6000 Ft= ? nap börtön


Zoltán György # 2004.02.24. 16:12

Ezerszer szajkozzák, de még mindig nem elég: A megelőzés és a védekezés a megoldás. Sajnos mire felvilágosítanák őket, addigra esetlegesen már túl is vannak néhány felelőtlen kapcsolaton. Ne feledjük két emberen áll a vásár, itt mindenképp!

igen? # 2004.02.24. 15:24

Bizony iszonyatos. 3 terhességből 1 abortusszal végződik. Az élettel nem lenne szabad játszani. Embernek ehhez nincs joga(nem a tételes jogra gondolok)...

Zoltán György # 2004.02.24. 12:36

Rajtam nem múlik, három gyönyörű kisfiam van, egészségesek és fejlettek.
Ha véletlen valakinek olyan szülésznő, és nőgyógyász kell, aki tisztességes, annak merek is ajánlani.

Vannak az életben megfizethetetlen dolgok, ilyen a segítő hozzáállás, emberi szó, türelem, és a szakmai hozzáértés...STB.
Ez már nem hálapénz kérdése!
Sztorizhatnék kikkel találkoztam, protekció útján. Emberileg szégyeltem, hogy ilyen megalkuvásra és megalázó helyzetre kényszerülök.
Teljesen véletlen találtuk meg azt a nőgyógyászt, majd a szülésznőt is, akik emberileg is alkalmasak munkájuk elvégzésére! Három év alatt három kisfiam segítették a világra, törzsvendégek voltunk!
Egyébb hozzászólás?

the big cat # 2004.02.24. 11:09

Iszonyatos számok.

Mindig elgondolkodom, hogy az orvosok, akik végrehajtják a kivégzéseket, hogy tudnak a saját gyermekeik szemébe nézni, hogy tudnak ezzel élni, hogy tudnak aludni?

Sok orvos van, akik megtagadják az abortusz elvégzését, mások csak a hálapénzre gondolnak.

És nem azokról a kivételes és ritka esetekről beszélek, amikor orvosilag indokolt a terehsségmegszakítás, mert az anya vagy a gyermek élete között kell választani.

igen? # 2004.02.24. 08:15

Ha valakit érdekelne(most olvastam):
az elmúlt évben 54.000 abortuszt hajtottak végre.
Még egy hír(ami nem feltétlenül kapcsolódik ide): az elmúlt évben 95.000 ezer ember született, és 135.000 halt meg Magyarországon.

No Comment

Igazság csillaga # 2004.02.05. 20:59

Lehet, hogy min 30 nap, de közmunkában 1 nap

igen? # 2004.02.05. 11:22

Egyébként kedves hkaty idáig azt hittem férfi vagy, de egy másik témában olvasva a kérdésedet elbizonytalanodtam. Melyik nem képviselője vagy?

igen? # 2004.02.05. 11:15

Kedves Rexor!

Tiszteletben tartom a véleményed, csak nem értek Veled egyet. Nem ítélkezem, csak így gondolom. Ha mégis erősebb hangot ütnék meg a kelleténél, akkor azt a magukat megvédeni nem tudó magzatok érdekében tettem. Nem akarok elítélni senkit, de szertném megvédeni azokat, akiknek szüksége lenne rá.
Egyébként -ha már az eszmecserénél tartunk- szerintem a magzat nem a nő testének a része, bár kétség kívül a nő testében van. A magzatnak szüksége van az anyaméhre, de egyben önálló lény. Láttál már 3 hónapos magzatot? Megvan mindene, csak kicsi. Sőt már mosolyogni is tud...
Tudod hány abortuszt végeznek el évente ebben az országban? Hidd el ezek 99%-a nem azért történik, mert kilyukadt a gumi, hanem azért mert egyáltalán nem védekeztek. Felelőtlenek voltak, majd ez a felelőtlen hölgy dönt erről az életről. "Elveteti"
Láttad már, mi van az orvosi tálban egy abortusz után?
Az, hogy az árvaházak tele vannak egészen más kérdés, nincs relevanciája, ez ugyanis erkölcsi kérdés.
Az hogy kihúzatom a fogamat, az én döntésem, de a magzat nem fog. Sok múlik a fogalmakon, ezért tartottam helytelennek az elveteti kifelyezést. Valahogy elkendőzi a valóságot, alkalmas arra, hogy elszemélytelenítse a dolgot.
Tudom, hogy már régóta folyik ez a vita, és egyben parttalan is, de gyakran a nem tudás vezet az abortuszhoz. Talán mégis van értelme megvitatni gondolatainkat. Lehet, hogy soha nem fogunk engedni az elveinkből, de legalább más aspektusokat is megismerhetünk, megtudjuk a másik miért gondolja úgy...

Még annyit, hogy szerintem is van olyan eset, amikor orvosilag indokolt elvégezni az abortuszt. Én azzal nem értek egyet, hogy felelőtlen emberek ezt a "fogamzásgátlás" egy formájának tekintsék, illetve a problémának minősített gyermekáldástól ilyen módon próbálnak szabadulni.

Rexor # 2004.02.05. 10:32

Elnézést hogy én is közbeszólok, de nem tudok egyetérteni az abortusz "gyilkosság" jellegével, igy nem tudom elitélni sem azt, aki ezt teszi. Az én véleményem az, hogy egy gyermek, amig meg nem születik az illető hölgy testének a része, így szabadon dönthet róla mit kiván tenni vele. Valóban rengeteg lehetőség van egy gyermek örökbeadására, de ugyankkor felteszem a kérdést, miért vannak tele az árvaházak gyerekekkel, akik után nem állnak sorba az emberek, hogy örökbefogadják őket. Ugyanakkor ki kell hangsúlyoznom hogy az abortusz tényleg a nő döntése, és az tényleg elitélendő, ha más ebbe beleszól.

igen? # 2004.02.05. 10:22

Még valamit hozzáfűznék. Véleményem szerint ez nem konzervatív felfogás, hanem liberális. Illetve ebben az esetben mindkettő.
A liberalizmus az emberi szabdság(jogok) mindenekfeletti tiszteletbentartásából indul ki. Ez nem azt jelenti, hogy bármit szabad megtennem, hanem azt, hogy senki sem gátol semmiben. Ez tehát nem azt jelenti, hogy az anyának szabad megölnie a gyermekét, hanem azt, hogy a gyermeknek joga van megszületni és ebben nem korlátozható.

igen? # 2004.02.05. 10:15

"...szörnyű dolog az abortusz, de inkább elvetetem azt a gyereket..." Miért nem nevezzük nevén a dolgot? Megölöm!
Attól, hogy az elvetetem kifejezést használjuk, még ugyanarról beszélünk. Hogy mikor kezdődik egy élet, azt magam sem tudom, de abban biztos vagyok, hogy nem a születéssel. Sajnos erkölcs és jog nem mindig járnak kéz a kézben...
Nem vitatom, hogy nehéz fiatalon, vagy nyomorban felnevelni valakit, amikor még a szülő sem ért révbe. De lehetséges, legalábbis sokaknak sikerült... Azt is elfogadom, hogy nem túl jó, ha nem adhatunk meg mindent egy gyereknek, de ez csak a mai verseny-szemléletű, elidegenedett világban élőknek lehet szempont. Azt hiszem attól, hogy valaki szegénységben nő fel nem lesz értéktelen, sőt. Sokkal inkább az érzelmi szegénység lehet gond. Egyébként meg amire igazán szüksége van egy gyereknek, azt nem lehet pénzért megvásárolni.
Ha nem vagyunk elég érettek és felelősségteljesek a gyerekvállalásra, akkor ott van a ma már elég megbízható fogamzásgátlás. Természetesen még e mellett is "becsúszhat", de ez nem lehet megoldás. Sok más váratlan dologgal kell még szembenéznünk az életben, mégsem fordul meg a fejünkben, hogy gyilkossággal oldjuk meg.

the big cat # 2004.02.04. 18:17

Sajnálom az érvelésed abszolút hamis. a nyomorban való felnevelésnek millió alternatívája van az abortusszal szemben, hogy a legkézenfekvőbbet említsem az örökbeadás.

Ha jól emléxem az adatra Magyarországon ma dupla annyian várnak örökbefogadandó újszülöttre, mint amennyi abortust végeznek egy évben.

És továbbra is ott a kézenfekvő megoldás az abortusz ügyében. Fogamzásgátlás. És nem kell a mellébeszélés, a felelőtlenek mentsvárai a nyomorban felnevelésről, meg hasonlókról. A tetteinknek következményei vannak, és gyáva dolog egy védtelen élet elpusztításásval menekülni előle.

Én magam értelmiséginek tartom, és a véleményemet nem szégyellem. Egyáltalán nem konzervatívak a nézeteim, de ebben a kérdésben kézenfekvő egyéb megoldás létezik.

hkaty # 2004.02.04. 16:13

Már ne is haaragudjatok.Szerintem is szörnyű dolog az abortusz,de inkább elvetetem azt a gyereket,minthogy nyomorban neveljem fel.16-18éves lánynak nem hiszem,hogy vállalni kell egy gyereket,hiszen még ő is az(esetleg,ha a szülei nevelik,míg ő egy normális munkát szerez).Úgy őszintén,ti tényleg "megszülnétek úgy egy gyereket,hogy azt sem tudod miből adsz neki enni?Ugyanis annyira azért nem támogatják a gyerekeket.Ha kicsi,ha nagy mindig rengeteget kell rá költeni.És én inkább elmegyek arra az abortuszra, minthogy később azt mondjam a gyerekemnek,"bocs,nekünk nincs pénz nyaralásra,igen sokat kell fizetni az ALBÉRLETRE,nem veheted meg azt a márkás ruhát stb."Ha elvetetem a következő gyereknek valószínű nem kell ilyeneket mondani!!!!!!!

igen? # 2004.02.04. 09:25

Kedves the big cat!

Bár nem erről szól a topic, mégis reagálok egy (magán)véleményedre. Maximálisan egyetértek veled az abortuszt illetően. Ezt csak azért írom le, mert ha ezt nyíltan megvallja az ember, sokan "értelmiségiek" korlátoltnak, érzéketlennek titulálják. Én sem értem -sok más mellett- mi keresnivalója van a legalizált gyilkosságnak a civilizált és liberálisnak, humanistának mondott XXI. századunkban. Szerintem éppen ezek az elvek azok, melyeknek tiszteletben kell tartaniuk minden életet (érdekes, hogy a pro choise oldal is erre hivatkozik nem?). Annál nagyobb bűn, mint a saját gyerekedet meggyilkolni...és mindezt önzőségből, esélyt sem adva neki...
Bocsi mindenkitől, hogy így eltértem, de kikívánkozott

the big cat # 2004.02.03. 18:44

Én jogász vagyok. A kérdéseid viszonylag egyszerűek, ha jogász mondta neked, hogy a tartást nem kell fizetni, akkor tőle többet ne kérdezz.

Irreleváns, hogy az anya akarta-e a tartásdíjat. A tartást a törvény írja elő, és arról az anya a gyermek nevében a gyámhivatal beleegyezése nélkül szerintem le sem mondhat. A tartás ugyanis a gyermeknek jár, nem az anyának, csak még ő a gondviselője.

A bíróságra keresetet kell szabályosan beadni, arra majd hivatalos eljárás indul, és nem bunkón válaszolgatnak.

A férfiakat is ugyanazok a törvények védik mint a nőket. A férfiak is tisztában vanank vele, hogy a ygerek mitől születik. És gondolom azzal is, mit kel tenniük, hogy ha nem akarnak gyereket, biztosan ne legyen. Csak magad okolhatod, ha ezt nem teted meg.

OFF
Amit az abortuszról írtál az számomra olyan morális sivárságról tanúskodik, amire való reagálás meghaladja ennek ahonlapnak a lehetőségeit. Ez már nem jogi kérdés, de magánvéleményem szerint az abortusz gyilkosság, és akik csak úgy küldözgetnék az általuk teherbe ejtett nőket abortusza, azokat én inkább kaszrálásra küldeném, hogy ne tegyenek szerencsétlenné ilyen nőket.

A mai világban ezt el lehet intézni, teljesen legálisan, fogadj ügyvédet, adj be keresetet, és a bíróság mérsékelheti vagy megszüntetheti a tartást.

De ha erre van pénzed egyszerűen nem értem, hogy nincs havi 6000 Ft-od a te saját gyerekedre, aki a te és az alaklmi barátnőd felelőtlensége következményeit fogja szenvedni egéyz életében. A te problémád pitiáner porszem ahhoz képest amivel ő találja magát szembe míg felnő.

igen? # 2004.02.03. 13:07

Hello mindenkinek!

Csak mellékesen jegyzem meg: ha mégsem akarsz ülni az ügy miatt, akkor a jogerős ítélet előtt ki kell fizetni a tartozást, mert az büntethetőséget megszüntető ok.
Egyébként meg nem tudom, ilyen esetben milyen gyakori a letöltendő, de nem hiszem, hogy alkalmaznák, hiszen az ellentétes lenne az eredeti céllal(fizetési hajlandóság növelése).

Az lejött, hogy milyen a viszonyod a hölgyel(amit részben meg is értek), de kíváncsi vagyok, vajon mit érzel a gyerek iránt(aki nem tehet semmiről, ráadásul a Te véred)?
Tényleg érdekel!

hkaty # 2004.02.02. 18:15

Kösz a válaszaid. Először is azt szeretném megkérdezni, hogy Ön/Te ügyvéd vagy, hogy ennyit tudsz?
Én már rengeteg helyen jártam, de mindenki mást mondott ez ügyben.Volt olyan ügyvéd,aki azt mondta,a tartásdíjjat mindig fizetni kell és vigyázzunk, nehogy megszivasson a csaj.Volt,aki szerint nem kellene fizetni,mert lemindtam a gyerekről, ez esetben viszont nem lenne láthatási jogom, nekem viszont mégis van. Akkor most a válaszaidból arra következtetek, hogy lehetséges olyan eset, hogy nem kell fizetni tartásdíjat. Egyébként két-három tanú is van rá,aki bizonyítani tudja, hogy a csaj nem akart tartásdíjat, sőt semmit tőlem.Még a tárgyalás előt is ezt állította.viszont az ügyvédje kért.Aki ráadásul nagyon jó ismerőse az anyának és azon a bíróságon dolgozik, ahol az ítéletet hozták.Sokak szerint belenyúltak a dologba. Egyébként már jártunk a bíróságon, vagyis a panaszirodába, hogy változtassak az ítéleten, de csak bunkón azt válaszolták, hogy nem lehet össze-vissza módosítgatni, mintha állandóan a nyakukra járnánk. Egyik ismerősöm is azt mondta, hogy ő úgy tudja, nem kell fizetni gyerektartást, ha lemondok a gyerekről.
Most úgy őszintén: a férfiakat miért nem védik ilyen esetben? Ha a nő akarja a gyereket, a férfi fizethet, ha nem akarja, szenved, hogy nincs gyereke.
Szerintem ez nem jól van.
Én se akartam azt a gyereket, de attól, hogy ő megszüli nem fogom feleségül venni, mint ahogy azt ő gondolta.Ez csak egy éjszaka volt.Szóval az egész csak arra ment ki, hogy terhes legyen. Éppen összevesztem a barátnőmmel, őt meg régóta ismertem, de nem is tudtam ezidáig, hogy azt akarja, vegyem feleségül.
Most mond meg.Annyian elmennek abortuszra,mert becsúszik egy gyerek, miért pont Õ tartja meg.Még csak 16 éves volt.
Kérlek segíts.Ha tudsz valakkit, aki akár pénzért segít nekem kérlek írd meg,mert már beleőrülök az állandó félelemtől, hogy mikor csukat le vagy teszi tönkre az életem.
Nem hiszem el, hogy a mai világban ezt ne lehetne elintézni.Tönkreteszi az egész életem.a lányok elhagynak emiatt.Õk nem akarnak ilyen fiatalon egy olyan barátot, aki már apa.

Leiterjakab # 2004.02.01. 08:18

Sokat tisztult a kép az első hozzászólás óta, de csak kiderült, hogy büntetőügyről van szó. :-)


Leiterjakab

the big cat # 2004.02.01. 05:50

Visszatérve az eredeti kérdésre, itt ugye nem a 6000 Ft-ot kell leülni ha nem fizeted a tartást, hanem a tartás elmulasztásáért kiszabható büntetést.

Az ugyanis bűncselekmény, és alapesetben 2 évig tartó szabadságvezstéssel vagy pénzbüntetéssel büntetendő, plusz természetesen behajtják a tartást is.

Sajnos (már a te szempontodbó) nem indok az, hogy alkalmi munkából élsz, de az se lenne indok, ha egyáltalán nem dolgoznál. A törvény szerint a tartást akkor is teljesítened kell, ha saját magad ezzel nélkülözésnek teszed ki. A gyermek érdeke az első. És az sem megoldható, hogy semmi közöd ne legyen a gyerekhez, mivel te vagy az apja. (már megbocsáss, de námi biológiai alapismeretek birtokában kissé nehezen érthető, hogy titokban esett teherbe)

A tartást esteleg el lehet intézni, kérni kell a bíróságot, hogy módosítsa a z ítéletét, hivatkozz a körülményeidre, és mondj le a szülői jogaidról. A bíróság azonban ebben az esetben sem biztos, hogy telejsen eltörli a tartát. Ha attól tartasz, hogy az anya nem a ygerekre költi, kérd, hogy természetben adhatsd a tartást, vehetsz ruhákat, ételt, stb, ugyanbban az értékben, de csak ha a bíróság így módosítja az itéletét.

Bubó # 2004.01.31. 18:00

Nem kell az anya engedélye ahhoz, hogy vásárolj valamit a gyerekednek!
Vegyél neki minden hónapban legalább 20 ezer Ft-ért ruhaneműt, játékot, finomságokat, meglátod, majd az anyja is gyakrabban oda fogja adni, hogy foglalkozhass is vele.
Azt a rohadt 6000Ft-ot meg add fel havonta postán az anyjának, akár a fogorvosára is költheti!

hkaty # 2004.01.31. 17:49

Nem pénzbüntetésről van szó azt hiszem. Gyermektartási díj összege a 6000Ft. Csakhogy én nem mindig tudom fizetni, hiszen mint már írtam alkalmi munkákból élek. ráadásul nem is fizetem szivessen, hiszen biztos forrásokból tudom, hogy nem a gyerekre költi a pénzt az anya, hanem saját szórakozására. Amit az is bizonyít, hogy nem engedi, hogy én vásároljak a gyerekre, neki feltétlenül a pénz kell!Sőt szinte azt is lehetetlenné teszi, hhogy lássam a gyereket, hiszen állandóan ide-oda költözik.
Az igazat megvallva rengeteg gondom van a csajjal, s a legjobb az lenne, ha semmilyen közünk nem lenne egymáshoz (én a gyereket sem akartam, csak ezzel akart megfogni és előre kitervelte, hogy teherbe esik, hiszen azt állította,hogy szed gyógyszert). Egybizalmas kérdés : nem lehet valahogy elintézni, hogy ne kelljen fizetni. bármmibe is kerül!!!

Leiterjakab # 2004.01.30. 18:32

Bár abból a szavakból, hogy börtön ill. fogház arra lehet következtetni, hogy itt pénzbüntetésről és büntetőügyről van szó, nem pénzbírságról és szabálysértésről.


Leiterjakab

Leiterjakab # 2004.01.30. 18:29

Ez attól függ, hogy a bíróság hány forintban határozta meg az egy napi tételt, a legkisebb egynapi tétel az 100 Ft ezért a 6000 Ft az max. 60 napot jelenthet, de gondolom, hogy nem 100 Ft volt a napi tétel összege. Szerintem kb. 10 napnak megfelelő összegről van szó, de az ítélet az irányadó természetesen.

Ezek a szabályok - most jut eszembe hirtelen - a büntetőjogi pénzbüntetésre vonatkoznak.

Ezt azért említem, mert a hozzászólásodból nem derül ki egyértelműen, hogy szabálysértési vagy büntetőügyről van-e szó?


Leiterjakab

hkaty # 2004.01.30. 17:57

Kedves Fórum!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy, ha van 6000Ft-os tartozásom, akkor ennek megfelelően hány napot kellene börtönbe v. fogházban töltenem. Ugyanis a bíróságon azt mondták, hogy ha nem tudok fizetni (ugyanis alkalmi munkákból élek), akkor le is ülhetem a tartozást.

Egyébként az egyik problémára így válaszoltatok:
\"Ha van pénzed, vagy kapcsolatod, akkor már könnyebb a helyzet. A bíróktöbbsége igazában nem tud, nem mer, valóságos döntés hozni. Politikától és pénztől függenek.
Már régen nem az igazság a fontos, hanem a jogszolgáltatás. Lejáratódott az egész igazságszolgáltatás. \" amit nem tudok mire vélni. Tehát ha van pénzem mindent el tudok intézni?
És kb. mennyi a \"tarifájuk\"?
Mielőbbi választ várok.

Köszönöm