Másfél éves autómmal ütköztem min. 50 km/h sebességgel, kb. 90-ről fékeztem, az autó elejét rendesen összetörtem, azonban a légzsák nem nyílt ki.
Szeretném kivizsgáltatni, hogy milyen okból nem nyílhatott a légzsák. De a gyártó cég nem igazán akar velem szóba állni.
O. km-esen vásároltam szalonból, eddig semmi bajom nem volt vele. De akkor miért hirdetik kategóriája legbiztonságossabb autójaként?
Mit tudok ilyenkor tenni? Kihez forduljak?
Nem működő légzsák
Egyértelmű, hogy ebben az esetben is termékfelelősségről van szó. A gyártóval vagy az importálóval szemben lehet kártérítési igényt támasztani. A kárt, a termék hibáját, valamint a kettő közötti összefüggést neked kell azonban bizonyítani.
Leiterjakab
...hmmm.. közben kezdek rájönni, hogy szavatosság ill. jótállás is van a világon, nem csak termékfelelősség... De most már nekem se igazán világos, hogy melyik címen lehet követelni..
Leiterjakab
A jótállási idő letelte után szavatossági hiba bejelentése jogcímen lehet a kereskedővel szemben fellépni (és rajta keresztül a gyártóig), ha bizonyítható, hogy rendeltetésszerű volt a használat - ezt a vevőnek kell bizonyítania.
Javaslom kikérni a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség tanácsát is.
Szia kaktusz78!
Csak most olvastam problémádat.
Véleményem szerint keress fel egy gépjármű műszaki szakértőt és adj megbízást ennek kivizsgálására.Az elkészített szakértői véleménnyel fordulj a gyártóhoz...bár valószínű, hogy nem foglalkozank ügyeddel, és lefordulnak rólad.Ekkor nincs más lehetőség: pereld be őket!
Ráadásul, ha történt személyi sérülés a balesetböl, nem vagyoni kártérítési pert is indíthatsz ellenük.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02