Módosítani kell a társasági szerződést. Ennyi. (Mondjuk, nekem az sem rémlik, hogy a kft törzstőke-emelésére különösebb szabályok vonatkoznának. A leszállításra igen, de hát az más.)
BT kültag - pénz
Azt szeretném megkérdezni, hogy bt esetében, hogyan valósítható meg tőkeemelés?
A Gt előírásai a Kft esetén szabályozzák a törzstőke emelés módját, ilyen szabályozást azonban a Bt esetében nem találok.
A Kft-re vonatkozó szabályozással megoldható e itt is a törzstőke emelés (amit bt-nél nyilván nem így hívnak), vagy valami más megoldást kell találnom?
Köszönöm
Látni kellene, miket is írtál alá.
Plusz infohoz jutottam:
a beltag vett 1 nyaralot a Balaton parton.
Én 1 FT osztalékot nem vettem fel és erős a gyanum hogy a BT pénzéből.........Van értelme a Bírósághoz fordulnom ?
Szerintem igy van esély a behajtásra...........
Bravo. Tehát másfélmilió forintért megvásároltál egy néhány ezer forint névértékű kültagi betétet.
Bármikor kiléphetsz a társaságból, és akkor el kell, hogy számoljanak veled. Nem garantálnám, hogy visszakapod a másfél millát.
Tisztelt Cim
Hogyan lehet kültagként a befektetett pénzemhez jutni
ha tőke kevesebb mint a befektetett pénz ?
Különböző okok miatt nem lett a tőke megemelve, de bank kivonatom van hogy a pénzt felvettem a Bankban a kültagként való bejegyzésem napjaiban .A jegyzet töke 30000 ft,én a vallósságban 1500000 ft szálltam be de nem lett hivatalosan bejegyezve a töke emelés -sehol nem szerepel a 1500000-amikor kültag lettem az előző kültag kivállása után .Tehát meglévő BT-be lettem kültag.
A BT azota fejlődött és terjeszkedett , de Nekem másirányú terveim-hez kellenne a befektettet pénz és ki is vállnék a cégből.
„Különböző okok miatt nem lett a tőke megemelve, de bank kivonatom van hogy a pénzt felvettem a Bankban a kültagként való bejegyzésem napjaiban ?”
Én ebből arra következtetek, hogy egy már meglévő társasághoz csatlakozott egy új kültag, akinek a vagyoni hozzájárulásával meg kellett volna emelni a tőkét.
Arra viszont semmiből nem következtetek, hogy a társaság működtetésére használta volna fel a pénzt.
Vagyoni hozzájárulás nem lehetett, hiszen meghaladta az általa is aláírt társasági szerződésben rögzített betétjét. (A rejtett fenntartás itt sem játsz'.)
A sikkasztás meg azért nem jöhet a képbe, mert a pénzt éppenséggel arra a célra használta fel az a beltag, amire a kültag adta: a társaság működtetésére.
Mindamellett tényleg nem lehet szinte semmit mondani, amíg a kérdező ilyen rejtélyes.
Gondolom a vagyoni hozzájárulása lehetett, amikor kültagja lett a Bt-nek. Ez szerintem sikkasztásgyanús így.
És azt miért adtad? Mi volt a megállapodás? Ez kölcsön volt? Vagy mi?
Igen többet adtam mint a szerződésbe van irva. Különböző okok miatt és aról van számlakivonat, hogy 1 nappal a jegyzés előtt vettem ki a pénzt.
A jegyzet töke 30000 ft.Én 1500000 ft szálltam be de nem lett hivatalosan bejegyezve a töke emelés.A BT azota fejlődött terjeszkedett de különböző okok miatt a jegyzet vagyon "tőke" maradt a 30000.
Azt hiszem, azt akarja mondani, hogy kültagja egy bt.-nének, amelynek a saját tőkéje már kisebb a jegyzett tőkénél.
Vagy azt, hogy több pénzt adott oda a beltagnak, mint amit a vagyoni betétjeként a társasági szerződésbe beírtak.
De majd elmondja.
Ennek a kérdésnek így nincs értelme. Mihez szeretnél hozzájutni? Miért kellett volna tőkét emelni? Mit vettél ki?
Tisztelt Cim
Hogyan lehet kültagként a befektetett pénzemhez jutni
ha tőke kevesebb mint a befektetett pénz .Különböző okok miatt nem lett a tőke megemelve, de bank kivonatom van hogy a pénzt felvettem a Bankban a kültagként való bejegyzésem napjaiban ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02