Köszönök mindent!
Mostmár megnyugodtam.
Köszönök mindent!
Mostmár megnyugodtam.
Relax, nem lesz itt semmi gond. Miután a MÁV követel NEKIK kell bizonyítani, vagyis nem neked kell elsősorban bizonyítani, hogy voltál aznap egy dorozsmai panzióban, hanem a MÁV-nak kell elsősorban bizonyítania, hogy Te voltál az a személy, akit a kaller a Te diákigazolványoddal elkapott. Mivel állítólag nem te voltál, ezért ez nem is fog a MÁV-nak sikerülni. Innentől kezdve nincs miért aggódni.
Üdv
Ja, meg van egy rendőr unokatesóm, aki azt mondta, hogy átvágott minket az ügyeletes a rendőrségen, mert fel kellett volna venni a jegyzőkönyvet.
Nem azért, mert több volt 10 000 Ft-nál(nadrág,ing, Adidas táska,1000 Ft,diák > 10 000 Ft szerintem), hanem mert a diák az egy okirat. Szóval állítólag az ügyeletes is hibázott.
Bár szívem szerint nem bolygatnám a rendőrséget.
Szerinted mit tegyek? Írjam le az egészet és küldjem el a rendőrségre?
--------Írjak a MÁV-nak is??
Köszönöm a segítséged LAW1!
Ezek szerint a MÁV mulasztott. Akkor erre hivatkozhatunk?
A másik ami eszembe jutott az, hogy írásszakértővel megvizsgáltathatjuk az aláírást is a büntetésen.
Közben rájöttem, hogy 22-én Alsó-Páhokon voltam és panzióban laktunk. Persze autóval mentünk, úgyhogy a panziós is tud igazolni, hogy ott voltam.
Kedves Murako!
Csak semmi pánik, NEM KELL fizetned egy fillért sem. Az egyenleg megoldása egyszerű: egyrészt a diákigazolvány csak a személyi igazolvánnyal együtt érvényes, vagyis az ellenőrnek/kalauznak meg kellett volna arról bizonyosodnia, hogy tényleg azt a személyt bünteti meg, aki a személyigazolványon látható. Az más kérdés, hogy a kallerek 90%-a nem törődik vele, mert a "szerencsétlen" diák elsírja, hogy nincs itt a személyigazolványa. Ilyen esetben a kaller kötelessége kihívni a zsarukat, akik megállapítják a személyazonosságot. Persze ezt egy kaller sem vállalja fel, mert rohadt sok meló. Így tehát egyszerűen kipostázzák a felszólítást és abban bíznak, hogy a berezelt diák szépen befizeti a csekket, hisz fő a békesség.
Ha jól emlékszem a diákon nem szerepel a diák édesanyának neve, amit viszont meg kell adni, amikor a kaller fel veszi a személyes adataidat. Kétlem, hogy a tolvaj tudja édesanyád nevét. Innentől kezdve bizonyítsa a MÁV, hogy téged kaptak el.
Amúgy is a MÁV követel pénzt és nem Te, tehát őket terheli a bizonyítás kötelessége.
Tehát el ne kövesd azt a hibát, hogy befizeted a pénzt csak azért, mert a kaller nem volt hajlandó alaposan elvégezni a munkáját.
Üdv
Tanácsot szeretnék kérni!
2003.08.08 - án ellopták a diákigazolványom a táskámmal
együtt. A fürdo"ben be is lett jelentve. Még aznap elmentem a rendo"rségre, de elzavartak,hogy 10 000 Ft érték alatt nem foglalkoznak ilyenekkel.So"t a rendo"r nagyon kedvesen azt mondta, hogy
bizonyítsam, hogy ellopták! Szóval rendo"rségi jeygzo"könyv nem készült.
Az iskolámban csak aug. 27-én volt ügyelet, ahol újat igényeltem, majd 28-án be is fizettem a csekket.
Ám a tolvaj utazgatott a diákommal és szép kis büntetést szedett össze nekem. Kiskunhalasról kaptam egy felszólítást, hogy fizessem ki. A Csekk aug 22-re van keltezve, szóval az igénylés elo"tt történt.
Én nem szertnék más helyett fizetni! Mit tudok tenni?
Kérdések:
Ki lehet állítani számlát csak a diákigazolványommal? (Ugyanis a személyim az megvan!)
Miért lehet, hogy 14 év felett a diákom azonosíthat a személyi helyett??
Hogyan tudják bizonyítani, hogy én Kiskunhalason voltam?Kérem!
Ha valaki tud segíteni, az írjon!
Köszönöm:
Muráti Ákos
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |