Pedig gyakorlatilag ugyanaz. A lakásbiztosítás is vagyonbiztosítás, csak ingatlanra és a benne található ingóságokra vonatkozik.
Lakásbiztosítás
Sziasztok. Ingatlan árverésen vettem egy házat de április 30. ig nem tudják kiköltöztetni a házból az emberkéket. Ez egy 120m2 es családiház ami a tulajodni lapon kivett beépítetlen terület, de adó érték bizonyitványon lakóház, udvar a házat 34 êve építették. A kérdésem a következő e hónap 27. Én fog jogerőre emelkedni akkor jegyeznek be tulajdonosnak aznap kötök rá biztosítást is csak ezek fenyegetnek elêg keményen, hogy felgyújtják/lebontják a házat és mivel nincs feltüntetve a tulajdoni lapon, ha felgyújták vagy lebontják a házat erre kiterjed e valamilyen formában a biztosítás vagy hogy lehetne intézni ezt az ügyet? Meg ugye míg nincs átadva a ház egyáltalán ér e valamit a biztosítás... Valaki tud ebben segíteni vagy tájokztatni bármiről is. Előre is köszönöm a válaszokat
Nem fogják felgyújtani. Mind ezzel fenyegetőzik, aztán belátják, hogy hűvösek még ilyenkor az esték.
Egy jó környéken van, de persze csak én járhatok úgy hogy az egyetlen cigány családot fogom ki.. és állitolag eléggé börtön törtelékek emiatt lenne jó egy kis biztosítás
Hát köss rá egyet.
tmisi024,
Már csak azért is, mert egyelőre a májusban se igen lennék biztos a helyedben. Vészhelyzet alatt egyáltalán nincs kilakoltatás, ha hosszabbítják, várni fogsz még...
Tisztelt Szakértők!
Következő kérdésem lenne.
Van egy lakás, aminek 1/2 arányú tulajdonosa vagyok és az ingatlant haszonélvezeti jog is terheli.
Lakásbiztosítást szeretnék kötni, de nem tudom, hogy a biztosítási összeget hogy lőjem be az ingatlan értékéhez képest.
Mivel ott van a másik tulaj és a haszonélvező is, tehát ha neadjisten mondjuk leég a lakás, akkor az én tényleges károm valójában kisebb, mint az ingatlan teljes (1/1 arányú) értéke.
A biztosító ezt mennyire veszi figyelembe? Tehát ha pl. 50M-t ér az ingatlan és én 50M-ra kötök biztosítást, akkor a biztosító mennyit fizetne nekem ténylegesen (a példánál maradva, ha leég a lakás)? 50M forintot, vagy a tulajdoni hányad alapján 25M forintot? Esetleg a haszonélvezet miatt még kevesebbet?
Illetve nekem ha megkapom a biztosítási összeget, azt bármilyen jogcímen meg kell osztanom a tulajdonostárssal vagy haszonélvezővel?
Nyilván ha úgyis csak a tulajdoni hányad alapján fizetnének, akkor ennek megfelelő biztosítási összeget határoznék meg (tehát mondjuk az egész ingatlan értékének a felét írom be biztosítási összegnek) és ez alapján fizetném a biztosítási díjat is.
A válaszokat előre is köszönöm,
Kiss Tamás
Szerintem a legjobban akkor jársz, ha ezt (akár több) biztosítótól kérdezed meg. Küldd el nekik emailban, oszt meglátod mit hámoznak ki belőle.
Tamás !
Nagy dilema előtt állsz.
Nagy valószínűséggel semmit sem fog fizetni a biztosító ha leég a házad.
„Tehát ha pl. 50M-t ér az ingatlan és én 50M-ra kötök biztosítást, akkor a biztosító mennyit fizetne nekem ténylegesen (a példánál maradva, ha leég a lakás”
Egyszer levonja a telek árat... jól feltornászva. Majd korriogálja, hogy csak a felében vagy tulaj, na meg haszonélvezet van rajta.... szerencsés esetben fizet 5 - 8 millát. De amilyen ravaszok, biztos kitalálnak valamit , hogy miért is nem fizetnek !
A lélek megnyugtatására viszont jó a biztosítás !!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02