bankkartya igenyles

ancora # 2009.06.18. 08:57

Sziasztok!

Elvesztettem bankkartyam,majd letiltattam,es mondtak,igenyeljek ujat,de nem emlekeztem,mi volt a tipusa reginek.Erre soroltak fel bankkartyakat nekem es en kapasbol ravagtam,hogy igen,Mastercard volt.Utana neztem interneten,hogy mik a kartya jellemzoi,es akkor mar tudtam,hogy rosszat rendeltem,mert ezzel 600 Ft a keszpenzfelvetel ATM-bol enyemmel meg csak 90 Ft volt,ennek eves dija 3000 Ft,enyemnek meg csak 1600 volt! Egy ora mulva felhivtam a rendeles utan a bankot,de azt mondtak,mar keso,mar nem lehet visszamondani a kartyarendelest!Utana otthon elovettem a szerzodest,es lattam,hogy Maestro volt!
Tenyleg nincs mas lehetoseg,minthogy kifizessem a kartyaert a 3000 FT-ot,amit aztan rogton dobhatok is a szemetbe?

a.

Feri29 # 2009.06.18. 10:48

Szia!

Biztos nem nézted el a jutalékokat? Én még olyat nem láttam, hogy a különböző típusú betéti kártyákra különböző készpénzfelvételi díj vonatkozna. Szerintem a hitelkártyával keverted össze, mert azoknak tényleg magasabb a készpénzfelvételi díja, de gondolom Te nem olyat igényeltél.
Az éves díja valóban magasabb a dombornyomott kártyáknak, viszont az nem teljesen kidobott pénz, ugyanis jóval több helyen lehet velük fizetni. (Pl. külföldön vagy az interneten)

monalisa1 # 2009.06.18. 14:59

ancora

Ha nem válik be az új kártya akkor némi idő elteltével "elveszted" azt., megint letiltás és megint új kártya csínáltatása, de akkor már csak fogod tudni, hogy tulajdonképpen milyen kártyára is van szükséged - és ekként a rendelés majd. Hosszú távon biztosan jól jössz ki a dologból.

Feri29 # 2009.06.18. 16:54

Ha ez tanács akarna lenni, akkor ez szerintem elég rossz tanács, ugyanis egy Mastercard kártya letiltása elég borsos összegbe kerül (kb. 10.000,- Ft)

Ha már meglesz a kártya, akkor 1 évig érdemes megtartani és mielőtt levonnák a következő év éves díját, előtte kell leadni (nem kell letiltatni) és igényelni helyette egy olcsóbbat.