mikor all le a vegrehajtas


Majordomus # 2023.03.19. 21:15

Az Audi a bokor ami kiugrasztja a nyuszit. Ez meg is történt.

gerbera317 # 2023.03.19. 18:09

Én másként fogalmaznék: miből gondolja a kérdező, hogy a végrehajtó el akarja adni az Audit?

Szomorú örökös # 2023.03.19. 16:46

feliscatus

De azt tovabbra sem ertem, hogyha valoban a tartozas mielobbi megszerzese/behajtasa a celjuk, akkor miert egyszerubb egy RS6os Audit megprobalni ertekesiteni (a becsult erteket amugy boven a piaci ar fole lotte), ami abszolute overkill erteku a tartozashoz kepest, (a tankjaban levo benzin a duplajat eri)

Akkor még egyszer utoljára írok neked értelmesen, mert jól látszik, hogy nem érted az egész végrehajtás lényegét. A végrehajtó gyakorlatilag a fennálló tartozástól és a vagyontárgy értékétől függetlenül bármit lefoglalhat, bármit zárolhat - akár egyszerre az összes tulajdonodat, számládat is - egészen addig, amíg a tartozás ki nincs egyenlítve, meg nem térül. Soha nem a vagyontárgy értéke számít, hanem a megtérülés esélye. És egyébként is a célt elérte, mert ez esetben egyből fizettél. Ha pedig nem tudja személyesen lefoglalni és kivonatja a forgalomból, akkor az első adandó alkalommal, hogy kimégy vele a „szigorúan titkos” helyről az utcára, már meg is fognak vele - special akkor már nem a végrehajtó, hanem a rendőrség. És még drágább lesz a számla a végén.

És elhiheted, mert tapasztalatból írom. Nekem egy valamivel több, mint 500 ezres tartozás miatt egyszerre volt a zártvégű pénzügyi lízingben futó autómra tulajdonjogi igény lefoglalva, a számlám zárolva volt és már árverés előtt állt az ingatlanom is, mikor bementem és kifizettem. Igen, minden vagyonomra, vagyontárgyamra végrehajtási jogot, zárolást tettek!
És lám, ahogy kifizettem, egy csapásra minden végrehajtás megszűnt! Ugye milyen hihetetlen? :-)

feliscatus # 2023.03.19. 12:28

Csoportossal fizetjuk. Ahogy irtam korabban is, azota is egy eleg vastag havi szamlank van felejuk. Itt az utolso befizetes, az szemelyesen telekomnal tortent. Kertuk, hogy szamoljak ossze mennyi penz az amivel nullasok leszunk, es a szamom atmehet egy masik magenta1-es ernyo ala. Ezt ott kifizettuk, a szamot elengedtek, nem volt tartozasunk.

efi99 # 2023.03.19. 12:18

Ezért kell minden havidíjat csoportos beszedésével fizetni, nem ilyen utalásokkal sz.rakodni, meg magunkat szopatni. Ott ilyen soha nem fordulhat elő.

feliscatus # 2023.03.19. 12:05

Egyebkent a kerdesemre - a sok szurkalodas mellett -, lenyegeben megkaptam a valaszt, amit koszonok. Tehat ha odatoltam a penzt a vegrehajtonak - meg ha esetleg meg van tobb amit ker -, es a maradekot is odatolom, akkor leall az egesz, es vege az ugynek. Igazabol erre voltam kivancsi.

De azt tovabbra sem ertem, hogyha valoban a tartozas mielobbi megszerzese/behajtasa a celjuk, akkor miert egyszerubb egy RS6os Audit megprobalni ertekesiteni (a becsult erteket amugy boven a piaci ar fole lotte), ami abszolute overkill erteku a tartozashoz kepest, (a tankjaban levo benzin a duplajat eri) mint ezt az osszeget leinkasszozni az egyik szamlarol? Ahol ott lenne az osszeg, es a vita lezarva, tartozas megterult. Vagy ha mar auto. Miert nem a kis Corolla, vagy a Golf? Ugyanugy a nevemen vannak. Szoval ez az ami nagyon buzlik nekem ebben az egeszben.

feliscatus # 2023.03.19. 11:30

Nem keverem.
Oda fizettem ami a vegrehajtos levelen fel volt tuntetve mint ugyszam, meg szamlaszam.
De holnap majd felhivom a schadl piocakat, aztan ugyis megmondjak. Penteken mar nem volt lehetoseg, mert az urak csak delig dolgoztak. :D

Szomorú örökös # 2023.03.19. 11:28

feliscatus

Viszont most tatott szajjal futottal a faszerdobe.

A stílus maga az ember, ahogy a híres mondás is írja. Szerintem ezt te is elfogod követni, ha perre viszed.
Magam részéről kiszálltam, a továbbiakban már nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szintedre, bocsi.

gerbera317 # 2023.03.19. 11:18

Hááát, ha a behajtónak fizettél, akkor a végrehajtó nemigen fog elfelejteni, bármennyire is szeretnéd. (Feltéve, hogy nem kevered a behajtót a végrehajtóval.)

feliscatus # 2023.03.19. 11:09

"szerintem a telefont sem emelted fel"
Igazi magyar vagy, ahogy feltetelezeseket allitasz fel. :D
Viszont most tatott szajjal futottal a faszerdobe.
Irasban (email, level), valamint szemelyesen is tobbszor emeltem szot, ahol a sajat papirjukat kuldtem vissza, hogy tessek b+, akkor ez hogy van. Aztan egyszercsak meg mar a "behajto" ceg jott, akiknek szinten jeleztem irasban, hogy tisztazzak ezt a dolgot, mert ez a koveteles nem valos. Szepen elkuldtem nekik a teljes telekomos levelezest. Leszartak.
A vegrehajtoval meg mit? Most penteken jott egy level tole, azelott kepben sem volt. Most fogtam, kifizettem a behajto cegnek a penzt, es megirtam emailben a schadl gyerekeknek, hogy kifizettem, legyenek boldogok a penzzel, aztan felejtsenek el.

Szomorú örökös # 2023.03.19. 11:08

feliscatus

Ja és ha ilyen stílusban mégy be a végrehajtóhoz tárgyalni, akkor ne csodálkozz rajta, ha kitessékelnek az irodából - akár biztonsági őrök kíséretében is - és becsukják mögötted az ajtót. Nem kötelesek ugyanis az ilyen hangnemet elviselni ők sem attól, hogy végrehajtók.

Szomorú örökös # 2023.03.19. 11:04

feliscatus

Honapokkal utana meg jonnek, hogy jaj bocsi, megiscsak van itt meg tartozas?

Igen, és te nem tisztáztad velük akkor, még szerintem a telefont sem emelted fel - bár ezt inkább személyesen jobb intézni - később még a végrehajtóval sem, helyette hagytad, hogy a fizetési meghagyás jogerőre emelkedjen. Szerinted ki hibázott itt a legnagyobbat? Ha most azt fogod egyből rávágni, hogy a telekom, na akkor inkább rád hagyom azonnal! :D :D :D

feliscatus # 2023.03.19. 10:13

"miért okozott ekkora nehézséget a 7000 Ft kifizetése"
Idezned kerlek azt a reszt, ahol en ezt nehezsegnek irom le? Vagy te egybol fizetsz mindenkinek aki ravagja, hogy tartozasod van? A telekomnal anno bementunk, es kifizettunk prompt mindent, hogy egy elofizetes ala betereljuk az osszes szamot, meg elofizetest. (a sors ironiaja, hogy most is havi 50k korul fizetunk nekik). Erre ok osszeadtak minden abban a pillanatban "logo" egesz es tort dijat, amit mi kifizettunk, tehat elengedtek a "szamomat". Honapokkal utana meg jonnek, hogy jaj bocsi, megiscsak van itt meg tartozas?
Tehat meg egyszer mondom. Ahogy most sem okozott gondot a ~35k+10k kifizetese, akkor sem okozott volna gondot a 7k. Egyszeru igazsagerzet. Ahol hibaztam, hogy azt nyilvan nem gondoltam, hogy ebben az orszagban ez igy megy, hogy ezeknek a keselyuknek ennyire korlatlan a hatalmuk. Mondom legrosszabb esetben inkasszoznak egyet a szamlarol, anyazok egy kurva hangosat aztan a dolognak vege. Most nem szamolom ki, hogy hanyszor tudna leinkasszozni ezt a penzt onnan...de nem. A dragamnak az auto kene...

"Keres egy olyan vagyontárgyat, amiből leggyorsabban megtérülhet az adósságod feléje. "
Na es itt santit a dolog. Pont egy autot, ami a tartozas durvan 300X-osat eri? Mikozben van likvid fedezet BOSEGGEL? Mondjuk amig a dolog le nem zarul, az auto mar olyan helyen van, ami nem kotheto hozzam, valamint zart, es orzott. :) Szoval kereshetne nyugodtan a schadl katona. :D Mocskolodni meg nekem nem kell ezekre az allatokra, megteszik ok magukrol azt, ha az ember csak belekukkant a napi hirekbe....

Szomorú örökös # 2023.03.19. 05:45

feliscatus

Szoval, van egy rohejes ~7 ezer forint koruli tartozas Telekom fele. (illetve volt).....Errol en egy ilyen adossagbehajto reven tudtam meg, ahol a koltseg mar 34 ezer volt. (ez gondolom igy megy naluk)

Általában így megy, hogy ha tartozás van, akkor az idővel szaporodik. Tudod a végrehajtó sem ingyen dolgozik.

A dolog azert vitathato, mert kaptunk "nullas" papirt, tehat a szamot konkretan elengedtek, es ezt honapokkal kesobb talaltak csak ki, hogy van......Mondtam nekik, hogy teljesen alaptalan a koveteles, oket ez nem hatotta meg. (Telekommal sem jutottam dulore)

Az, hogy te mondod nekik, az még kevés. Írásba is adtad?

Szoval most aztan jott a vegrehajto, (ennek a behajto cegnek a felkeresere) hogy lefoglalja !!!! az egyik autonkat. (ez nagyjabol 10M forint korul er most a piacon)

Azt majd ők fogják szakértővel meghatározni, ha odáig jut a dolog, hogy mennyi a valós piaci értéke. De leírásod alapján végül fizettél.

Tehat mar nincs semmifele tartozas es akkor ettol "leall" a dolog? Mert ha nem, akkor kell ugyved nyilvan.

Ha kifizetted a követelést, akkor elviekben leáll. De tényleg jobb, ha bemégy hozzájuk és ezt írásba is adják neked.

Viszont a telekommal ezt perre viszem, de ez mar egy mas kerdes.

Ha nem fizetted ki első felszólításra önként és nem mondtál ellene korábban a fizetési meghagyásnak, akkor hiába viszed perre, bukni fogod.

az normalis, hogy egy ekkora erteku gepkocsit foglalnak le egy ekkora osszegert? Mert ez nekem szurrealis......Na itt mar ugy voltam, hogy oke, b*sszak meg, hagyom az igazsagerzetemet, es kifizetem nekik ezt a rohejes osszeget. El is utaltam, ra is tartottam meg egy tizest, dogoljenek meg......A "shadl fioka" az autora palyazik vajon mert valamelyik haverja pont ilyent nezett ki?

Neked az, ő viszont a legegyszerűbb megoldást választja mindig. Keres egy olyan vagyontárgyat, amiből leggyorsabban megtérülhet az adósságod feléje. Azt már viszont végképp nem értem, hogy ha valóban havi 2 milla körül érkezik a számládra, akkor vajon miért okozott ekkora nehézséget a 7000 Ft kifizetése már az elején? Tudod, ha azt kifizetted volna, most nem mocskolódnál itt a végrehajtókra.

osztap # 2023.03.19. 05:08

feliscatus,

A VÉGREHAJTÓNAK utaltál? Annyit, amennyit AZ UTALÁS NAPJÁN mondott, hogy az ő költségeit is fedezi? Mert ha bármelyikre "nem" a válasz, a végrehajtás folyik továbbra is. Hétfő reggel beszélj vele, mert ha leütik a kocsid az árverésen, utána már hiába fizetsz.

A Telekom/behajtócég elleni per biztos bukó. Az FMH-nak kellett volna ellentmondanod, kézhezvételtől számított 15 napon belül. Most már az jogerős ítélettel egyenértékű.

Foglalás: Ha kifizetted a tartozást és a kocsit nem adták el, akkor mit is akarsz a végrehajtótól kérni?

feliscatus # 2023.03.18. 18:45

Udvozletem mindenkinek,

Na, eloszor is, en nem hittem, hogy valaha besetalok ilyenbe, dehat ez is eljott.
Szoval, van egy rohejes ~7 ezer forint koruli tartozas Telekom fele. (illetve volt) A dolog azert vitathato, mert kaptunk "nullas" papirt, tehat a szamot konkretan elengedtek, es ezt honapokkal kesobb talaltak csak ki, hogy van. Errol en egy ilyen adossagbehajto reven tudtam meg, ahol a koltseg mar 34 ezer volt. (ez gondolom igy megy naluk) Mondtam nekik, hogy teljesen alaptalan a koveteles, oket ez nem hatotta meg. (Telekommal sem jutottam dulore) Szoval most aztan jott a vegrehajto, (ennek a behajto cegnek a felkeresere) hogy lefoglalja !!!! az egyik autonkat. (ez nagyjabol 10M forint korul er most a piacon) Na itt mar ugy voltam, hogy oke, b*sszak meg, hagyom az igazsagerzetemet, es kifizetem nekik ezt a rohejes osszeget. El is utaltam, ra is tartottam meg egy tizest, dogoljenek meg. Viszont a telekommal ezt perre viszem, de ez mar egy mas kerdes. Namarmost a kerdesem az lenne, hogy ezzel meg fog allni ez a folyamat, vagy ahhoz meg aktivan tennem kell valamit? Tehat mar nincs semmifele tartozas es akkor ettol "leall" a dolog? Mert ha nem, akkor kell ugyved nyilvan.
Meg a masik - ezt mar csak a kivancsisag kerdezteti velem -, az normalis, hogy egy ekkora erteku gepkocsit foglalnak le egy ekkora osszegert? Mert ez nekem szurrealis. :D Kozel, de kozel nem ez az egyetlen dolog, ami a "nevemen van". 2 masik kisebb erteku auto, 2 ingatlan, megtakaritasi szamlak, havi kozel 2M forint bankszamlara erkezo jovedelem, eleg sok likvid penz a szamlan. A "shadl fioka" az autora palyazik vajon mert valamelyik haverja pont ilyent nezett ki?

Elore is koszonom a segitseget!