Sziasztok!
Szeretném megtudni,ha egy hónap után kirúg a munkáltató jogos-e, hogy le akarja tőlem vonni az üzemorvos díját? Válaszotokat előre is köszönöm! :) Zsóka
üzemorvos
Postán dolgozom, de nem ablaknál, hanem háttérben. Ülök egész nap a számítógép előtt és gépelek. Értékesítés támogató a megnevezésem. Rögzítek,elemzek,javaslatokat dolgozok ki,ügyiratokat írok stb.
Szóval éppen ezért kiborító, hogy mi köze az üzemorvosnak ahhoz, hogy milyen a vérem?! Semmiféle élelmiszert nem kezelek,nem vagyok a munkatársaimon kívül más emberrel kapcsolatban. A mandulagyulladáson kívül az életben még nem volt más bajom. A frász jön rám ettől az egész ügytől! ;o) (meg mint nálad, az orvosnál mindig ez van...)
Úgy gondolom, ide bőven elég lenne, hogy megnézi a szemem , hogy nem romlott-e és a gerincem, hogy nem ferdült-e még el...
Tudsz esetleg javasolni valakit, akihez tudnék fordulni?
Nagyon köszönöm!
Pontosan milyen munkakör ez, milyen "alkalmassági" kell hozzá?
Nem vagyok orvos, nem is értek hozzá, de szerintem egy 155-ös - egyáltalán nem extrémen magas - vérnyomás csak speciális munkakörökben lehet kizáró ok, na de egy adatrögzítőnél?
(Ill. egy adatrögzítőnek minek vérvétel?)
(Én egyébként mindíg ideg vagyok, ha orvoshoz kell menni, így ott alapjáraton 160 - az egyébként normális - vérnyomásom, múltko mondta az egyik doki, hogy ezzel sokan vannak így, ez egyáltalán nem rendkívüli.)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Napi 8 órában egy irodában adatokat rögzítek, elemzek, új dolgokat találok ki és 1-1 embert oktatok. Korábban 15 embert vezettem, akkor az üzemorvos megadta 2 évre (2008. októberéig) az orvosi alkalmasságimat. Ugyanannál a cégnél más pozícióba kerültem, így újra el kellett mennem az üzemorvoshoz. Most nincs akkora felelősséggem, mint korábban, szinte stresszmentes, amit csinálok.
Az orvos most 3 hónapra adta meg az alkalmasságimat (tehát rövidebb időre, mint előzőleg), mert mire bekerültem hozzá, felment a vérnyomásom 155-re. (Rossz napja is volt, jól felhúzott) A kérdésem az, hogy kötelezhet-e vérvizsgálatra ilyen munkakörben, korlátozhatja-e a munkavégzésemet, megtagadhatja-e, ha nem megyek el vagy csak javasolhatja-e a vizsgálatokat? (Tudom, hogy a saját érdekem, de úgy gondolom, hogy nem szükséges vérvizsgálat irodai munkavégzéshez)
Nagyon köszönöm a válaszotokat!
Detti
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02