kutyái tépik a kerítést és egymást.Utána napokig minden neszre ordít minden kutya.
Szembe találkoztam már a kutyával a kertünkön is.
Szóltam neki télen,nyáron,azt mondta,nem érti,mi bajom van.
Mondtam,ne engedje ki a kutyát az utcára,mert tilos.
Aztán letagadta,hogy szóltam,kinyomtattam a rendeletet,bedobtam a postaládájába.
Aztán bejelentettem a Hivatalnál,ahol meg is jelent a figyelmeztetés után.
2 hónap viszonylagos csend.
A héten kezdődött minden előről,lefényképeztem a kutyát az utcán, a szomszéd meglátta,megindult,hogy lerúgja a fejemet,meg anyám sem volt úrinő,aztán bement a nyitott nagykapun és majd egy óra hosszáig a kutyák ki-be az udvarba.
Természetesen a Hivatalban az ügyintéző,aki megígérte,hogy jön,ha eset van,ügyfelezett.
Én kénytelen voltam megint nyelni és várhatom a következő alkalmat.Most ugyan csend van 2 napja a kutyák körül,de nyomja a sódert rendesen,hogy nem fogok itt rendezkedni stb.
Ha ügyvéden keresztül hamarabb lehetne rendezni az ügyet,elindulnék.Kisváros,mindenki ismer mindenkit,nem vagyok meggyőződve a pártatlanságról.
A szomszédok nem akarnak konfrontálódni tanuként.
Mit csináljak?
Köszi

szb1 # 2010.01.08. 18:00

Én albérlőként "élvezem" a szomszéd kutyáinak ugatását. Belvárosi újépítésű garzonban lakom, a szomszédom lakása is max 30 m2 amiben 2 kisméretű kutyát tart. Amikor a szomszéd itthon van, nincs is gond, viszont ha elmegy otthonról a kutyák egy idő után morognak, ugatnak, akár órákon keresztül is. Gondolom unatkoznak, az a gyanúm hogy sétáltatni sem szokta őket, legalábbis én még sosem láttam. Sajnos a lakások méretéből adódóan az ajtónk igen közel van, így mikor az ő kutyái az ajtót kaparva tombolnak, az nálam úgy hallatszik mintha a küszöbömön ülnének. Szóltam már neki, amire a reakció az volt, hogy még soha nem szólt neki senki, és hogy a kutyái csak akkor ugatnak, amikor ingerli őket...
Nem csodálkozom hogy még nem szóltak a szomszédok, mindkét mellette lévő lakásban váltakoznak az albérlők, szemben pedig üres a lakás. Megnéztem a kerületünk állattartásról szóló rendeletét, amiben 1 kutya/lakás engedélyezett. Mit tehetnék? Felvettem a kapcsolatot a másik érintett szomszéddal, viszont ő még csak 1-2 hete költözött ide, eddig még nem volt gondja ezzel. A tulaj mondta hogy ő is beszél a kutyatartóval ha ez gond továbbra is. Kérdésem hogy ha ez sem vezet eredményre, mit tehetünk?

azureus # 2009.12.29. 08:58

Én panelben lakom pesten,de 20 méterre van egy családiház egy nagyhangu kutyával,ami csak hajnal 1 és 7 között ugatott folyamatosan,menetrend szerint. Nekem is volt mindig kutyám és laktam családi házban de ha így ugatott mindig megnéztem, miért,és ha kellett rászoltam.A kutya viselkedése legnagyobb részben a gazdájátol függ,nevelni és foglalkozni kell vele.Én több hónapos alvás hiány után hajnal négykor átmentem,(bekopogtam) a bakancsommal a kapun és megmagyaráztam a tulajnak a dolgot.Azota csend van.

végrehajtó1 # 2009.12.23. 18:06

véső # 2009.12.23. 09:40 Ez az ugatás téma nagyon megy neked ! Ide már nemis kellene a „laikus hozzászóló“ mert ezt már profi módon műveled

Következő hozzászólásánál már nincs ott " „Mona“
laikus hozzászóló"
:))

málnamálna # 2009.12.23. 16:00

Monalisa1!Hiába költözöm át ugyanaz a helyzet!Szerinted nekünk nem jutott eszünkbe?Köszönöm a segítő hozzászólást azt is megprobáljuk!Szerintem fenyegetésel nemsokra megyünk.Megkértük őket zárják le a kutyát az alsó udvarba,de őket nem zavarja ezért nem is tesznek semmit.Köszönöm mindenkinek aki jószándékkal írt.Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kivánunk!

websas # 2009.12.23. 09:37

Nekem szerencsém volt!

A kutya egyébként akkor is ugat ha unatkozik (ha nincs tanítva)Ez a gazdáján múlik, kétszer beszéltem a szomszédommal másodjára már megemlítettem a kutya "fegyverrel" történő "kikapcsolását".

És Lőn csoda! Vettek neki játékot, nagy csontot stb.és azóta csak okkal ugat.(de végül is ez a dolga)

A szomszédommal azóta is jóban vagyunk.

websas

websas # 2009.12.23. 09:36

Nekem szerencsém volt!

A kutya egyébként akkor is ugat ha unatkozik (ha nincs tanítva)Ez a gazdáján múlik, kétszer beszéltem a szomszédommal másodjára már megemlítettem a kutya "fegyverrel" történő "kikapcsolását".

És Lőn csoda! Vettek neki játékot, nagy csontot stb.és azóta csak okkal ugat.(de végül is ez a dolga)

A szomszédommal azóta is jóban vagyunk.

websas

websas # 2009.12.23. 09:35

Nekem szerencsém volt!

A kutya egyébként akkor is ugat ha unatkozik (ha nincs tanítva)Ez a gazdáján múlik, kétszer beszéltem a szomszédommal másodjára már megemlítettem a kutya "fegyverrel" történő "kikapcsolását".

És Lőn csoda! Vettek neki játékot, nagy csontot stb.és azóta csak okkal ugat.(de végül is ez a dolga)

A szomszédommal azóta is jóban vagyunk.

websas

kadaj01 # 2009.12.23. 09:03

nem monalisa1, nem a gyereket kell átköltöztetni, hanem a kutyát kell elaltatni. azzal végkép ne értek egyet, hogy nem a kutya tehet az ugatásról!

monalisa1 # 2009.12.23. 09:00

A kérdező magától is rájöhetne a megoldásra: a gyermeket át kell költöztetni egy másik szobába.

Egyébként Neked is Kellemes Karácsonyt!

Üdv.

véső (törölt felhasználó) # 2009.12.23. 08:40

Ez az ugatás téma nagyon megy neked ! Ide már nemis kellene a "laikus hozzászóló" mert ezt már profi módon műveled .

monalisa1 # 2009.12.22. 21:30

Ha annyira csahos az eb (...) hogy az már az egyébként nappalra is vonatkozó csendrendeletet áthágja, és ezt az önkormányza meg is állapítja (?), akkor végső soron bírságolhatják a gazdát - aztán azt csínál a kutyájával amit tud... (Pl. belső kerítéssel elzárja a kutya elől a hátrajutás lehetőségét, ergo ugasson előlre...)

Amúgy a megyei szakhatósághoz lehet fellebbezni egy alapfokon hozott/írt válasz ellen, de sokat ne várj, sőt, mert a panaszt kivizsgálásra hivatalból visszaküldik az önkormányzathoz.

Tudnám javasolni hogy a babát költöztessétek át egy másik (= csendesebb) szobába - saját- és a gyermek érdekében.

málnamálna # 2009.12.22. 20:40

Köszönöm ezek a hozzászólások már többet érnek!Igen ez itt a probléma nyáron nem lehet ablakot nyitni!Szellőztetni:csak ha pici nem alszik.A mi házunk beljebb helyezkedik el ,mint a szomszédé.Ami azt jelenti,hogyha ugat a kutya mi ablakunk alatt ugat órákon át,hát persze,hogy őt nem zavarja!Tudnék még írni,panaszkodni,de az nem segít, felesleges.CSak azt szeretném tudni,hogy az önkormányzaton keresztül-feljelentés-jegyző,még kihez lehet fordulni?Egy kivülálló mesélné én sem hinném el,de sajnos ilyen helyzetben vagyunk.

monalisa1 # 2009.12.22. 19:22

Egy kutya ok nélkül nem(igen) ugat, pl. azért ugat állandóan mert ideggyenge szegény pára.

Az idegbeteg ember HA elmegy orvoshoz kap nyugibogyót melyet aztán vagy beszedi és szépen lenyugszik, vagy nem szedi be és "ugat" tovább - idegesítendő a környezetét.

Kifogtátok a rossz szomszédot meg annak problémás kutyáit.

Alant leírták: "... kutyaugatás ellen nincs orvosság..."

Mi lesz ha majd nyár lesz és tárva-nyítva az ablak...

U.i.: a helyi rendeletben nézzétek meg hogy egy portán hány kutya tartható?! (Nem ritka hogy egyik kutya a másiktól lesz "ideges"...)

"Mona"
laikus hozzászóló