internetes becsületsértés


Sherlock # 2014.02.03. 08:52

Béláékat kötik az etikai szabályok, ezért ők nem mondhatják ki, hogy az az ügyvéd, aki ilyen tanácsot ad.

Khm-khm... # 2014.02.03. 08:47

Az imánt beszéltem az ügyvéddel, aki megerősítette, hogy nem vagyok köteles megjelenni a meghallgatáson. Ennyit arról ki tök hülye és mihez. Véleményemnek még egyszer köszi! A többieknek meg nem.

gerbera317 # 2014.02.02. 22:12

nem pedig a szavakon lovagolni

Nem mi lovagolunk a szavakon, hanem te. Ugyanis te ragaszkodsz a becsületsértéshez, amikor másról van szó. KBS-sel egyelőre eddig jutottunk, és látom, nem is jutunk tovább. Így jártál.

Az ő véleményére továbbra is kíváncsi vagyok.

Legyél. Én, mielőtt hozzászóltam, belenéztem a Btk-ba meg a Be-be. Feltételezem, KBS is, de az sem kizárt, hogy neki fejből is megy ez. Szerinted Véleményem belenézett? Légy óvatos a véleményekkel, mert azzal mindenütt tele a padlás...

Khm-khm... # 2014.02.02. 21:47

"A büntetőeljárási törvény a magánindítvány előterjesztésének határidejét 30 napban határozza meg. A 30 napos határidőt a jogszabály a sértettnek a bűncselekményről való tudomásszerzéséhez köti."

Most néztem meg a dátumot, amely szerint bizonyítható(!), hogy a 30 napos határidő után tett feljelentést az illető, vagyis elvileg csak úgy lehet érvényes a dolog, ha hazudott a tudomásszerzés időpontjáról. Én viszont bizonyítani tudom, hogy sokkal korábban tudomása volt a "becsületsértésről". Ezzel a ténnyel tudok esetleg kezdeni valamit?

Khm-khm... # 2014.02.02. 17:15

Kedves gerbera317!

Nem értem, mit keres ezen a fórumon olyan, aki nem képes értelmezni egy feltett kérdést. Amennyiben érdemben nem tud hozzászólni, Önnek is ajánlom a kevésbé komoly dolgokról szóló fórumokat.

Tisztelt Véleményemnek köszönöm, hogy ő képes a témában érdemben és értelmesen hozzászólni, nem pedig a szavakon lovagolni és kötekedni. Az ő véleményére továbbra is kíváncsi vagyok.

A kötekedőknek továbbra is megköszönöm, ha nem itt élik ki hajlamaikat!

gerbera317 # 2014.02.02. 13:56

Majd akkor a bíróságnak is odaszól, hogy: "Olvasni csak tudok, mi áll a feljelentésben. Utólag meg aztán végképp könnyű okosnak lenni." :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.02. 13:49

A bíróságot a rendőrség, de még az ügyészség minősítése sem köti.

gerbera317 # 2014.02.02. 13:42

Az csak neked jó, ha nem rágalmazásért, hanem becsületsértésért mész bíróság elé, mivel a becsületsértés itt nem áll meg. Mi a búbánatért vagy ennyire öntudatos, ha egyébként tök hülye vagy az egészhez?

Véleményem # 2014.02.02. 07:08

Valami elérhetőség talán van azon a papíron, ott talán tud érdeklődni és többet tud meg.

Khm-khm... # 2014.02.01. 22:35

Tisztelt Véleményem!

"A szabályszerű idézésnek tartalmaznia kell a távolmaradás következményeit, annak bejelentését módját stb. Amennyiben nem jelenik meg elővezetés, díja stb..."

Éppen emiatt tettem fel a kérdés azon részét, hogy mi történhet, ha nem jelenek meg, mivel SEMMIFÉLE információ nem szerepel a papíron ezzel kapcsolatban. Láttam már idézést korábban, és azon minden erre vonatkozó szabály és következmény szerepelt. Ezen a papíron mindössze annyi van leírva, hogy amennyiben megváltozik a lakcímem, köteles vagyok azt 3 napon belül jelezni. SEMMI egyéb.

(Kovács_Béla_Sándor!

Akárhogy is magyarázza - és elnézést, ha furcsán hangzik a tiszteletteljes magázódás -, hogy mi a tényállás, attól még becsületsértés áll a hivatalos iratban. Nem is értem, minek köt bele. A másik pedig, hogy a kérdésem nem a szavak kiforgatására vonatkozott. És ha úgy tetszik, igen, "cenzúrázni akarok", mivel a témában érdemben hozzászólni nem tudók kötekedésére nem igazán van szükségem. Trollkodni ott a Facebook, ajánlom szíves figyelmébe.)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.31. 19:15

Olvasni csak tudok, mi áll a feljelentésben.
Én viszont nem csak olvasni tudok, hanem azt is, hogy ez a tényállás rágalmazás.

A papíron (idézésen) semmiféle utalás nincs a megjelenési kötelezettségemre.

Igen, csak úgy küldték, hogy tudj róla, hogy ekkor és ekkor, itt és itt foglalkoznak az üggyel, ha esetleg épp arra jársz, és van kedved, beugorhatsz.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.31. 19:13

OFF
Te most cenzúrázni akarod a Fórumot?!

:O)
ON

Véleményem # 2014.01.31. 17:58

A szabályszerű idézésnek tartalmaznia kell a távolmaradás következményeit, annak bejelentését módját stb. Amennyiben nem jelenik meg elővezetés, díja stb...

Khm-khm... # 2014.01.31. 10:25

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Amennyiben nem tu érdemben hozzászólni (főleg nem szakértőként), úgy lenne szíves nem foglalni a helyet? Megköszönném! Olvasni csak tudok, mi áll a feljelentésben. Utólag meg aztán végképp könnyű okosnak lenni.

Tisztelt ObudaFan!

A papíron (idézésen) semmiféle utalás nincs a megjelenési kötelezettségemre. Márpedig annak szerepelni kéne, nem?

Tisztelt lajcsó!

Éppen ott a gond, hogy ha tagadok is, akkor főleg nem hagyja annyiban az illető, és megvádol. Akkor meg nekem kell bizonyítanom, hogy többen használtuk a gépet, ami igaz is, de sározzam be a feleségemet vagy talán a 2 évesemet, esetleg az édesanyámat?

Cooper ügynök esetleg nincs itt, hogy informatikusként tudna valamit tanácsolni? Pl. a facebook-kal kapcsolatban, hogy annak mennyire visszakövethető az IP-je?

lajcsó # 2014.01.30. 15:58

Ha megvádolnak, jogodban áll tagadni a terhedre rótt cselekmény elkövetését. Arra sem vagy köteles, hogy vallomást tegyél.

bitcsi61 # 2014.01.30. 14:08

IP cím alapján beazonosíthatják a számítógépet, de azt többen is használhatják. A bizonyítás a másik fél kötelezettsége, mármint, hogy arról a gépről csak Te küldhetted, illetve küldted az emailt. Ha többen használják a számítógépet akkor ezt nehéz bizonyítani. Azonban az a tanu aki a hatóság elött hamis vallomást tesz, vagy a valót elhallgatja hamis tanuzást követ el.

ObudaFan # 2014.01.30. 12:48

Ha nem mész el, akkor elővezetnek, így ennek kevés értelme van.
Leültetni emiatt biztosan nem fognak.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.30. 11:01

Rágalmazás lesz az, nem becsületsértés. És előtte kellett volna kérdezni.

Khm-khm... # 2014.01.30. 02:17

Üdvözletem!

Olyan kérdésem lenne, hogy én a facebookon működő egyik csoportban, ahol csalók névsora szerepel, kiírtam egy illetőt, aki engem és többeket is átvert. (Tanúskodni persze senki nem jött el, hiába tettem feljelentést, csak egyedül voltam és ezért nem lett semmi az ügyből.) Ezt nem saját név alatt tettem, az engem átverő személy viszont feljelentett, mert valaki azt mondta neki, hogy szerinte én vagyok. Április végén lesz egy bírósági meghallgatás, és nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban mire számítsak. Felkerestem egy ügyvédet, aki azt mondta, hogy ez a személy valószínüleg nem fogja annyiban hagyni ezt a dolgot ha le is tagadom vagy akár ha bocsánatot is kérek és meg fognak gyanúsítani, mert ezek az internetes csalók nagyon vigyáznak a hírükre. Mire számíthatok, ha megvádolnak? Lefoglalják a számítógépemet vagy csak az IP alapján azonosítanak? És ha az alapján kiderül, hogy én írtam ki a nevet akkor engem büntetnek meg, talán le is ültetnek, mert feljelentett egy csaló? És mi történik, ha nem megyek el a meghallgatásra? Előállítanak vagy megvádolnak egyenesen?