Hollandiai Magyar Nagykövetség


Dr.Attika # 2011.11.28. 22:57

Még egy adalék a témához. A szocializmusban is betartották a követhez, nagykövethez méltó protokollt. Amikor új követ, nagykövet érkezett Magyarországra, akkor a díszszázad fogadta Ferihegy betonján.
Láttam ilyen filmhiradót a moziban. Új amerikai nagykövet érkezett a 70-es évek elején.
Köszönt magyarul: Jó napot kívánok. A díszszázad katonásan válaszolt (visszaköszönt)
Jó napot kívánunk,Nagykövet Úr!

Dr.Attika # 2011.11.28. 22:26

Bízzunk abban, hogy a magyar konzulátusok elvégzik feladatukat. Nem segítőkészeknek kell lenniük, hanem el kell végezni azon munkájukat amiért fenntartjuk őket magyar aófizetők.
Egyébként ez tényleg nagy probléma, hogy a magyar állampolgárok javarészének fogalma nincs arról, hogy mi a követség, nagykövetség és a konzulátus képviseleti jogköre közötti különbség.

radnan # 2011.11.03. 19:01

Tisztelt Dr Attika!

Ez igy igaz!Koszono a javitast! Magyaran Hollandia - Konzuli hivatal, Hága

Dr.Attika # 2011.11.03. 18:52

Tisztelt "radnan"!
Együtt tetszett említeni a nagykövetséget és a konzulátust. A kettő képviseleti jogköre nem ugyanaz. A nagykövetség a magyar államot képviseli az adott államban, a konzulátus pedig az adott állam polgárait.
Lefordítva a középkor nyelvezete szerint:
A követ "őfelsége" képében, a konzul "őfelsége" alattvalói érdekében jár el.

radnan # 2011.11.03. 18:40

Tisztelt Fórumozók!

Hollandiaban a nagykövetség hivatalnokai, rendszeresen semmibe veszik a magyar állampolgárok jogait. Heti szinten tucatnyi a panasz és cselekedetükben, megszólalásaikban nem tisztségükhöz, beosztásukhoz méltóan viselkednek.

A Konzulátus számtalan hívásra még a telefont sem feszi fel, de mikor nagynehezen eléri őket az ember, egyéb válaszra kutatván, akkor a beszélgetés részükről átmegy flegma, sunyi, arrogáns stílusba. Ugyebár jogom van megkérdezni, pláne miután fizettem a szolgáltatásért, hogy vajon miért kell az útlevél igénylés számított napjától, 3 hónapot várni az okirat átvételére, miközben a magyar hivatal már 2-3 hét alatt postázza az útlevelet a konzulátus részére.
Miért nem érkezik értesítés (akár telefonon, akár emailen) a megérkezett, igényelt okirattal kapcsolatban, hisz minden elérhetőség leadásra kerül, éppen ezért.

Szórakoznak, játékot űznek az emberből, kikkel nem szimpatizálnak. Én kikérem magamnak ezt a viselkedést, hisz ez nem egy vetélkedő, sőt talán egy nevetséges showműsort vizionál a konzulátus, természetesen játék határok nélkül, mert a tisztelet és az jó erkölcs fogalma számukra ismeretlen. Erősödik a gyanú, miszerint melyen tisztelt Bakos Gábor és tiszteletreméltó kollégái, nem arra használjak fel pozíciójukat amire kellene, nem értem hogy tölthetik be, ezt a nem szintjükhöz való pozíciót.

Tisztelettel: R Norbert