Nem árt néha az algoritmust is felhomályosítani, mert láthatóan hülyeségeket beszél :)
TAJ kártya
efi99
Sikerült egy automata spam üzenetre válaszolnod. :-D
leorasy
Dehogy igazolja. Ha pl nem fizették utánad a tb-t (vagy te magad), akkor hiába lobogtatod.
A TAJ kártya (Teljes nevén: Társadalombiztosítási Azonosító Jel kártya) egy hivatalos magyar okmány, amely igazolja, hogy a kártya tulajdonosa jogosult a magyar társadalombiztosítási (TB) ellátásokra – például orvosi ellátásra, kórházi kezelésre, gyógyszertámogatásra stb. https://smash-karts.org
Így van. De ezt a szám (+ fényképes okmány) alapján lehet megállapítani, hogy min van az a szám, az tökéletesen mindegy. Nekem pl telefonon, fotón. Meg ugye most már van DÁP is.
Meg a mögötte álló rendszer.
Hogy jogosult vagy e az eü szolgáltatásra vagy sem.
Szomorú örökös
Ha nem tűnt volna fel, sima papír, semmi vízjel, különleges papír. Egy sajtcetli, ami csak azért van, hogy ne kelljen fejben tartani egy 9 jegyű számot. Csak a szám a lényeg.
efi99
„Bármikor tudsz nyomtatni egyet, ingyen.”
Ahogy azt egy „fapados” fórumozó agya gondolja... :D
TAJ kártya minek, főleg, hogy fizetni is kell érte? Bármikor tudsz nyomtatni egyet, ingyen.
TAJ kártya cserét a kormányablakban tudsz igényelni (rongálódás miatti csere valószínűleg pénzbe fog kerülni)
A személyi igazolvány gondolom másik kérdés. Az 1992. évi LXVI. törvény vonatkozik a szenélyiadat-nyilvántartásra. Ennek 5. § (14) pontja szerinti adat az anya születési neve, ami a 29.§ (2) e) pont szerinti adatként jelenik meg az igazolványon.
Tehát ez már mindörökre úgy marad.
„Ha anyám nevét kell bárhova is beirnom, köteles vagyok a Valériát is odairni?”
Igen. Az anyja neve alatt anyja születési neve értendő.
A Személyi Igazolványomban szerepel a Valéria név, de én onnan letöröltethetem?
TF!
Hol lehet TAJ kártyát igényelni? Az enyémet cserélni kéne.
1979-ben szűlettem, a Szűletési Anyakönyvi Kivonatomban anyám neve: Kántor Mária Valéria, ahonnan anyám a Valéria nevet 1980 ban levetette. Ha anyám nevét kell bárhova is beirnom, köteles vagyok a Valériát is odairni?
Köszönettel: Ollé László
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02