Kérem szóljanak hozzá, mit érdemes tenni?


monalisa1 # 2006.05.11. 13:18

Van hogy egy építkezésnél/korszerűsitésnél több szakhatóságot is végig kell járni az egyes engedélyezések végett, és ők bizony nincsenek időbelileg ráhatásra egymásra. Így tehát "türelemmel" kell várakozni.

Persze ahogy ObudaFan írta az első hozzászólásában, a hatóság a határidőt végtelenségig nem késheti...

Tudod, előbb utóbb csak meglesz minden szükséges papiros!

zch0 # 2006.05.10. 18:47

Köszönöm a hozzászólásokat, le is zárhatjuk az ügyet, mert közben utánajártam. Nem lép életbe semmi! Csak a Jegyzőhöz lehet menni panasszal, ami vagy ér vmit, vagy nem. De minden esetre az önkormi kiadta a terveinket, hogy cseréljük ki a tervet másikra, és akkor egyből aláirják. Kicseréltük, viszont most a változás következtében a kémények változtak, igy most a másik nehezen kezelhető társasághoz, a kéményesekhez kell járni, ahol minden héten csak 1 napon, kedden van aláirás, szóval ez sem sikerült ezen a héten, úgyhogy még egy hét csúszás minimum! Azt nem értem, hogy ezek a szervek minden baj nélkül szivathatják az embert, semmi retorziót nem lehet elérni.

Sze lá viiii, ahogy a franci mondaná magyarosan..... :-)

Köszönettel, Zoli

ObudaFan # 2006.05.07. 08:44

Társadalmi szervezetek, alapítványok bejegyzésénél már most is így van. A közig. határozatokra viszont ez sztem indokolatlan lenne.

monalisa1 # 2006.05.06. 12:39

Évekkel ezelőtt volt egy olyan elképzelés (...), hogy ha egy hatóság a jogszabályban meghatározott időn belül érdemben nem válaszol - és a késedelmesség miatt közben ki sem menti magát -, akkor a beadványt a kérelmező részére kedvező elbírálásúnak kelljen tekinteni.

Így ha utóbb bármi gubanc adódik, a hunyó a magasságos hivatal lesz...

Persze, nem lett a dologból semmi, kár.
Az ügyfelet nem várakoztattál volna hosszassan...

ObudaFan # 2006.05.04. 21:40

A hatóság mulasztása esetén a felügyeleti szerv (jelen esetben a megyei közig. hivatal) újabb - az ügyfajtára irányadó ügyintézési határidô és a döntés-elôkészítés fokának figyelembevételével megállapított - határidô kitûzésével a mulasztó hatóságot három napon belül az eljárás lefolytatására utasítja.
Ha a felügyeleti szerv által megállapított újabb határidô eredménytelenül telt el, a felügyeleti szerv az eljárásra haladéktalanul a mulasztóval azonos hatáskörû másik hatóságot jelöl ki, egyidejûleg a mulasztó hatóság vezetôje ellen fegyelmi eljárást kezdeményez. A kezdeményezés alapján a fegyelmi eljárás megindítása kötelezô. A kijelölt hatóság az ügyben irányadó ügyintézési határidôn belül köteles érdemi határozatot hozni.
Ha a felügyeleti szerv az intézkedési, eljárási kötelezettségének nem tesz eleget, az ügyfél kérelmére a megyei, illetve a fôvárosi bíróság mint közigazgatási ügyekben eljáró bíróság (a továbbiakban: közigazgatási ügyekben eljáró bíróság) kötelezi a hatóságot az eljárás lefolytatására.

zch0 # 2006.05.04. 20:25

Kérném bárki hozzáértő olvassa, segitsen az alábbiakban: bp-i önkormányzatnál már bő 75 napja benn volt az épitési eng. kérelem, a tervező többszöri egyeztetés után is probléma nélkül jött el, de engedély aláirás előtt a csoportvezető rájött, h a szomszédos telkek nem mindegyike zártsorúan beépitett, és ezért a mienket sem akarja igy engedni. (4 telek van egymás mellett, tehát a 3 szomszédból csak 1 zártsorúan beépitett a többi máshogy, ezért a helyi KSZT v. KSZV-ben leirt szabály szerint nem lehet a mienk is zártsorúan beépitett, hacsak más mód nincs a beépitésre. Ugyan van más mód, de nekünk más megoldás nem lenne jó.) 2 és 3/4 hónap után rájönnek, h mégsem lehet engedélyezni?! Az önk-i ügyintéző helytelen hozzáállása bizonyos. Statikus ismerős szerint mivel a 60 napos határidő már régen lejárt az utolsó hiánypótlás után és semmilyen irásbeli válasz nem érkezett, ezért érvénybe léphet az engedély kérelem!? Egy ügyvédbojtár is ebben erősitett meg (a KET új eljárási törvény szerint), de nem merünk lépni, addig, mig nem vagyunk biztosak, hiszen megüthetjük a bokánkat! Vajon tényleg kicsikarhatjuk az engedélyt?! Előre is köszönöm a hozzászólásokat!