Elnézést ez rossz rovatba ment!
Molesztálás
Tisztelt Szakértők!
Adott egy vidéki nagyvárosban élő testvérpár, akik a szüleik családi házában élnek.
Az édesanyjuk meghalt, utána az öröklés rendje szerint megörökölték az ingatlan felét.
A 74 éves édesapjuk idősotthonban lett elhelyezve, a kórisméje szerint közepesen súlyos demenciában szenved, beszámíthatatlan.
A gyámhatóság gondnokság alá kívánta helyezni és megkérdezték őt, hogy szeretné-e valamelyik gyermekét gyámnak, amire ő állítólag azt nyilatkozta, hogy nem. (Hangsúlyozni kell, hogy ő demens és beszámíthatatlan, tehát ebben az állapotban lehetett-e őt nyilatkoztatni? Két „tanúval” mondjuk ez elképzelhető-e?)
Miután megtörtént az állítólagos nyilatkozat, egy gyámhivatali dolgozót neveztek ki gyámjául. Ez így szabályos-e?
Ebből következik egy kérdés, hogy a gyám rendelkezhet-e az ingatlan másik felével, tehát eladhatja, vagy kiadhatja-e? Kiforgathatják-e a testvérpárt a szülői örökség másik feléből?
Az ingatlan értéke meghaladja a 100 millió forintot.
Amennyiben ez az eljárás nem szabályos, milyen jogorvoslati lehetőségük van?
@Gepeszgabor
Nem nyilatkozhatsz a gyerek helyett, ha ő volt a sértett fél, és ha beidézik tanunak nem tagadhatod meg
Gepeszgabor
„Én szeretném az ügyet segíteni, de gyermekemet nem akarom kitennei egy ilyen procedúrának.”
Félek, hogy ez elkerülhetetlen lesz.
„Az a tapasztalatom és feltételezésem, hogy a hatóságtól nem lehet várni hogy a gyermek érdekeit nézze, inkább azt hogy neki mi egyszerűbb. Elégé felháborítónak tartom, hogy meglennének a rendőrség eszközei hogy nyomozzon és lépjen”
Sértett fél meghallgatása nélkül? Ugye viccelsz? Tehát helyettük (is) szeretnél nyomozni?
Adott egy feltételezhetően molesztáló eddző, ahol gyermekem és vélhetően még jópár gyermek érintett.
Amikor a tudomásunkra jutott, mi egy ismerős nyomozónak szóltunk, aki mondta, hogy neki hivatalból kell erről jelentést tenni. Én mindenképpen léptem volna, sajnos más szülők megelégedtek azzal hogy kivették a gyereket mert \"nem akartak kellemetlenséget\"
Annyit kérdeztek, hogy vállaljuk-e ügyet, amire igent mondtunk, de én külön feljelentést nem tettem. Ez volt lassan két hónapja.
Eddig annyi történt hogy engem kihallgattak, és most jelezte a nyomozó, hogy a gyermeket (11 éves) is meg kell hallgatni tanúként. Én szeretném az ügyet segíteni, de gyermekemet nem akarom kitennei egy ilyen procedúrának. Az a tapasztalatom és feltételezésem, hogy a hatóságtól nem lehet várni hogy a gyermek érdekeit nézze, inkább azt hogy neki mi egyszerűbb. Elégé felháborítónak tartom, hogy meglennének a rendőrség eszközei hogy nyomozzon és lépjen, de az eddző még mindíg aktív látszólag nem történi semmi. Attól tartok, hogyha most meghallgatják a gyereket, akkor többször is be fogják idézni akár a bírósági szakaszban, akár védői kérdésekre kell válaszonia.
Kérdésem, hogy megtagadhatom-e szülőként hogy kihallhassák, illetve szeretnék tisztában lenni a jogainkkal, mert a rendőrség ezeknek az ismertetésében nem túl közlékeny inkább kész tényeket közölnek, hogy nekünk mit kell csinálni. Akár jogi képviselőt is keresünk, ha szükséges.
Köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02