Adósság behajtása


Egyjogász # 2009.12.16. 11:24

Így elsőolvasatra vélhetően azt jelenti, hogy ingatlan vagy más fedezetre hitelt vettél fel, és a bank ellenőrzi, hogy a hitelfedezet változatlan állaggal rendelkezésre áll-e.

help! # 2009.12.16. 10:54

Tisztelt Fórumozók,-elsősorban Jogászok!

Arra a kérdésre szeretnék választ kapni,hogy jogilag mit jelent az pontosan,hogy egy követeléskezelő és gazdasági szolgáltató iroda fedezeti eljárást,végrehajtási eljárást megelőző eljárást,fedezeti elenőrzést kezdeményez velem szemben takarékszövetkezeti tartozásom miatt?Mit jelent ez,és hogyan zajlik?Előre is köszönöm a választ!

vasibild # 2009.12.11. 22:05

babet1
Nehéz neked tanácsot adni.
Főleg utólag okosnak lenni-gondolom többet jobban át gondolod a hitel felvételt!?
Miért félsz a behajtástól?
Ha jövedelmed fizess önként!
Vagy nincs?
Akkor mit tudnak tenni?Kitesznek a lakásodból?
Adósságrendező hitel? azt nem próbáltad?


30 évesen 1991-ben leszázalékoltak IIIfok,67%.Többször voltam felülvizsgálaton.Megkaptam a 67%-ot mindig.2009 márciusba levették 40%-ra.
Fellebbeztem,

monalisa1 # 2009.12.11. 19:59

jordan001

Visszaolvastam, de ebben az "Adósság behajtása" topicban nincs válasz a feltett kérdésedre - talán másik topicba írtad le az esetet.

Ami a problémát illeti, sajnos semmivel sem tudod alátámasztani (= bizonyítani) hogy volt érvényes jegyed, így muszáj lesz fizetni.

Ha netán perre vinnéd a dolgot a pénztáros semmire sem fog emlékezni.

Vigyázni kell a legapróbb cetlire is, továbbá önként nem áruljuk be magunkat - nem mindig jól sül el a dolog...

"Mona"
laikus hozzászóló

jordan001 # 2009.12.11. 18:20

Sziasztok!Korábban már írtam neketek amiben segítséget szerettem volna kérni,csak az a probléma,hogy nem találom a válaszotokat a levelemre,tudnátok segíteni abban,hogy hol keresgéljek?(jordan001néven dec.08.-ai beírásomra)Előre is köszönöm.

help! # 2009.12.11. 11:10

bigitrotyi!
Ameddig tudnak Tőled tiltani,addig folyamatosan tiltanak.Amint munkát talál a párod,sajnos tőle is.Bizony behajtják,ami nekik jár!Neked viszont a maradékból lehetetlenség megélni,ezt tudom jól!Neked is csak azt tudom mondani,hogy mindenképpen a fokozatosság elvét kell követniük a behajtás során.10 milliós hitelnél ez mondhatni életed végéig is eltart:(...Amíg tudnak tiltani,addig nem megy bíróságra,ha már nem,akkor fizetési meghagyás kiállítása,végrehajtás...(lent,babett 1-nek mindent leírtam részletesebben)Azt én sem tudom,hogy meddig próbálkoznak,az elévülési idő elméletileg 5 év,ami viszont mindig újra kezdődik,ha a végrehajtási cselekmény valami miatt megszakad.Tudom,Téged sem vígasztal,de sok esélyünk nincs:(...Itt,ebben az országban valamiből is kimászni szinte lehetetlen,mert senki sem kérdez,minden rajtunk,a kis emberen csattanik...És itt nem arról van szó,hogy nem ismerem el a tartozásomat,hanem arról,hogy a valutaárfolyam emelkedés miatt lassan már senki sem tud törleszteni!(ugyanakkor a bankok megkapták a több milliárd Ft-ot,"válságkezelés"címén)Ezek mellett Magyarországon évek alatt fokozatosan kialakult egy belső gazdasági összeomlás,a fizetésed ugyanannyi,mint 10 évvel ezelőtt,az árak az egekben,és ugyanígy a kifizetnivalóid is,munkahelyek nincsenek.Sokáig ez már úgysem megy,és nem kell ehhez pénzügyi szakembernek,közgazdásznak lenni,a rendszer összeomlik...Ígérgethetnek bármit,szerintem innen már nincs visszaút,a kis emberről többet már nem lehet lehúzni!Gazdasági világválság pedig nincs,mert amit annak neveznek az nem más,mint a pénz direkt manipulációja!Csak egy apró pl.:nézd csak meg,hogy mennyivel magasabbak a valutaárfolyamok az adott hónapban a hitelek törlesztésének időpontjában!Bár minket semmi sem vígasztal!Ennyi...

babett 1 # 2009.12.11. 10:59

Help!

Köszönöm a tanácsot és felvilágosítást!
Én még azért megpróbálok a bankkal egyezkedni.Gondoltam írok egy ajánlott levelet nekik,hogy adják több hónapra a részletet.
Próba szerencse!
Igaz,hogy már írtam és válaszóltak,hogy nem adják több hónapra de megpróbálom.
Mindenesetre lottózok folyamatosan.

help! # 2009.12.11. 10:45

babett 1!
Abban az esetben,ha nem tudsz egyezkedni a pénzintézettel,és már felmondták a hiteledet,igen,a legtöbb esetben külső behajtó cégnek"adják el az ügyedet",a bank már nem foglalkozik Veled tovább.(bár ez kisebb pénzintézeteknél,takarékszövetkezeteknél nem jellemző,-ők rögtön bíróságra adják-,csak a nagyobb bankoknál)Ők egy"kicsit még foglalkoznak Veled".Ez viszont sajnos Téged anyagilag tovább terhel,mert a bank megelőlegezi a behajtó iroda munkadíját,és az ezzel járó egyéb költségeket,amit közben megint csak rajtad hajtanak be,és így ismét csak pörögnek a tízezresek...(mindent megtesznek annak érdekében,hogy a tartozásod csak tovább növelkedjen,és mint már mondtam,sajnos abszolút nem értékelik,ha fizetési hajlandóságot mutatsz...)Ők személyesen keresnek fel otthonodban,velük valamennyire még lehet egyezkedni,de ez is csak olyan,hogy attól függ,mennyire hajlanak rá.Vannak olyanok,akik szó nélkül belemenek abba,hogy részletekben törlessz,csak fizess nekik végre,mások viszont csak azért keresnek fel,hogy ismét egy összegben követeljék tőled,ami nekik jár.Ha itt sem tudtok valahogy megegyezni,akkor megpróbálják pénzforgalmi úton behajtani az elmaradt törlesztéseidet.(inkasszó,munkabéred letiltása-33%-ig tilthatnak,ha esetleg több hiteled van,akkor 50-,ha van,akkor a kezesé,adóstársé is)Itt fontos,hogy mindenképpen a fokozatosság elvét kell követniük!Ha ez sem vezet eredményre,akkor adják bíróságra az ügyet.Ekkor az illetékes bíróság kiállítja a fizetési meghagyást,amelyben hivatalosan felszólítanak,hogy teljesíts.A költségeid itt is csak tovább pörögnek,(illeték,ügyvédi költség,stb...).Ha ellentmondasz a fiz.meghagyásnak,perré alakul át,ha nem,jogerőssé,és behejthatóvá válik.Határidők természetesen itt is vannak,valamelyik bíróság gyorsabban,valamelyik lassabban dolgozik,de ez akár hónapokba is beletelhet.Fellebbezési jogod természetesen van,az adott határidőn belül,de ezzel is csak időt nyersz,a végrehajtás alól nem tudsz kibújni.Hivatkozhatsz családi okokra,betegségre,válságra,stb...Aztán egy szép napon kopogtat a végrehajtó...:(:(:(.Tudom,hogy ez Téged sem vígasztal,de remélem,azért valamennyit tudtam segíteni...

bigitrotyi # 2009.12.10. 18:43

Szép jó estét mindenkinek. Egy olyan problémám van hogy sajnos tiltják a fizetésem 50%-t és amit utalnak az kb: 20-30ezer forint ebből "élünk" ketten párom munkanélküli februárban kapja az utolsó járadékot. A hiteleim kb 10 millió. A nevemen nincs semmi páromén sincs semmi szolgálati lakásban lakom a lakásban lévő dolgokat sem az enyémek ügyvéd által le van papírozva. Munkahelyem van /máv/ egyelőre nincs elbocsátás úgyhogy mondhatni biztos a helyem. Ilyen esetben mit tehetnek velem a bankok végrehajtó még nem keresett különböző behajtócégek már kerestek de nem tudtam nekik mit mondani ill ígérni

babett 1 # 2009.12.10. 18:04

Még annyit szeretnék kérdezni,hogy mielőtt a bank jogi útra egy egy felmondott hitelt,azt nem előzi még meg egy külső behajtó cég?
Vagy az én esetemben egyből jogira adják?
Más szóval halálra vagyok itélve 5-6 hónap törlesztő részlet elmaradása miatt?
Azért kérdeztem mert az ismerőseim körében egy csomó embernek felmondták a hitelt és ezek az emberek külső cégnek fizetnek.
Vagy hogy működik ez most már??????????????

babett 1 # 2009.12.10. 17:32

Ha most elkezdeném fizetni januártól az elmaradt törlesztéseimet,mivel hamarabb sajnos nem tudok,akkor elkerülhetem a végrehajtást?
Az a baj,hogy már felmondták a hitelt 2 hónapja.
Azért borzasztó,hogy a gazdasági válság miatt nem megértőek a pénzintézetek!

nandy # 2009.12.10. 16:39

babett:

Ha nem fizetsz, akkor előbb-utóbb árverezni fognak.
Nem lehet más tanácsot adni, mint azt, hogy kezdj el fizetni.
De ezt már mondtam.
Csodák nincsenek.

help! # 2009.12.10. 12:51

babett 1!
Sajnos,szerintem sokmindent nem tehetsz!Bár ezt csak laikusként mondom...Hasonló cipőben járok én is,próbáltam egyezkedni a bankkal,de nálam pl.mereven ragaszkodnak hozzá,hogy csak úgy kapok némi fizetési haladékot,ha 3 havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget egyben befizetek nekik!Na,most ez azért is vicces,mert pontosan azért kértem haladékot,mert a törlesztési szándékom megvan,jelen helyzetemben viszont én sem tudok ekkora összeget kifizetni,mert ha egy havit nem tudtam,-elmaradtam hónapokkal-,akkor most 3 havit egyszerre hogyan tudnék?!?Abszurd...Felajánlottak egy másik lehetőséget is,hogy újítsam meg a már meglévő hitelemet,újra kezdődő futamidő,havi 3000Ft-tal kevesebb törlesztés...Köszönöm szépen,de ezzel sem vagyok kisegítve!Szerintem több százezer ember van jelenleg ilyen helyzetben a valutahitelek miatt,nagyobb részük önhibáján kívül.Pénzintézete válogatja,hogy hogyan állnak hozzá az egyezkedéshez,és hogy hogy értékelik a fizetési szándékodat.Nagy részük elutasító,és elindítja a bírósági eljárást.Ezek a személyes tapasztalataim.Ha nem tudsz velük valahogyan megegyezni,akkor elkerülhetetlen a bírósági út,behajtás.Ott még tudsz némi időt nyerni,ha fellebbezel,egészségi okokra,válságra,családi problémákra hivatkozva,de a végrehajtást sajnos nem kerülheted el!

babett 1 # 2009.12.10. 11:35

Tegnap segítséget kértem,hogy a Santandernél van deviza hitelem,amit 2 hónapja felmondtak.
Kértem tőlül a felmondott hitelre részletfizetést és csak 18 hónapot adnának.Egymillióötszázer forintról van szó kamatostul.
Az előbb felhívtam őket gondoltam hátha mégid adnak több hónapot és azt válaszolták,hogy nem adnak.
Ez nekem havonta közel 70.000ft volna.
Sajnos ezt nem tudom bevállalni.
Mit tudok ilyen esetben tenni?
Köszönöm a gyors választ.

help! # 2009.12.10. 11:27

Az előzőekhez még annyit,hogy ez a követeléskezelő és gazdasági szolgáltató iroda nem szerepel a hivatalos cégjegyzékben.

help! # 2009.12.10. 11:25

Az előzőekhez még annyit,hogy ez a követeléskezelő és gazdasági szolgáltató iroda nem szerepel a hivatalos cégjegyzékben.

help! # 2009.12.10. 11:14

Tisztelt Fórumozók és Jogi Szakértők!

A problémám a következő:takarékszövetkezeti hiteltartozásom miatt levelet kaptam egy követeléskezelő és gazdasági szolgáltató irodától,amelyben ezt írják:"a takarékszövetkezet meghatalmazásában és nevében eljárva helyszíni,végrehajtási eljárást illetve fedezeti ellenőrzést kezdeményezünk,ezért X.hó X.nap tartózkodjon a megadott címen végrehajtás lefolytatása céljából."Ez pontosan mit jelent?A végrehajtás nem a bíróság által kiállított végrehajtási lap megküldésével kezdődik?És az eljárást nem csak és kizárólag a kijelölt,hivatalos bírósági végrehajtó folytathatja le?!?A segítséget előre is köszönöm!

nandy # 2009.12.09. 14:06

babett:

Senki nem tudja megjósolni, mikor indul a végrehajtás. Lehet egy-két hónap vagy akár év is.
Jó lenne, ha elkezdenél önként fizetni.

nandy # 2009.12.09. 14:04

Az nem magánnyomozó volt, hanem max. egy behajtócég embere, akinek egyébként semmi joga nem volt a lakásba bemenni...

Patrika # 2009.12.09. 13:37

Frixike!
Igen megvoltak az adatok.
Tulajdonképpen csak igazolást nem kapott.
Mindent tudott róla ez az úgy nevezett magánnyomozó.


Hol kérdezhetek?

Patrika # 2009.12.09. 13:34

Majd kiderül mert megkérdezi a CREDIGEN BANKOT!


Hol kérdezhetek?

kadaj01 # 2009.12.09. 13:01

Ugyan már. :)

Frixike # 2009.12.09. 12:58

Egy olyan magánnyomozónak, aki még biznylatt se ad? És miért pont magánnyomozó? A banknak meg voltak az adataid... akkor inkább az egik emberüket küldték volna, aki "behajtó", és kintlévőségkezelőnek hívják.
De egy papírt akkor is adnia kellett volna...

Patrika # 2009.12.09. 12:46

kadajO1!

Bíztos nem kitalált mese.
Vagyok olyan jó kapcsolatban a húgommal,hogy ezzel nem etetne!
Máskülönben ma az egyik bankot megkérdeztem és azt mondták,hogy Pénzintézeteknél elkébzelhető,hogy létezik ilyen,hogy magánnyomozónak adják át az ügyet!
Erről ennyit!


Hol kérdezhetek?

Patrika # 2009.12.09. 12:42

Kadajo1!

Bíztos nem kitalált mese,mert vagyok olyan jó kapcsolatban a húgommal,hogy mi érdeke volna engem beetetni??????????????????????????????????ERRŐL ENNYIT!


Hol kérdezhetek?