felebbezés lehetséges e ?


alliz # 2006.04.21. 20:33

a debreceni önk 8per -nem veszi be a gép a per jelet- 2003.perV.23.per Kr. rendeletre hivatkoznak.
Az I. fokú építési hatóság írásban közölte ezeket.

Remélem megérthető, de nem tudom hivatalos nyelvben elmondani .
Köszönöm a választ !!

alliz # 2006.04.21. 20:24

Mostmár egy kicsit bővebben tudok írni a témáról az első sokk után !

Tehát! Még csak egy tájékoztatási kérelmet adtunk be a Polg.m hiv-hoz, hogy egyáltalán tudjuk, mire számíthatunk.
Megtaláltuk a rendeletet amiben az van, hogy meglévő épületben engedélyezni lehet a tetőtérbeépítést akkor is, ha nem felel meg az épület elhelyezése a rendezési tervnek, viszont már az épület áll, csak olyan megszorítással, hogy a tetőmagasság ne legyen magasabb, mint jelenleg.
Viszont ezt hogy lehet megoldani, ezt nem tudjuk kitalálni. Nincs e valamilyen méltányos lehetőség, hogy 1 méterrel megemelhessük a tetőmagasságot. ??

Persze nem is erre hivatkoztak, ezt csak mi találtuk meg ezt a lehetőséget, ők egyáltalán elzárkóztak a tetőtérbeépítéstől, írásban azt válaszolták, hogy ezt bővítésnek tekintik ....

magus # 2006.04.20. 06:37

A várostervezési osztály hozott határozatoz? Az építési hatóság csak szóban válaszolt, vagy az építési engedély iránti kérelmet utasította el?
Fellebbezni csak konkrét határozat ellen lehet. Ha van ilyen, abban benne kell lennie a határidőnek, meg a másodfokon eljáró szervnek.
Létezik olyan, hogy változtatási tilalom, de azt rendeletben kell szabályozni.

alliz # 2006.04.19. 11:05

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet e felebbezni az alábbi ügyben .
A családi házunk ahol van, abban az utcában a várostervezési osztály olyan határozatot hozott, hogy az utcát szélesítik . Viszont a mi házunk beleesik a szélesítésbe, de még rajtunk kívűl az utcában majdnem minden ház.
Mivel a városnak nincs pénze, az utcaszélesítést azt mondták, az elkövetkező 50 évben nem tudják megcsinálni, mert minden második házat le kellene bontani.
Mi szeretnénk tetőtérbeépítést csinálni a kert felé eső részen kb. 30 nm2-en, kértünk tájékoztatást a műszaki osztálytól, hogy megadnák e rá a bővítési engedélyt.
Azt válaszolta az I fokú építési hatóság, hogy nem engedélyezi a bővítést, mert ez az állapotot konzerválná.
Mit lehet csinálni, hiszen 10 éve építettük a házat, ugysem fogjuk lebontani, és ugysem fognak utat szélesíteni? Válaszát köszönöm !