Kissé későn járok erre felé. Közben a dolgok alakultak.Sajnos minden negativ irányba. A fiam azóta főiskolás. Nappali tagozaton, de sajnos ktg. térítéses. A tanulmányai finanszírozását végül diákhitelből oldottuk meg. Közben sikerült a rendszeres gyermekvédelmi kedvzmény is, megkapta saját jogán. Novemberben tehát jár az az egyszeri 5 ezer ft. Egy havi bérlete meg is lesz belőle...
2 hete adtubk be a fősuli HÖT irodájához szociális támogatásra pályázatot. Hátha..ha csak havi pár ezer ft sikerült volna, abból már meg lett volna + a heti étkezés. Tegnap aztán fel is kerültek a szoc.támot elnyert hallgatók neptun kódjai. Az én gyermekem SAJNOS nem kapta meg.(((
Minden beadott dokumentum, igazolás meg volt, ráadásul azt olvastuk, ha a hallgató rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, az a hátrányos helyzetet igazolja, és az ilyen hallgatót előnyben kell részasíteni az elbírálsnál. Csakhogy mint eddig is, most is a balsors keze ver bennünket. Mivel válaszként azt kaptuk, hogy SAJNA de mivel költségtérítéses és nem állami hallgató, ezért nem kaphatta meg a támogatást. Holott diákhitelből tudta a gyerek befizetni. Nem értem ezt miért nem vették figyelembe?
Segítséget szeretnék kérni, aki tud ebben bármi hasznos, segítő tanácsot adni, kérem írjon nekünk! Nem létezik, hogy nincs megoldás, hogy a tanulását sehogy nem segíti senki és semmilyen törvény, amikor igen csak rá vagyunk SAJNOS szorulva. Hová, kihez lehet ilyenkor valamiféle jogi segítségért fordulni? Én képtelen vagyok egyedül segíteni a tanulását, szerencsétlen mire kap egy diplomát akkorra lesz egy milliós hitele. Akiket pedig az állam finanszíroz, ők bezzeg kapnak mindenféle támogatást. Hol itt az igazság? A nyomorult embernek már tanulni se tenulhasson a gyermeke? Bocsánat a panasz áradatért, kérlek aki tud bármi tanáccsal segíteni, tegye meg. Köszönöm előre is!
Gyermekvédelmi kedvezmény határidő - SÜRGÕS
Elnézést, nem nézek be naponta időhiányban, de igyekszem.
Javaslom a fiad önálóan,mint nagykorú kérje a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot, ahogyan a tanév megkezdődik, az iskola igazolását pótolhatja levélben is.
Így már a második 5000-Ft-os támogatást megkapja, s a határozatot jól őrizze meg, ne adja ki a kezéből, ezzel tud esetleg az iskolában kdvezményeket kérni, erről az iskolában tud tájékozódni.
Javaslom a diákhitel és minden lehetőség tanulmányozását, ezeket az iskolában is meg tudja majd nézni, mert anyagi támogatást nem fogtok kapni, a családi pótlék felsőfokon nem jár, tehát valami más lehetőséget kell keresnetek, hogy tanulhason.
Ez a nagy összegű fent írt 5000,-Ft emlékezetem szerint október vagy november hónap lesz.
A helyzetet segíti, ugyanakkor még nehezíti is, hogy a kérelem benyújtását megelőző három hónap jövedelmét kell számolni, tehát még a nyári jövedelme is beszámít- bízom benne, ettől jogosultak maradtok még..
Csupán még annyit, hogy mivel a 18 életévét mér betöltötte, illetve a középiskolai tanulmányait befejezte, és a köztes tanulmányokat is bevégezte, gyakorlatilag "dolgozós" életkorba lépett a fiad. Ha ismét tanulni fog és méghozá nappali tagozaton, akkor az oktatási intézmény majd szeptemberben majd kiadja erről az igazolást, és akkor ismét be lehet adni az önkormányzathoz a kérelmet. (Pénz várhatóan legkorábban októberban majd, szeptemberre visszamenőleg.)
Egyéb segély pl. családtámogatás és/vagy lakásfenntartás stb. íránti kérelem dolgát megtalálod a hívatkozott honlapon.
Szia! Okos dolgot laikusként nem tudok írni, de azért talán azt, hogy látogassad meg a http://www.Magyarorszag.hu honlapot és ott keressed a családtámogatás címszót.
Minden jót!
Nem írtam előbb, de senkiben ne üssön szöget, hogy nagyobbik gyermekem még tanulni akar. Igaz, most töltötte a 21. évet. Mivel késett, így 19 évesen érettségizett és most fejezett be egy felsőfokú végzettséget adó nappali tagozatos iskolát, ami 2 éves volt. (sajnos 2 éve nem sikerült a főiskolai felvételije). Most végre sikerült. És mielőtt bárkiben felmerül a kérdés, miért nem dolgozik , hogy ezzel is segítene? Egész nyáron dolgozik. SEGÉDMUNKÁSKÉNT ! , érettségivel és egy felsőfokú gazdasági informatikus végzettséggel! Mert egyszerűen sehová de sehová nem tudott elhelyezkedni. Csak ilyen helyre, ahová egy 8 ált. végzett is simán elég. Azt már nem is akarom tovább taglalni, hogy milyen életkedvvel és optimizmussal indult Az ÉLETBE a gyermekem. Az én életkedvemről pedig már végképp nem beszélve... (((((((((((
Kérlek, aki TUD AZ ADJON TANÁCSOT, SEGÍTSEN!
Gyermekvédelmi támogatásra jogosult voltam ez év június 30-ig. Kisebbik gyermekem még általános iskolás, a nagyobbik ez év júniusban fejezte be középiskolai tanulmányait. Határdőre beadtam a gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához a kérelmet, illetve, hogy a gyermekvédelmi folytonos legyen és július 1-én fennmaradjon a jogosultág. Sajnos elutasítottak, arra hivatkozva, hogy nagyobbik gyermekem befejezte a tanulmányait (iskolalátogatási igazolása pedig június 30-ig szólt.) Szeptembertől főiskolán fog továbbtanulni nappali tagozaton, de a beiratkozás csak ezután lesz sajnos (aug. végén, szept. elején), addig tehát iskolalátogatási igazolást sem tud kérni.
Ma reggel azért bementem az önkormányzathoz, de hiába. A kérelmet úgy töltöttem ki, hogy nagyobbik gyermekemet közeli hozzátartozóként jelöltem be, mert ugye gyermekemként nem jelölhettem mivel éppen most töltötte be a 21. évét és nappali tagozatos tanulónak jelenleg még nem tekinthető. Közölték velem, hogy sajnálnak ilyet mondani, /de ez van/ a nagyobbik gyermekem nem számíthatják be így az egy főre eső jövedelem számításnál.
Ugye családi pótlékot sem kapok rá, jelenleg 72 ezer forintból élünk hárman. Mivel egyedül nevelem őket. De így a 72 ezer forint viszont SOK, mert csak a kisebbik gyermekemet és jó magamat tudnak az egy főre eső jövedelemnél számítani.
A kérdésem AZOK FELÉ AKIK JÁRATOSAK ez ügyben, hogy MIT TEHETEK MOST? MINDJÁRT kezdődik a suli mindkét gyermekemnek és szerettem volna legalább , ha iskolakezdési kedvezményt vagy támogatást kaptunk volna! Mert SAJNOS de NEM MINDEGY, hogy a tankönyveket, iskolaszereket megtudom-e venni nekik vagy sem. NAGYON NAGY BAJBAN VAGYOK! SEGÍTSÉGET KÉREK!
Bocs,de itt másról van szó, a támogatás megszűnt, egy szűk réteg kapta, kapja tovább, de hamarosan annak is vége.
A beírónak: Nagyon gyorsan tegyen valamit, azt a határozatot meg kell fellebbezni, vagy ha lejárt az idő, lehet kérni helyben is, módosítsák, mert törvénytelen.
Az új szabályok szerint a gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság kezdete a határozat meghozatalától számított 15. nap, ám van egy bekezdés, mely épp a beíró körére vonatkozik. Ha beadtad a kérelmed június 30-ig, márpedig beadtad, a jogoultság kezdő időpontja július 1! Fodulhatsz a felettes szervehez is, a határozatban benne van, a megyei Szociális és Gyámhivatl fog eljárni II.fokon, s ha e döntés megvan, ki kell fizssék az egyszerit is!
Ráadásul ha a rendszeres támogatást jogerôsen megállapították, az a kérelem benyújtásától esedékes azzal, hogy ha a kérelmet
- a tárgyhónap tizenötödikéig nyújtották be, a támogatás teljes összegét,
- a tárgyhónap tizenötödikét követôen nyújtották be, a támogatás ötven százalékát
kell kifizetni, feltéve, hogy az önkormányzat rendeletében ennél kedvezôbb feltételeket nem állapít meg.
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben.
2006. 01. hóban Igazolást kaptam az önkormányzattól, hogy 2006. jún. 30-ig vagyok jogosult a gyermekvédelmi kedvezményre, ez alapján 2006. júliusában gyermekenként 5.000 Ft-os pénzbeli segítségre. 2006. májusában értesítettek, hogy 2006. jún. 30-án lejár a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságom, ha a feltételek fennállnak, akkor újra igényeljem meg. 2006. jún. 28.-án ajánlott levélben feladtam az űrlapot a Családvédelmi Csoportnak. A gyermekvédelmi támogatásra való jogosultságot megkaptam, de csak 2006. július 21-től, ami azt jelenti, hogy július elsején nem állt fenn a jogosultságom, ezért a júliusi 5000 Ft-os támogatást nem kapom meg. Kérdésem, az hogy ha én jún. 30-ig vagyok jogosult valamire, és jún. 28.-án ajánlva beküldöm a kitöltött űrlapot, akkor miért nem folyamatos a gyermekvédelmi kedvezmény fennállása?Mert egyébként az anyagi viszonyaink nem változtak. Hol van a folytonosság vélelme? Egyáltalán ha valaminek a határideje jún. 30. akkor a 2 nappal előtte feladott űrlapot, miért utasítják el?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02