Molesztálás

Szomorú örökös # 2025.08.24. 12:58

Gepeszgabor

Én szeretném az ügyet segíteni, de gyermekemet nem akarom kitennei egy ilyen procedúrának.
Félek, hogy ez elkerülhetetlen lesz.

Az a tapasztalatom és feltételezésem, hogy a hatóságtól nem lehet várni hogy a gyermek érdekeit nézze, inkább azt hogy neki mi egyszerűbb. Elégé felháborítónak tartom, hogy meglennének a rendőrség eszközei hogy nyomozzon és lépjen
Sértett fél meghallgatása nélkül? Ugye viccelsz? Tehát helyettük (is) szeretnél nyomozni?

Gepeszgabor # 2025.08.24. 10:50

Adott egy feltételezhetően molesztáló eddző, ahol gyermekem és vélhetően még jópár gyermek érintett.

Amikor a tudomásunkra jutott, mi egy ismerős nyomozónak szóltunk, aki mondta, hogy neki hivatalból kell erről jelentést tenni. Én mindenképpen léptem volna, sajnos más szülők megelégedtek azzal hogy kivették a gyereket mert \"nem akartak kellemetlenséget\"
Annyit kérdeztek, hogy vállaljuk-e ügyet, amire igent mondtunk, de én külön feljelentést nem tettem. Ez volt lassan két hónapja.

Eddig annyi történt hogy engem kihallgattak, és most jelezte a nyomozó, hogy a gyermeket (11 éves) is meg kell hallgatni tanúként. Én szeretném az ügyet segíteni, de gyermekemet nem akarom kitennei egy ilyen procedúrának. Az a tapasztalatom és feltételezésem, hogy a hatóságtól nem lehet várni hogy a gyermek érdekeit nézze, inkább azt hogy neki mi egyszerűbb. Elégé felháborítónak tartom, hogy meglennének a rendőrség eszközei hogy nyomozzon és lépjen, de az eddző még mindíg aktív látszólag nem történi semmi. Attól tartok, hogyha most meghallgatják a gyereket, akkor többször is be fogják idézni akár a bírósági szakaszban, akár védői kérdésekre kell válaszonia.

Kérdésem, hogy megtagadhatom-e szülőként hogy kihallhassák, illetve szeretnék tisztában lenni a jogainkkal, mert a rendőrség ezeknek az ismertetésében nem túl közlékeny inkább kész tényeket közölnek, hogy nekünk mit kell csinálni. Akár jogi képviselőt is keresünk, ha szükséges.

Köszönöm a segítséget!