Szerencsejáték adó

gabessz # 2013.08.15. 10:56

Nincs rá engedélyem. Ez is volt az egyik érdésem, hogy lehet -e ilyet csinálni. Mert vannak pénzdíjas versenyek Magyarországon. Például egy céllövöldénél is van, hogy a befizetett összegnél magasabb értékű ajándékot kapsz. igaz, ez nem készpénz.
Ha mindent a törvény szerint csinálok, miért nem lehet ilyen válllalkozást indítani?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.08.15. 08:03

indítok egy olyan vállalkozást,

Engedélyed van rá?:)

Nem tudsz indítani, nem kapsz rá engedélyt.

gabessz # 2013.08.15. 07:00

Sziasztok,

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, amire nem találtam pontos választ az interneten.

Ha indítok egy olyan vállalkozást, ami például üdülőhelyen lehet üzemeltetni. Csak példát írok, a konkrét vállalkozás nem ez lenne.
Például a turista fizet 1000 Ft-ot és ezért cserébe végrehajt egy nagyon nehéz, de nem lehetetlen kihívást, például 20 fekvőtámasz egy olyan szalagon, ami ellentétes irányba mozgatja a jobb és bal kezet( ez csak példa, a lényeg a kihíváson van). Amennyiben teljesíti kap 10 ezer ft-ot.
Ennek jogi háttere nem tiszta előttem. Egyáltalán lehet -e ilyet csinálni Magyarországon?

Amit találtam:

Abban az esetben, ha a nyeremény megszerzése nagymértékben a magánszemély tudásától, teljesítményétől, ügyességétől függ és nem a szerencsétől vagy a véletlentől, akkor a nyeremény vetélkedő, verseny díjának minősül.

Nem felel meg az adómentesség feltételének, ha a nyeremény készpénz, vagy például egy hipermarket által kibocsátott vásárlási utalvány, amely bármilyen, az áruházban megvásárolható áru megszerzésére felhasználható.
Amennyiben a vetélkedő, verseny megfelel a felsorolt feltételeknek, akkor a magánszemély által megszerzett nyeremény adóköteles természetbeni juttatásnak minősül, amelynek adóalapját – az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott termék, szolgáltatás szokásos piaci értékét – 54 százalékos személyi jövedelemadó terheli. Az adót a verseny szervezője (a kifizető) a juttatás időpontjában állapítja meg, és az adózás rendjéről szóló törvénynek a kifizetőre irányadó rendelkezései szerint fizeti meg és vallja be. Abban az esetben, ha a magánszemély a díj egy részét megtéríti, akkor az adóalapot a megtérített összeg erejéig csökkenteni kell.

Ergo nekem a 10 ezer után még kell sja-t és társadalombiztosítási adót is fizetni (154+27%)?

Válaszokat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.21. 04:39

Vagy létezik v.mi kiskapu?
Kérdezd meg tőlük, hogy csinálják!
(Magánvélemény: amíg egyszer meg nem üti a bokáját valamelyik.)

webkope # 2008.02.20. 22:33

Jó estét kivánok!

Szerencsejátékkal kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Olvastam és letöltöttem az 1991-évi tövényt ami SZJ szervezéséről szól.
Nos felmerült bennem ezzel kapcsolatban néhány kérdés.
Ha én szeretnék egy póker klubot nyitni érdekelne,hogy milyen adókat kell fizetni és milyen tőke háttér kell hozzá.Itt azt mondja ki a törvény hogy: ''1) Az állami adóhatóság a játékkaszinót I. vagy II. kategóriába sorolja be. I. kategóriába tartozó játékkaszinónak minősül az a játékkaszinó, amelyben legalább 100 db játék és/vagy kártyaasztal, valamint legalább 1000 db pénznyerő automata üzemel. II. kategóriába tartozó játékkaszinónak minősül az a játékkaszinó, amely nem minősül I. kategóriájúnak. II. kategóriájú játékkaszinóban a játék- és kártyaasztalok, valamint a pénznyerő automaták üzemeltetésén kívül más kaszinójáték nem szervezhető.
(2) I. kategóriába tartozó játékkaszinót kizárólag e célból létrehozott legalább 1 milliárd forint, II. kategóriába tartozó játékkaszinót kizárólag e célból létrehozott legalább 100 millió forint, a fővárosban és Pest megyében üzemeltetett játékkaszinó vonatkozásában legalább 300 millió forint alap- vagy törzstőkével rendelkező, az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezet, az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaság és/vagy koncessziós társaság működtethet.''
Tudtommal a Póker kaszinójátéknak minősül mert szerencsejátékban 5 féle fajtát külünböztetünk meg-a) sorsolásos játék,b) nem sorsolásos játék,c) pénznyerő automata üzemeltetése,d) kaszinójáték,e) fogadás. -de javitsanak ki nyugodtan,ha tévedek.
Ismerek néhány kimondottan póker klubbot is biztosan állithatom,hogy nincs meg nekik a 300 millió tőke,hiszen maga a klub is igénytelen.Azt szeretném megtudni,hogy ez más kategóriába tartozik ha csak egy 5-6 asztalos kis póker klubbot szeretne v.ki?Vagy létezik v.mi kiskapu?Szóval igazából ne mtudom,hogy ezt hova kéne sorolni és mik az ilyen klubra vonatkozó adók meg mi a feltétele,hogy v.ki egy ilyet nyisson?!

Előre is köszönöm a segitségüket!