Adósság behajtása


wers # 2021.01.22. 10:51

:)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.22. 10:40

Olvasd csak el!

(Miért legyen neked jobb, mint nekünk? ;P )

SolnesM # 2021.01.22. 09:10

Jó ez az értetlenke.... fórum regény.
Érdemes végig olvasni ??

drbjozsef # 2021.01.16. 13:45

Sajnos nem vagyok ügyvéd, de ha az lennék, valószínűleg jelentkeznék, hiszen ilyen könnyű pénzt, ilyen kevés munkával feltehetőleg sehol sem kereshetnék.

értetlenke10 # 2021.01.16. 08:50

Tisztelt drbjozsef! Nem tudom mi a foglakozásod,és megszeretném kérdezni, amit ítál ezt viccként fogod fel vagy valami más!Mivel önbíráskodni nem lehet, szerintem csak ez az egy lehetőség adódik,és ráadásul ide keresnék egy büntetőjogra szakosodott ügyvédet!És mivel bizonyítani ,tudom, hitelt érdemlően, hogy szándékosan, és tudatában annak, hogy nem az övé, és úgy veszi el értékemet, ráadásul már évek óta vadidegennek számitunk. Igen ide jogi tudás kell!És szeretnék, és keresek egy erre alkalmas büntetőjogi ügyvédet!Írhat privátban is ha az nincs itt tiltva!

értetlenke10 # 2021.01.16. 08:47

Tisztelt drbjozsef! Nem tudom mi a foglakozásod,és megszeretném kérdezni, amit ítál ezt viccként fogod fel vagy valami más!Mivel önbíráskodni nem lehet, szerintem csak ez az egy lehetőség adódik,és ráadásul ide keresnék egy büntetőjogra szakosodott ügyvédet!És mivel bizonyítani ,tudom, hitelt érdemlően, hogy szándékosan, és tudatában annak, hogy nem az övé, és úgy veszi el értékemet, ráadásul már évek óta vadidegennek számitunk. Igen ide jogi tudás kell!És szeretnék, és keresek egy erre alkalmas büntetőjogi ügyvédet!Írhat privátban is ha az nincs itt tiltva!

drbjozsef # 2021.01.15. 19:32

Hát akkor ennyi, nincs mit tenni.

Vedd rendesen a kezedbe a dolgokat, és jelents fel mindenkit a rendőrségen.

értetlenke10 # 2021.01.15. 18:54

Bocs ennek a példának semmi köze az én ügyemhez. Megbocsátassék de egy ügyvéd kettő év alatt nem bir megirni egy olyan keresetlevelet, amit befogad a Bíróság, az nem lustaság, hanem szándékos időhúzás, sőt, hogy folytatódjon, úgy intézte a drága ügyvédem, hogy amikor felhívtam a polgári irodát közölték nincs is keresetlevélre beadott kérelmem és a keresetlevelet az irattárból kellett nekem visszakérnem!
A másik ügyvéd egy végzésnek melyben pervesztes lettem volna nem is akar eleget tenni, és nekem kellett megírni, nehogy pervesztes legyek, ez meg a döbbenet! Én megértem ha védjük az ügyvédeket, de az általad felsoroltakból egyik sem illik rá. Megértem a kollegalitást de ide ez fel nem hozható, hisz pontosan őmiattuk majdnem pervesztes lettem. Bocs de egy kicsit inkább legyél elfogulatlan, mert ezek az állítások meg nem állnák a helyüket. Sajnos vannak ilyen ügyvédek. Én ilyet ha ügyvéd vagy szégyenletemben sem írnék fel erre az oldalra.

Grave7 # 2021.01.15. 15:39

@értetlenke10:
a fogadott saját ügyvédem 2 éven keresztül szándékosan hátráltat az alperes (ellenérdekű fél) javára
a másik ügyvéd esetében a végzésben foglaltaknak szándékosan nem tesz eleget

Honnan tudod és hogyan tudod kétséget kizáróan bizonyítani, hogy szándékosan tette? Mi van, ha csak szimplán egy lusta és/vagy hanyag ember, aki túlvállalta magát, rosszul osztotta be az idejét és ezért nem tudott foglalkozni az ügyeddel?
Ez valóban sérelem, de (amennyire tudom) nem bűncselekmény.

Azt próbáld megérteni, hogy nem minden sérelmes dolog bűncselekmény.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény meg is határozza, hogy mi minősül bűncselekménynek.
(Példa: ha kölcsönadok egy barátomnak 100.000 Ft-ot, ő 3 hónap alatt 30.000 Ft-ot visszafizet, majd elveszti az állását és nem tudja megadni a maradék tartozását, az nem bűncselekmény; ha már a kölcsönt úgy kérte a barátom, hogy eldöntötte nem fogja visszafizetni (és nem is adott vissza semmit), akkor az már bűncselekmény: csalás.)

értetlenke10 # 2021.01.15. 15:04

Már megbocsásson, Önnek az bárminemű sérelemnek minősül, hogy a fogadott saját ügyvédem 2 éven keresztül szándékosan hátráltat az alperes (ellenérdekű fél) javára? Vagy az is csak olyan természetes dolog, hogy a másik ügyvéd esetében a végzésben foglaltaknak szándékosan nem tesz eleget, hogy pervesztessé tegyen? Gondolja, hogy ez mind a véletlen műve? Gondolt-e arra, hogy 14 millió forint egy élet munkája egy átlagembernek? Vajon, ha magával ezt tennék akkor is ilyen lazára venné? Egyáltalán akkor miért van vagyonmegosztás? Hiszen az erősebb kutya elmélet alapján vagy aki ügyesebb az kapja marja viszi a másik elől. Még egyenes, korrekt választ semmire nem kaptam.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.15. 13:49

Ekkor fel akartam jelenteni a rendőrségen,
Mondom. Bármi sérelem éri, rögtön büntetőügyet akar csinálni belőle.

értetlenke10 # 2021.01.15. 11:38

Tudod azért húzódott el ez az egész, mert… a válóper 2017 március volt, áprilisban megkerestem egy ügyvédet, akinél későn jöttem rá, 2019 áprilisáig úgy húzta az időt, olyan keresetleveleket küldött be a bíróságnak ami alkalmatlan volt a perindításra. Ekkor fel akartam jelenteni a rendőrségen, itt a Bűnügyi osztályvezető elmondta, hogy ügyvédet feljelenteni nem lehet csak a kamaránál panaszt indítani. Mikor szóltam az ügyvédemnek visszaadta a teljes előre kifizetett munkadíjat, majd fogadtam egy új ügyvédet. Ez az ügyvéd pedig a beadott keresetlevélre kiküldött ellenkérelemre bírói végzésre nem akart reagálni, ennek az lett volna a lényege, hogy egyet értek az alperessel. Mivel nem akartam pervesztes lenni, saját magam adtam be érveléseimet és így indult meg a per. Ezután fogadtam egy harmadik ügyvédet, ő már nő volt, valami ismeretlen okból ítélethirdetés, illetve utolsó tárgyalás előtt 15 nappal felmondott. Ha nem találtam volna új ügyvédet megszüntették volna a pert. Végül ügyvéd és pernyertesség lett, csak a különvagyonomat közölte alperes, hogy nemrégiben kivette a bankból és elköltötte a 14 millió forintomat. Amit bizonyítani tudok, mivel semmit nem vitt be a házasságba, tudta 2016.05.26-tól, hogy neki ebből nem jár semmi és mégis megtette, hogy elvette az egészet. A büntető feljelentést pedig arra alapozom, hogy mivel a tárgyalások a házassági közös vagyon megosztás keretein belül mentek, így ezidő alatt csak a felek közös megegyezésével nyúlhatott volna bármihez is. Plusz az ítélet szerint ez az én különvagyonom, amit ő szándékosan visszatart. Bocsássatok meg de én nem hiszem, hogy ezt így meg lehet tenni.

drbjozsef # 2021.01.15. 09:21

Valamit félreértesz az irományokból.

Ha jogalapját is és összegszerűségét is elismerte, a bíróságnak is, akkor nem kellett volna pereskedni nem tudom hány évig. Nem lett volna mire.

Ugyanakkor, mivel bár van ügyvéded, te mégis jobban tudod, azt mondanám, hogy miért ne : nem tilos feljelentést tenni. Jelentsd fel csalásért, sikkasztásért, vagy amit találsz a Btk.-ban és megtetszik. Hátha a hatóság is egyetért veled - persze, pénzed ettől egy fillérrel sem lesz több. (sőt, a végrehajthatóságot nem kifejezetten segítené).

értetlenke10 # 2021.01.14. 15:56

Annyit elfelejtettem közölni, hogy az alperes már 4 éve nem a feleségem. Az eltulajdonítást illetően észrevételezem ezt.

értetlenke10 # 2021.01.14. 15:19

Már csak egy ici pici kérdésem lenne, mivel tudom bizonyítani egy rendőrségi, egy bírósági jegyzőkönyvvel, valamint legalább 4 jegyzőkönyvben bírói kérdésre bevallotta, hogy nekem volt különvagyonom mely számszaki mennyiségét bizonyítottam, elismerte, hogy ez a bankszámlán van. Itt jön a kérdésem lényege. Ennek tudatában, hogy a közös vagyon megosztás keretében gondol egyet és ő általa többszörösen elismert különvagyonomat egyszerűen kiveszi és ismeretlen helyre teszi és közli, hogy elköltötte. Én arra alapozok, bizonyítani is tudom, tudta, hogy mit cselekszik és tudta, hogy ez nem az ő pénze, mégis elvette. Ezt is megteheti? Ez sem bűncselekmény? (hisz ez az én különvagyonom)

wers # 2021.01.14. 11:50

Hogy hogyan tudott téged kizárni belőle, az más kérdés. Pláne, ha az egyébként a te különvagyonodnak bizonyult utóbb.

Ezért kérdeztem kapásból, hogy nem volt ügyvédje? Hogyan fordulhatott elő, hogy ennyi pénzzel hagyott mást rendelkezni?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.14. 11:33

Nem szabad. De ennek a megszegése csak magánjogi jogsértés, nem bűncselekmény.
Azt próbáld megérteni, hogy rengeteg olyan magatartás van, amely tilos, nem megengedett, amelynek szankciója van - de ezek közül csak egy szűk kör az, ami bűncselekménynek minősül.

drbjozsef # 2021.01.14. 10:53

Vagyis amig nem dől el a közösvagyon sorsa bármelyik fél hozzányúlhat e

Eltérő rendelkezés (mondjuk zárolás) hiányában természetesen. Nem bármelyik, mindkettő. Azért közös. Azért van, hogy mindketten, egyformán rendelkezhetnek vele.

Hogy hogyan tudott téged kizárni belőle, az más kérdés. Pláne, ha az egyébként a te különvagyonodnak bizonyult utóbb.

Aki ennek ellenére megfossza a másikat mindenétől, az nem bűncselekmény?

A "megfossza" nem jogi kategória. Lehet bűncselekmény is (mondjuk ha pisztolyt szegezett a fejednek és úgy vette el), lehet nem az. Estedben, az eddigi leírásod alapján, nem az.

értetlenke10 # 2021.01.14. 10:24

Bocs valamit még mindig nem értek! Lehet, hogy én nem jól fogalmaztam, viszont ezt jogi jellegűen próbálom leírni! Ha kapok választ ez mindent eldönt! Tehát, a „Járásbíróság házassági vagyonközösség, közös vagyon keretein belül, tárgyalta a vagyonmegosztást! Vagyis amig nem dől el a közösvagyon sorsa bármelyik fél hozzányúlhat e, vagy köteles megvárni a jogerős döntést (kivéve, ha a peresek felek ez idő alatt közös megegyezéssel rendelkeznek egy részével)! Aki ennek ellenére megfossza a másikat mindenétől, az nem bűncselekmény? Továbbá 5mft -és 50m-ft között nem 1-től 5évig terjedően letöltendően, büntetendő?

drbjozsef # 2021.01.14. 09:29

Rendkívüli intézkedést kért az ügyvédem, ezt a Bíróság elutasította!

Tehát van ügyvéded, és meg is próbálta, amit kellett.

Nem hinném, hogy ezek után lehetne bármit is tanácsolni.

Ha csak okulásnak írtad, akkor annak jó. Valakinek.

értetlenke10 # 2021.01.14. 08:42

Okoskodni nem szeretnék, mert nem értek hozzá! Én ide tanácsért jöttem! Olyan rendelkezés nincs, hogy a jogerős ítéletig a közös vagyont nem sajátíthatja ki, nem nyúlhat hozzá, illetve köteles megőrizni, és a Bírósági Ítélet, után rendelkezhet csak vele? Vagyis aki kapja marja alapon egy magán jellegü vagyonmegosztás történik! akkor minek van az állam általi vagyon per, hisz röhögve elmegyek, és még tetszik is ,hogy úgy is elveszem mielőtt itlet születne!
Ügyvédem volt, az alperes az első tárgyaláson, sőt még két közokiratban, már az elején Bírói kérdésre elismerte, hogy a házasságba 1ft sem hozott, elismerte, a külön vagyonomat, elismerte, hogy a különvagyonomnak a hasznát feléltük. Rendkívüli intézkedést kért az ügyvédem, ezt a Bíróság elutasította! A 2016.05.26. telefonbeszélgetést a jogi képviselőjével mikor elmondják neki, hogy csak a közösvagyon haszna járna, de azt feléltük, vagyis nem jár neki semmi! Majd 5 évig jogosulatlanul elzár a pénzemtől. Elismeri, a Bíróságnak, hogy a pénz megvan abban a bankban, ahonnan letiltott! Azért 10 nap alatt, egy átlag, ember 14 m ft csak úgy elkölt megmeri tenni pedig tudja nem az övé ez nem igaz! Majd új Bírói kérdésre pár hónap múlva közli, hogy elköltötte azt a pénzt, amihez semmi köze! Hát, ha ez így meglehet csinálni büntetlenül akkor nagyon érdekes a jog: Viszont egy kis segítséget megköszönnék, én nem nyomozhatok banki, és egyéb adatok tekintetében! Fórumra írásom lényege, hogy embertársaim okuljanak, hogy velük ez elő ne forduljon, de ha mégis megtörténik, mit tehet, a végrehajtót ne is említsétek, mert itt nem az a megoldás.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.01.13. 21:01

az ügyédjének ez volt a véleménye.
Így-így. Mindig mondom, hogy nagyon jól működik a jogérzéked. (Plusz az ismeretek, persze. :) )

drbjozsef # 2021.01.13. 20:11

értetlenke10,

Nézd, igazad van abban, hogy a jóhiszeműség nemigen merülhet fel ebben az esetben, de attól ez még önmagában, így, nem bűncselekmény.

Természetesen követelheted tőle, végrehajthatod, de való igaz, hogy vagyon vagy jövedelem híján ez vagy sokáig tart, vagy soha nem is térül meg.

Inkább a fedezetelvonásnak kellene utánamenni : bár nem lehetetlen elutazgatni 14 millió forintot, de nem is lehetetlen, hogy ebből vagyontárgyat vásároltak, ha nem az ő nevére, de ebből a pénzből, akkor az visszakövetelhető. Kérni kellene a bankszámla forgalom vizsgálatát, hova, kinek utalták el róla, mekkora összeget. Hátha kiderül valami.

Egyébként szerintem kérni lehetett volna, hogy abíróság zárolja a per idejére a kérdéses számlát. Miért nem kértétek?

Már kérdezte más is : ügyvéded nem volt?

drbjozsef # 2021.01.13. 20:06

és ezt már bizonyíthatóan tudja

Nem, nem. Bizonyítható, hogy az ügyédjének ez volt a véleménye. Pont olyan mint az enyém, vagy bárkié.

Bizonyíthatóan tudja, hogy az nem az övé : az egészen pontosan az ítélethirdetés.

értetlenke10 # 2021.01.13. 18:16

Őnnek való maximális tisztelet adás megadása mellett, bocsásson meg de nem így volt. 2016.05.26. hozzájutottam egy félreérthetetlen bizonyítékhoz, ahol a saját ügyvédjét kérdezi, és az alperes rögzítette a hívást, hogy válás esetén mi jár neki. Az ügyvéd elmondja, hogy csak a külön vagyon hasznának a fele! Bírói kérdésre jegyzőkönyvbe elmondja 2020 áprilisában, hogy megvan a pénz azon a számlán van melyről engem letiltott! Majd most kb. 8 hónap múlva 2021. 01. 12-én, Ítélet hirdetés előtt közli, újabb Bírói kérdésre, hogy a kb. 14m-ft összeget, ami az én külön vagyonom, és ezt már bizonyíthatóan tudja évek óta, közli: azt barátjával való nyaraláskor elköltöttek! Szerintem a piros lámpánál lelépés a szabálysértés, ez meg még az se! Vagy, Ön biztos jobban tudja, hogy okuljunk mindnyájan akik ide feljövünk!