Kártalanítás árvíz esetén


monalisa1 # 2006.05.10. 13:35

Tehát eredetileg megvolt az átfolyást bizosító cső, csak hát más egy kiadós eső utáni vízmennyiség az árokban és más egy árvíz tömege - amely főleg ha beáll, valahogy el kell onnan vezetni.

Ismétlem: szükséghelyzet volt, és ilyenkor a közösség érdekében az egyén hátrányát eredményezteti.

TERMÉSZETESEN adj be kártalanítás iránt kérelmet - előtte minél több oldalról lefényképezni a kialakult helyzetet, hogy lehessen mit bizonyítani -, aztán "jóban" kell lenni a polgármesterrel...

DE, mint ti új emberek a faluban, sokra sajnos nemigen számíthattok.

Borzasztó lehett az árvíz, MINDEN éríntettnek! És sajnos lesz majd ismét és ismét árvízhelyzet.

gelar # 2006.05.10. 07:52

Nekünk csak azért nem lett oda a házunk, mert emelt lábazatos, a kertünk nagyrésze víz alatt állt. Mindenünk oda lett, ami a kertben volt. Ezt viszont nem akarom az önkormányzat nyakába varrni. Csak hallottam, hogy ad valamit valószínűleg az önkormányzat, de nem biztos, a pénzt meg már állítólag felvették erre a célra és nem szeretném, ha a polgármester zsebébe vándorolna ahelyett, hogy ilyen kártalanítási dolgokra fordítódna. Mindössze ezért kérdeztem, nhogy jogilag megillet-e bennünket a pénz vagy nem. A kocsibejáróról nem tudhattunk, hogyan épült meg, hiszen a tél közepén költöztünk oda és nem bontottuk fel, de most nyáron egyébként is meg akartuk csinálni. Mindkét végén látszódott a cső, azt amennyire be tudtunk nyúlni kitakarítottuk, illetve az árkot is, ami a miénk. Mi többet nem tehettünk úgy érzem. De mindegy.
Köszönöm a segítséget és ne haragudj.
Gelar

monalisa1 # 2006.05.10. 07:01

Gondolom azért kellett átvágni a kocsifeljárótokat - abban a szükséghelyzetben - mert az akadályozta az árokban a víz szabad elfolyását. Így tehát megkérdőjelezhető, hogy a kocsifeljáró eleve szabályosan épült-e.

Mindenesetre add be a kártalanítási kérelmet, aztán ha lát némi pénzt az önkormányzat (...), és ha az árvízben tönkrement utcákat stb. nagyjából rendbe tudták hozatni, akkor majd a ti igényetek kielégitéséve is valószínüleg foglalkoznak.

Tudod, neked csak a feljáród- ezzel szemben másnak meg tán a háza lett oda az árviz miatt.

gelar # 2006.05.09. 06:08

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a mostani árvíz miatt az önkormányzat átvágatta a kocsibejárónkat és lehet-e emiatt követelésünk az önkormányzat fele, hogy állítsa/állítassa helyre?
Köszi.
Gelar