Üdvözlet!
Szeretnék segítséget és állásfoglalást kérni: nemrégiben vásároltam egy horgászeszközt (etetőhajót) 200.000 ft értékben. A 2. használatkor annak távirányítója (mivel esőben használtuk) beázott. A webáruházhoz visszaküldtem saját költségen, akik megállapították, hogy az esős használat kapcsán ázott be a távirányító és annak cseréjét térítés ellenében hajlandóak megtenni.
Számomra elképesztő és elképzelhetetlen volt, hogy egy vízpartra készült eszköz távirányítója nem vízhatlan... Ugyanakkor a víztől való megóvásra nem történt felhívás a használati útmutatóban sem, így nem voltam tudatában, hogy esőben nem használható.
Egyrészt a talán 2 hónap alatt történt meghibásodás, másrészt a tájékoztatás hiánya, hogy a vízpartra tervezett eszközt nem érheti esővíz sem, rossz érzést kelt bennem és nem szívesen téríteném meg az eladó által kért költséget.
Jogos lenne azon igényem, hogy garancia/szavatosság vagy bármi jogcím alatt az eladónak kellene állnia a távirányító csereköltségét (és a postaköltséget is)?
Előre is köszönöm a választ!