Lakásbiztosítás

oligaliga # 2021.02.17. 05:04

Pedig gyakorlatilag ugyanaz. A lakásbiztosítás is vagyonbiztosítás, csak ingatlanra és a benne található ingóságokra vonatkozik.

tmisi024 # 2021.03.22. 17:47

Sziasztok. Ingatlan árverésen vettem egy házat de április 30. ig nem tudják kiköltöztetni a házból az emberkéket. Ez egy 120m2 es családiház ami a tulajodni lapon kivett beépítetlen terület, de adó érték bizonyitványon lakóház, udvar a házat 34 êve építették. A kérdésem a következő e hónap 27. Én fog jogerőre emelkedni akkor jegyeznek be tulajdonosnak aznap kötök rá biztosítást is csak ezek fenyegetnek elêg keményen, hogy felgyújtják/lebontják a házat és mivel nincs feltüntetve a tulajdoni lapon, ha felgyújták vagy lebontják a házat erre kiterjed e valamilyen formában a biztosítás vagy hogy lehetne intézni ezt az ügyet? Meg ugye míg nincs átadva a ház egyáltalán ér e valamit a biztosítás... Valaki tud ebben segíteni vagy tájokztatni bármiről is. Előre is köszönöm a válaszokat

gerbera317 # 2021.03.22. 18:05

Nem fogják felgyújtani. Mind ezzel fenyegetőzik, aztán belátják, hogy hűvösek még ilyenkor az esték.

tmisi024 # 2021.03.22. 18:26

Egy jó környéken van, de persze csak én járhatok úgy hogy az egyetlen cigány családot fogom ki.. és állitolag eléggé börtön törtelékek emiatt lenne jó egy kis biztosítás

gerbera317 # 2021.03.22. 18:51

Hát köss rá egyet.

drbjozsef # 2021.03.22. 19:34

tmisi024,

Már csak azért is, mert egyelőre a májusban se igen lennék biztos a helyedben. Vészhelyzet alatt egyáltalán nincs kilakoltatás, ha hosszabbítják, várni fogsz még...

kisstomy # 2021.04.11. 14:49

Tisztelt Szakértők!

Következő kérdésem lenne.

Van egy lakás, aminek 1/2 arányú tulajdonosa vagyok és az ingatlant haszonélvezeti jog is terheli.
Lakásbiztosítást szeretnék kötni, de nem tudom, hogy a biztosítási összeget hogy lőjem be az ingatlan értékéhez képest.

Mivel ott van a másik tulaj és a haszonélvező is, tehát ha neadjisten mondjuk leég a lakás, akkor az én tényleges károm valójában kisebb, mint az ingatlan teljes (1/1 arányú) értéke.

A biztosító ezt mennyire veszi figyelembe? Tehát ha pl. 50M-t ér az ingatlan és én 50M-ra kötök biztosítást, akkor a biztosító mennyit fizetne nekem ténylegesen (a példánál maradva, ha leég a lakás)? 50M forintot, vagy a tulajdoni hányad alapján 25M forintot? Esetleg a haszonélvezet miatt még kevesebbet?

Illetve nekem ha megkapom a biztosítási összeget, azt bármilyen jogcímen meg kell osztanom a tulajdonostárssal vagy haszonélvezővel?

Nyilván ha úgyis csak a tulajdoni hányad alapján fizetnének, akkor ennek megfelelő biztosítási összeget határoznék meg (tehát mondjuk az egész ingatlan értékének a felét írom be biztosítási összegnek) és ez alapján fizetném a biztosítási díjat is.

A válaszokat előre is köszönöm,
Kiss Tamás

drbjozsef # 2021.04.11. 18:03

Szerintem a legjobban akkor jársz, ha ezt (akár több) biztosítótól kérdezed meg. Küldd el nekik emailban, oszt meglátod mit hámoznak ki belőle.

matthiasi # 2021.04.11. 18:35

Tamás !

Nagy dilema előtt állsz.
Nagy valószínűséggel semmit sem fog fizetni a biztosító ha leég a házad.

Tehát ha pl. 50M-t ér az ingatlan és én 50M-ra kötök biztosítást, akkor a biztosító mennyit fizetne nekem ténylegesen (a példánál maradva, ha leég a lakás

Egyszer levonja a telek árat... jól feltornászva. Majd korriogálja, hogy csak a felében vagy tulaj, na meg haszonélvezet van rajta.... szerencsés esetben fizet 5 - 8 millát. De amilyen ravaszok, biztos kitalálnak valamit , hogy miért is nem fizetnek !
A lélek megnyugtatására viszont jó a biztosítás !!