Én is a másikat vinném inkább, ha semmi más megoldás nincs, ez csak amolyan egy próbát ez is megér volt...
Közös tulajdon megszüntetèse
Nem fogadja ezt el a bíróság alkalmatlan időnek. A közös tulajdon ilyen.
Kubik Martina,
Már bíróságon? Közös tulajdon megszüntetése iránt már pert indított?
A közös tulajdon perben kérheted, hogy ne szüntessék meg a közös tulajdont, mert az alkalmatlan időre esik, mert kiskorúakkal élsz ott életvitelszerűen (Ptk. 5:83.§(2)).
Illetve, kérheted, hogy számodra használati jogot biztosítson a bíróság, Ptk 5:84.§(4) bekezdés szerint. Ez azt jelenti, hogy megveheti a részedet a testvéred, vagy elárverezik a házat, egyikőtök sem lesz tulajdonos, egy idegen veszi meg, de te használhatod életed végéig, és az értékétől függően még valamennyi pénzt is kapsz. Ez nem egy jó megoldás, mert egyrészt jóval áron alul fogják megvenni.
A legjobb megoldás neked is az lenne, hogy ha hitelképes vagy, akkor vegyél fel hitelt a házra, abból fizesd ki a testvéred részét, a kölcsönt pedig visszatörleszted magad, és akkor megmarad a ház is nektek.
fuss neki még egyszer a pontos tényállásnak!
Tehát tartozol a testvérednek? Végrehajtást is kért már ellened? Vagy még csak folyamatban van a per a követelésére, de még nincs jogerős ítélet?
„Mi a teendő ilyenkor?”
Lakásbérlet.
Ha rövid a takaró, el kell dönteni, mi fog kilógni alóla.
„Ès ő azt mondta ha nem fizetek elárverezik!”
Akár még igaza is lehet (közös tulajdon megszüntetése iránti perrel, vagy ellened indított végrehajtás okán), de az az árverés nem holnap lesz, ha jól értem.
Azt pedig az élet mondta, hogy aki időt nyer, életet nyer.
Jó napot kívánok!Olyan ügyben szeretnèk segítsèget kèrni,hogy egy családi házból nekem van egy háromnegyed rèszem,testvèremè egy negyed rèsz,amit már bíróságon követel,viszont nem tudom neki kifizetni,ha eladjuk a lakást akkor viszont nem tudom annyiért eladni,hogy èn őt kifizessék,meg vegyek magamnak másikat!Mi a teendő ilyenkor?Kèt kiskorú gyermekem van,akik ott èlnek velem!Ès ő azt mondta ha nem fizetek elárverezik!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02