Utlevel


boldi # 2002.09.27. 03:48

Kedves H.Maria
Mekövetem magamat,hogy mindkettönk lelki egyensúlya helyreálljon.A hiba bennem van,mert a FÓRUM szó tartalmi jelentésén én mást értek, mint amivel szembesültem.Igérem,hogy azt a forrásanyagot amit a magyar nyelvhasználatánal igénybeveszek MEGSEMMISITEM.Megsemmisitem mert az nem a mai magyar nyelvet tükrözi.Azthiszem van mit tanulnom böven, de ahhoz itt kell lennem.Kedves Maria netessék engem ilyen gyorsan kiebrudalni.Inkább vonuljunk félre egy csendes sarokba és hadja magát kiengesztelni.Nem ismerkedni akarok mert ahhoz már túl öregvagyok és fáradt.De tudja,hogy egy ilyen hülye félreértéseken alapuló magyarokkal szembeni elöitéleteknek éldozatúl esni mintjelent egy nemzetközi repülötéren?
Egy évvel ezelött az Uzsokiban életmentö gyumormütétet végeztek a feleségemen és 10 nappal a mütét után  kinyilt hassal adták ki .Igy kellet visszautaznunk Canadába ahol a Torontói repülötéren a minimális segitségetsem adták meg,söt miután eréjesebben reklamáltam megkérdezték honnan jöttem.Én megmondtam, hogy MAGYARORSZÁGRÓL-ról amire letartoztatással fenyegettek meg de a beteg feleségemnek akkorsem adtak segitséget.Azóta szegény már elhunyt, rövid ideig tartó gyógyithatatlan betegségben. Ez volt az oka a joggal kifogásolható HANGVÉTELNEK útlevélügyben.Egyébként tejföl fehér születet magyarvagyok,600 éves családfa múltal.Születet helyem állampolgárságától megfosztva 1946 március 28.i hatályyal a mai napig is érvénybenlévö Benesi dekrétumok alapján.
Befejezett jogi diplomával nem rendelkezem.Nevem és cimem valódi és nincs olyan körülmény az életemben ami éllnév használatára vagy bújkálásra késztetne.A tisztességes és becsületes emberek útját járom ,emelt fövel egyenes gerincel.Az igaztalan vádakat meg jámbor emberektöl érkezö Isten büntetésének tekintem.
Hát ennyit útlevél ügyben és ünnepélyesen megigérem,hogy többet se véleményt sem tanácsot nem mondok.
Tisztelettel egy nagypapa a tengerentúlról.


boldi

H.maria # 2002.09.26. 13:18

Boldinak, vagy SamsonJ Boldizsárnak ahogy tetszik ' A kérdés igy szolt. Mit tehetek amikor egy ugyvéd elveszi , vagy eltunteti az útlevelemet, Valóban azt irtam, hogy évekkel ezelött az USA-ba j0ttem. Akkor helyesbitek. Voltam' Az idöszak csak 6 hónap volt. A 6 hónapos idötartam hosszabitható nem egyszer hanem töbször is. De hangsúlyozom ennek az időtartamnak semmi köze a te hosszú és félrevezető rosszindulatu magyarázatod hoz.Hallottál te már arrol hogy ártatlanság vélelme_ ez Amerikában is él.
Amit irtál abban csak az a probléma, hogy nem a kérdére válaszoltál. Helyette egy olyan témárol probálsz iri ami nem alapja a kérdésnek, és ráadásul még az ismereteid is hiányosak az általad emlitett törvényekben Kanadában lehet hogy igy van amit leirtál. De légyszives ne vezess félre senkit olyan dolgokkal amihez nem értesz. Az amerikába történő bevándorlási eljárásról a z ismereteid hiányosak. Ha akarod szivesen elküldöm neked az ere vonatkozó érvényes jogszabályokat, hogy, hogy és milyen módon lehet ma az USA ba bevándorolni.
Köszönjuk nem éppen segitőkész hozzászolásodat.Nagyon kiváncsi lennék milyen kképesitéssel rendelkezel hogy ilyen témában tanácsokat osztogatsz, és ugyanitt ezen a fórumon kérsz mástól tanácsot ingatlan ügyben. Az általad emlitett ingatlan ügy itt egy igen egyszerü dkérdés erre még én is választ tudnék adni.Addig fogadd el a Földhivatal érvényes döntését. Rendet bontani jöttél ide vagy segiteni. Ezt kellene eldöntened magadban. Remélem elég Magyarul irtam, ha bár az én irásom lehet hogy nem olyan mgasszintü. Pontosan azért hogy megértsd. Én csak az én nevemben irok, de te ide már feljelentkeztél két néven is . Melyik az igazi. Milyen néven fogsz holnap megjelenni. Köszönöm a többiek megértését eé elnézést kérek attol akit esetleg ez a téma iritált. Igérem több hozzáfüzni valóm nincs ehez. Remélem majd eltudják távolitani az ijen ál szakembereket innen is , föleg hamég ráadásul Nemzetisége tisztázatlan.További jomunkát a Fórumnak. Viszlát . Leléptem.

Rexor # 2002.09.26. 08:20

Kedves Boldi&H.maria. Elnezest hogy kozbeszolok, nem akarok beavatkozni a vitajukba, de ez a forum ugy erzem nem arrol szol, hogy egymast pocskondiazzuk, ami csak a forum szinvonalat rontja. Maganjellegu vitakat pedig el lehet intezni e-mailen keresztul is, nem kell feltetlenul kozonseg hozza.

boldi # 2002.09.26. 06:07

Kedves H.Maria
Sok tekintetben osztanám a véleményét,de az Önltal sugalt 'REND' filozófia magyarul megfogalmazva azt jelenti,hogy ERÖSZAK MÁSOK FELETT SAJÁT ÉRDEK KIVITELEZÉSE CÉLJÁBÓL.
Én nem meggyanusitottam,hanem a saját közleményét tettem közérthetövé magyar nyelven és  Én ehhez adtam a nevem meg az elérhetöségi cimem.Nem ugy mint Ön aki valóban álnéven olyan vádakkal illet,amelyek az általam leirtakból semilyen módon nem következtethetö ki. Ha nem ért egyett az én magyarul írott közérthetö fogalmazásommal,akkor legközelebb saját írását fogalmazza meg 'értelemkifelyezö magyar nyelvi stillusban.Ha pedig fentarja eredeti megfogalmazását ugy már az elsö mondat elegendö beismerö vallomástétel az USA bevándorlási törvényei szerint az illegális tartozkodásról.Bevándorlási v. letelepedési kérelmet már hosszú évtizedek óta csak harmadik országban beadot kérelemre lehet elbirálni. Maximum amit az USA-n belül kérni lehet az az ottartozkodás meghosszabitása amit egy esetben lehet megani és utánna az országot mindenképpen elkel hagyni.A tartozkodási engedély mindenesetben rövididelyü (nem évekre szoló érvényességü)Ez alól csak a diplomáciai testületek hivatalossan delegált tagjai a részesülhetnek kivételbe.Ön viszont az erreútaló körülményröl nem írt seholsem,amiminek hilyán jogos az akövetkeztetés,hogy turista vizummal ér kezhetet az Amerikai Egyseült Államokba
amit évekik nemhagyott ell csak miután kiderült,hogy az ottartozkodás körül némi jogi problémák vannak.Válaszleveléböl megállapitható,hogy ezt az eseményt a mai napig is sérelemként cipeli magával a nyilvánosság elött.Holott ha az elsö baráti tanácsot megfogadta volna most nem lenne ebben a helyzetben.Ugyan is ha magátol tényleg elvették az útlevelet az Amerikai Egyesült Államok területén az arra jogosultak bérhol is ellenörzés céljából és csak is ebböl a célból akkor azt vissza is adják.Ha viszont nemadják vissza akkor az zálogkénti fogvatartással jár együtt amig tisztázzák az útlevél tulajdonosa szerinti konzuli képviselettel az utlevél használatával kapcsolatos észrevételeket.Diplomáciai bonyodalmak elkerülése érdekében ilyent csak rendkivül alapos ok alapján tesznek meg.Ilyen ok lehet a lejárt taztozkodási engedély is.Tehát több öszinteséget és nyiltságot amikor megfogalmaz egy kérdést , ami még véletlenül sem tartalmaz félreérthetöséget.Valamint a kérdéseibe nemártana több hihetöbb ,tárgyszerü tudásra alapozott életszerü ellemeket is beépiteni. És végezetül megkérem  az igen tisztelt ügyfelet ,hogy a nyilvánosság elött uralkodjon az írásban foglalt indulatain.Rövidebben több Önkotrolt.

Köszönöm a figyelmet


boldi

H.maria # 2002.09.26. 01:51

Tisztelt magasan képzett honfitarsam
BOLDI.
Én itt segitséget , tanácsot kértem, és nem rágalmazást és hozzánem értő választ. Ez a topik nem erre való.
Igyekszek röviden reagálni Blöd Rosszindulatú alulképzett irásodra.1. mondat. Az ügyved amikor felesküszik, akkor arra esküszik, hogy a képviseleteben lévo személy nek jogait képviselje, és minden tőle telhető eszközzel megvédje, legyen az gyilkos, vagy esetleg törvenyt nem ismerö ember.
2. A 2000$-os munkadijat is átadta a Gavarmentnek az útlevelemmel együtt?
3. Honnan veszed a jogot a gyanusitásra, hogy én évek óta illegálisan tartózkodtam ott. Valóban ma már megkülömböztetett figyelemmel nem adnak vizumot a Magyaroknak, és figyelik a belépésnél is.Valamit azért elfelejtenek odaát. Magyarország rengeteg értékes embert adott oda, hogy most az a társadalom úgy éljen ahogy él.  A megkülömböztetett figyelmet  köszönhetjük az ijen és hozzád hasomló árulóknak akik elrontották a renomét és eladták állampolgárságukat egy papir-ért. Az ijenek mint te Azt hazudták hogy üldözik othon őket és már papirokkal vártak benneteket a reptéren. Vagy valakit bemószeroltál és menekült státuszt kaptál, vagy te is eladtál egy -két útlevelet.  A bajokat úgy lehetne megelőzni, hogy az ijen és hozzád hasonló senkiházi és rosszindulatú alakok  eltünnének örökre. A következő.Én legalább ma már nyugodtan olvasgathatom az útlevlbe bejegyzett utasitásokat. Te már nem teheted meg mer egy hontalan senki lettél. Ne próbálj itt szakképzettség kmpetencia  hiányában senkinek tanácsot adni, és főleg ne álneveken, kedves Sámson J. Boldizsár. A hab a tortán ugye hogy a szavaknál maradjunk, hogy főleg ne másnak a topikjába irogass. Olvasd el a tájékoztatót, hogy hogy lehet inditani új témát. De job ha ezt valamejik kanadai oldalon teszed, hasonszőrü emberek társaságában . Nem vagyok biztos, hogy hosszútávon  örülni fognak neked itt a fórumon hogy idetaláltál. Mert idáig itt rend volt. Megkérném a tisztelt rendszergazdát, hogy törölje a bejelentkezésedet erröl a fórumról.
Az illető felhasználói nevei:
BOLDI, SÁMSON J BOLDIZSÁR. e-mail cime ugyanaz mind a két névnél.
Látod mijen pancser vagy?

boldi # 2002.09.25. 21:21

Kedves H.Maria
Nyilvánvaló oka van annak,hogy nem reagáltál a két hasznos tanácsra.
Az az ügyvéd aki elválalta letelepedési
ügyed képviseletét,nem tett mást csak végrehajtotta az USA migrácios törvényi kötelezetségét.A migrácios hivatal ugyan ugy.Azóta talán már meg is érkeztél Magyarországra és a hivatalos állami szervek vendégszeretetét élvezed.Ugyan is az általad leírtakból is megállapitható,hogy már évek óta tartozkodtál az Egyesült Államokban illegálissan.Ez viszont büncselekménynek számit az USA-ban.Namár most az ilyen és az ehhez hasonló esetek számszerüsége készteti az Amerikai Egyesült Államok government-jét arra, hogy 'MEGKÜLÖNBÖZTETET FIGYELMETMET ' forditson miden magyarral szemben akinek beutazási v,belépési szándéka van az ö területére.Ez az érem másik oldala,jogi szempontból.Az már csak hab a totán,hogy nem csak alá kell írni az okmányt átvevö és az abban foglaltakat tudomásul vevö nyilatkozatot.Hanem el is kell olvasni,legalább egyszer a TUDNIVALÓK részt az útlevélben és ilyesmi már mesem tud történni.
Persze jól tudom ez az adot kérdésben már nem megoldás,de mindig vannak új próbálkozok akiken ez segithet.Mert ugye könyebb megelözni a bajt mint megoldani.
üdvözlettel Boldi


boldi

ercan # 2002.09.16. 17:29

Kedves Maria;
Ugyan nem vagyok ugyved, de az teny, hogy a magyar utlevel az a magyar allam tulajdona. Ezert kizarolagosan csak a nagykovetseg ill. konzulnak van joga maganal tartani. Semmilyen mas orszagnak, szervnek, szemelynek nincs joga elvenni, csak fenymasolni.
Ahogy Kek Lotti irta, forduljon a magyar konzulhoz vagy a nagykovetseghez, mert ok a magyar allamot es polgarjait kepviselik. Azonfelul most egy fontos documentum hianyaban van, ami szemelyazonossagat es jelenlgi allampolgarsagat igazolja.
Hungarian embassy's address in the USA:3910 Shoemaker St, Washington, DC 20008


/ercan/

Két Lotti # 2002.08.12. 11:55

Magyar konzulátus van New Yorkban, Washingtonban és Los Angelesben, én oda mennék.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

H.Maria (törölt felhasználó) # 2002.08.05. 22:11

Mit tehetek ?
Evekel ezelott az USA-ba jottem. Egy New York-i Magyar szrmazasu ugyved vallalta az emigracios letelepedesi ugyem kepviseletet. Sajnos kerelmemet rovid idon belul elutasitottak. Kiderult hogy az ugyved nem tett semit ugyem intezeseben. En a kozbenjarasert 2000 $-t kifizettem reszere amirol bizonylatom van. Ez az ugyved az utlevelemet is elkerte tolem, amit azota visszaadni nem tudott. kozolte velem, hogy elvettek tole az emigracios irodaban. Errol o semijen igazolast vagy papirt a mai napig mutatni nem tudott.Egyebkent jogaban all-e az amerikai emigracios irodanak valakitol utlevelet bevonni, aki egyebkent semijen torvenyellenes dolgot nem kovet el? Sajnos ezek utan nem hajlando velem semijen kapcsolatfelvetelre. Ez csak erositi bennem azt az allaspontot, hogy az utlevelemet o tuntette el. Hallomasbol ertesultem, hogy New York-ban tortentek mar ijen ugyletek sajnos az orszagbol elszrmazott Magyar ugyved honfitarsaink koreben. Mit lehet teni az igazsag kideriteseben?