A következő kérdéssel fordulok illetékes jogban jártas emberekhez:
Magyar cégnél dolgozom akik otthon fizetik a TB-met. Én Bécsben vagyok kiküldetésen a múlt év vége óta. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyám jövő év közepéig még érvényes.
Március 12-én szenvedtem közúti balesetet. A helyszínről mentővel elszállítottak a Meidlingi Baleseti Kórházba ahol elláttak, kaptam egy tetanuszt, megröntgeneztek és kulcscsont-törés miatt kaptam egy kötést. Ott azonnal kérték az irataimat, én többek között a kék EU-s TAJ-kártyámat is átnyújtottam. Nem is mondtak semmit ezzel kapcsolatban. Ezután utamra bocsátottak, a további kivizsgálásokat Magyarországon folytattam.
Azóta lefolytak a rendőrséggel való ügyintézések, nem volt semmi probléma a múlt hétig.
Akkor találtam a bécsi postaládámban egy levelet a bécsi tanácstól és egyben a bécsi mentőktől. Ebben van egy ügyfél-azonosító, egy lejárati dátum (2012.09.05.) és egy csekk egy számlaszámmal 577 euróról, melyet most be kellene fizetnem.
Ezt én nem szeretném megtenni, mire van akkor a kék kártya? 577 euró? Mire?
Tegnap felhívtam az OEP-et és az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy valószínűleg az orvos úgy döntött, hogy nem veszi figyelembe a kártyámat. Lehetséges ez?
Mi a teendő ilyenkor?
Ha az OEP-hez bejutok Pesten valamelyik hétköznap akkor ők intézkedni fognak fizetés-ügyben helyettem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Kórházi költség Ausztriában
Sputman (törölt felhasználó)
2012.08.30. 00:30

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság