Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Nem működő légzsák

Anonim # e-mail 2003.12.19. 18:56

Szia kaktusz78!
Csak most olvastam problémádat.
Véleményem szerint keress fel egy gépjármű műszaki szakértőt és adj megbízást ennek kivizsgálására.Az elkészített szakértői véleménnyel fordulj a gyártóhoz...bár valószínű, hogy nem foglalkozank ügyeddel, és lefordulnak rólad.Ekkor nincs más lehetőség: pereld be őket!
Ráadásul, ha történt személyi sérülés a balesetböl, nem vagyoni kártérítési pert is indíthatsz ellenük.

old-guy # e-mail 2003.11.27. 19:59

A jótállási idő letelte után szavatossági hiba bejelentése jogcímen lehet a kereskedővel szemben fellépni (és rajta keresztül a gyártóig), ha bizonyítható, hogy rendeltetésszerű volt a használat - ezt a vevőnek kell bizonyítania.
Javaslom kikérni a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség tanácsát is.

Leiterjakab # e-mail 2003.11.26. 22:06

...hmmm.. közben kezdek rájönni, hogy szavatosság ill. jótállás is van a világon, nem csak termékfelelősség... De most már nekem se igazán világos, hogy melyik címen lehet követelni..

Leiterjakab

Leiterjakab # e-mail 2003.11.26. 20:52

Egyértelmű, hogy ebben az esetben is termékfelelősségről van szó. A gyártóval vagy az importálóval szemben lehet kártérítési igényt támasztani. A kárt, a termék hibáját, valamint a kettő közötti összefüggést neked kell azonban bizonyítani.

Leiterjakab

kaktusz78 # e-mail 2003.11.26. 20:21

Másfél éves autómmal ütköztem min. 50 km/h sebességgel, kb. 90-ről fékeztem, az autó elejét rendesen összetörtem, azonban a légzsák nem nyílt ki.
Szeretném kivizsgáltatni, hogy milyen okból nem nyílhatott a légzsák. De a gyártó cég nem igazán akar velem szóba állni.
O. km-esen vásároltam szalonból, eddig semmi bajom nem volt vele. De akkor miért hirdetik kategóriája legbiztonságossabb autójaként?
Mit tudok ilyenkor tenni? Kihez forduljak?