Köszönöm a gyors választ!
Előleg visszafizetése.
Mivel nem kötbérről van szó,hanem előlegről ezért csak az eredeti összeget kaphatja vissza.
Segítséget szeretnék kérni.2 hónappal ezelött parkettát rendeltem az egyik barkácsáruházból és előleg fizetésre köteleztek.Azt ígérték h 3 héten belül házhozszállítják de ez máig nem történt meg.Folyamatos érdeklődésemre türelemre intenek és ígérgetnek.Az lenne a kérdésem, hogy ha elállok a vásárlástól akkor az előleleg összegét kapom vissza vagy járna annak többszöröse is?Vonatkozik-e erre valamilyen jogszabály?
Előre is köszönöm!
Köszönöm a választ. :(
A vállalkozási szerződéstől a megrendelő bármikor elállhat - de meg kell térítenie a vállalkozót emiatt ért kárt.
A másik lehetőség, hogy hibás teljesítés miatt a szavatossági jogok gyakorlásaként áll el - tekintettel arra, hogy a javítás eredménytelen volt. Azonban vita esetén a hibás a teljesítést és a javítás sikertelenségét bizonyítani kell.
Szeretném kérdezni,hogy van-e valahoz arra vonatkozó jogszabály,hogy egy termékre befizetett előleget a vásárlási szándékomtól való elállás miatt visszakérjem?
Konkrétan:2007 dec.18-án egy hajkészítő szalonban póthajat(pepit) szerettem volna készíttetni kislányomnak.(sajnos a betegsége miatt nagyon kevés haja van)
Egy hasonlót próbált mint az elképzelése, aminek a komfortérzete majdnem jó volt.Hasonlót rendeltünk..Előlegként 70000Ft-ot kellett fizetni. MERT:210000Ft-nak a 30%-át volt KÖTELZŐ befizetnünk!
Január végén lett félig kész a haj, de nagyon dúrva, kellemetlen érzése volt a kislányomnak a próba során, ráadásul látszottak a hálók, a fejbőr, és olyan volt tapintásra, mint egy sündisznó.
2 hét múlva próbáltak igazítani a pepin, de nem lett jobb.Ekkor jeleztem,hogy nem kérjük a hajat, hanem min.50000Ft-ot az előlegből.
A tulajdonos hölgy a próba során végig azt bizonygatta,hogy nagyon kelendő a pepi, sokan készíttetnek, a kislányom is örömmel használná.
Sajnos, csak akkor kapnám vissza a nyugta ellenében befizetett előlegemet,ha valakinek sikerül eladnia.Ennek már 5. hónapja.
Mit tehetek?Kérjek panaszkönyvet, és írjak be? Utalhatnék valami jogszabályra?
Szeretném már az ügyet lezárni és végre a pénzemnél lenni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02