nyomozás időtartama


uvigabi # 2021.09.13. 13:54

BOCS!

lexadc # 2021.09.13. 13:49

Üdv!
Azt hiszem kommentet írtál, új téma helyett.

uvigabi # 2021.09.13. 13:47

Üdv mindenkinek!

Szeretném tudni,hogy gyermekelhelyezési perhez szükséges szakértői vizsgálatnál jelen lehet e mindkét szülő ! jelen esetben csak a gyermekek gondozásával ideiglenesen megbízott egyik fél kapta meg atájékozttaót mikor lesz aygerke..gyerekek vizshgálata.! A kijelölt pszichológusnő a felek közti feszültségre indokolta a másik fél jelenlétének elutasíítását+.Joga van jelen lenni a másik szülőnek is?.. ha igen mire hivatkozzon?. Köszönöettel
Üveges Gabriella

lexadc # 2021.09.13. 13:21

Tisztelt fórumozók!

Egy azt hiszem, nem mindennapi történet, páromat idén februárban, derült égből villámcsapásként, közösségi médiában gyanúsították meg többen hamisan. Valószínű, hogy nem echte rosszindulatból, hanem összetévesztés végett, de így megalázva ezzel sok ember előtt, valamint az online lincshangulat is megindult. Rágalmazásért feljelentést tett, elébe menve a rendőrségen a dolgoknak, de az az ügy végül nem ment végig.

Ami aggasztotta, az az, hogy az a 2 ember esetleg makacsul ragaszkodott a tévedéséhez, és feljelentést tett ellene még februárban. Igazából ez azóta sem megy ki a fejéből, azóta is elő-elő jön, mert sosem volt lezárása ennek a dolognak, és azt sem tudtuk meg soha, hogy feljelentést tett e bárki.

A kérdés tehát az, hogy ha a rendőrség legitnek gondolt volna egy feljelentést még februárban, és nyomozás indul, arról mostanra, 6-7 hónappal később, tudnia kéne páromnak?

Én mondom, hogy engedje el fél évvel később már ezt, mostanra tudna róla, meghallgatták volna, de nem tudom, igazat mondok e neki. Fogalmunk sincs, hogy mik egy nyomozás határidejei. Esetleg a rendőrségtől ilyen információt ki lehet kérni, hogy érkezett e valaki neve alá feljelentés?

Köszönöm szépen.