Munkaügy 12órás mrend?


Mad Lead # 2003.04.21. 19:33

No mivel még senki nem válaszolt kutakodtam egy kicsit.A folyamatos munkarendben dolgozóknál a hétvégén nem kötelezhetnek mind a 2napon munkára (szombat,vasárnap)hanem vagy,vagy. Meg ha jól olvastam hetente jár 35óra folyamatos pihenő. És a túlórákra +50% bérpotlék de ha szabadnapon végeztem és késöbb nem adták ki akkor 100% bérpótlék jár.No meg a heti munkaidő nem haladhatja meg a 48 órát a túlórákkal sem.Meg olvastam még valami +15%-ot a 14óra után végzett munkára.Ezek elég jól hangzanak nemtom jól értelmeztem-e???


ML

Mad Lead # 2003.04.18. 22:12

Közalkalmazottként dolgozom minden másnap 12órát folyamatossan már lassan 2éve hétvégén és ünnepnap is. A túlórákat kifizetik de nagyon fárasztó hogy nincs teljes hétvégém 2éve mert ebben a munkarendben vagy szombat vagy vasárnap mindig dolgozom. Tudni szeretném törvényes ez a munkarend és járnak-e szabadnapok a renszeres 12órás múnkavégzoknek? Egyátalán mennyi túlórára kötelezheto egy közalkalmazott és a 12órás munkavégzésre milyen szabályok vonatkoznak?

  • A segítséget elore is köszönöm. ML

Azt már nem is mondom ha valaki szabadságra megy van hogy egy hétig is folymatossan 12órázom gyakorlatilag aludni járok haza ilyenkor.


ML