Eltűnt a könyvelő

bokros # 2015.06.29. 07:07

Aztán a szerződés megkötése előtt még érdemes rákérdezni a felelősségbiztosítására. Nekik nem kötelező, magam sem tudom, hogy miért. Meg, hogy van -e elektronikus aláírásuk.
Máskülönben minden osztalékfizetés előtt lehet menni az ügyvédhez, hogy küldje be a cégbírósághoz a bejelentést.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Dr.Attika # 2015.06.29. 05:37

Alap, hogy egy könyvelővel kötendő szerződés előtt tájékozódunk, hogy regisztrált vagy sem. Ha nem regisztrált, akkor felejtős. Ilyen hülyeséget meg nem mondhatott a kamara, hogy a könyvelőnek nincs felelőssége.

http://www.mkvkok.hu/…_kapcsan.pdf

Sherlock # 2015.06.28. 19:52

Normális könyvelő saját ügyfélkapuval dolgozik, a "ócsított" meg a tieddel. De akkor sem állja meg a helyét a megállapítás, ha az ügyfél ügyfélkapujával dolgozik. Csak az ügyvéden is spóroltál, mint a könyvelőn, ezért nem értetted meg, hogy mi történt az eljárásban.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.28. 19:42

Egyszerűen nem értetted meg, hogy mit mondtak, írtak neked. Az, hogy te rossz szerződést kötöttél, nem jelenti, hogy a könyvelők a törvények felett állnának.

Nem kívánom, hogy jogszabályokat olvass, az is elég lesz, ha beírod a gugliba, hogy "könyvelő felelőssége". Persze, tartok tőle, hogy nem akarsz te okosodni, inkább másokat hülyítesz.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.06.28. 19:40

Macskajancsi: A könyvelő és közted megbízási szerződéssel jön létre a jogviszony, így van kártérítési felelőssége.

MACSKAJANCSI # 2015.06.28. 19:29

már megbocsáss Kovács_Béla_Sándor, de egyáltalán nincs szándékomban hülyeségeket terjeszteni, valótlanságot még kevésbé.

a rendőrségi és a bírósági eljárás során is megállapítást nyert, hogy egy átlagos mezei könyvelő nem vállal felelősséget.
éppen ezért nem is ő írja alá az általa készített iratokat, bevallásokat stb-ket, hanem maga az ügyfél.

a kamarát is megkerestük, ott is ezt a tájékoztatás kaptuk.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.28. 07:33

a könyvelő ugyanis nem tartozik felelősséggel.
Ne terjessz hülyeségeket!

MACSKAJANCSI # 2015.06.27. 19:57

én is így jártam, jó pár évvel ezelőtt.
a könyvelő a papírokat nem adta ki, csak a sokadik ügyvédi felszólításra.
közben jöttek a megkeresések az adózással és egyebekkel.

sokunknak ez a személy könyvelt, aláírta a nevünket helyettünk stb.

jogi tanácsot kértünk, s arra jutottunk, hogy feljelentést tettünk okirat hamisítás miatt.
bírósági ügy lett belőle, majd a saját kárunk természetesen nem térült meg.

a könyvelő ugyanis nem tartozik felelősséggel.
a könyvvizsgáló tartozik felelősséggel az általa készített iratokért, a könyvelő nem.
ezt a tanuló pénzt le kellett nyelni.
volt olyan személy (több is) akit többmilliós kár érte, mert menet közben a be nem adott bevallások és egyebek miatt végrehajtást vezettek az ingatlanjára, járművére stb.

nagyon szar ügy ez...

Robi75 # 2015.06.19. 17:40

Üdv!
Hasonló a problémám, sajnos.
Már jó ideje nem érem el a könyvelőmet, peddig szerződés van közöttünk.
Viszont ahányszór megcsörgettem végig csörög a telefon de nem veszi fel.
Írtam neki e-mailt, sms-t és nem reagál.
Ilyenkor mit tudnék tenni, hogy legalább a könyvelésem illetve a papírjaimat visszakapjam.?
NAV felé kell-e jelentenem, hogy ilyen a problémám?

szomor # 2013.03.26. 15:15

Üdvözlöm!

Hasonló problémám lenne. 2 éve alapított kft könyvelését bíztuk egy ismerős könyvelőre. Elkeztek a NAVtól levelk jönni elmaradt bevallásról, elektronikus beszámolóról.
Ezeket a leveleket azonnal továbbítottam a köynvelőnek aki elmondta hogy néha rossz a NAV eletronikus rendszere de ne aggódjak, beadja újból, ráadásul van visszaigazolása is hogy leadta.
Azóta két büntetés kijött a NAVtól.
Az összes eddigi papírunk, számlánk stb nála van.

A napokban próbálom folyamatosan elérni sikerteleül.

Hogyan tudok továbblépni az ügyben.
A NAV ügyintéző csak hiányzó bevallások felsorolásában segített, másban nem voltak a segítségemre.

Ha a könyvelő hibája az elmaradás, hogyan lehet felelősségre vonni, hiszen mindent leadtunk neki időben, a negyedéves áfák amiket kiszámolt időben befizettük.

köszönettel

Dr.Attika # 2012.12.09. 11:13

Megkaptam. Válaszoltam is.

hadnagysandor # 2012.12.09. 10:55

Az ügyfélkapun ellenőriztem az eBEV - mindenem üres. havi bevallásom van arról jött papír . s még sem keresett eddig az APEH?

Ügyvég Úr írtam Önnek a weblapon keresztül.

Dr.Attika # 2012.12.09. 09:50

Vélhetően éves ÁFA-bevalló, így a NAV 2013. február 15-ig nem fog jelentkezni. Mivel a kínai import miatt azonnali vám és ÁFA fizetési kötelezettség van és az megtörtént a vámáru kiadásakor ezért ez nem jelent problémát. Viszont a vám -ÁFA visszaigényelhető és ez nyilván nem történt meg. Keressen meg a lenti elérhetőségen és ajánlok egy szakmailag színvonalas könyvelőt, aki rendbe teszi a könyvelését.

hadnagysandor # 2012.12.08. 19:35

Üdv minden kedves olvasónak.

Nagy bajban vagyok s még jó páran akik ugyanazt a könyvelőt választotta akit én. semmilyen papír nem készült hogy Ö könyvel.egyik napról a másikra eltűnt mindenki papírját elvitte vagy nem tudom mit csinált vele.ezek után nem tudom hogy egyáltalán bevallásokat megcsinálta vagy sem. (lehet valahol ellenőrizni?) APEH-től még semmi nem jött hogy valami probléma lenne. havi bevallásom van februárba lesz 1 éve hogy kiváltottam az egyéni vállalkozást. Azóta Ö "csinálta". mit tudok ilyenkor tenni ha minden papírom nála van.

amire gondoltam hogy minden árumat kinából hozatom be így a vámhatározatokból tudok kérni másolatot. de gondolom az nem ér semmit.

válaszokat előre is köszönöm.