Ingatlan előszerződés / adásvételi


ObudaFan # 2007.01.13. 14:15

A szerződés megkötése előtt nem árt egyeztetni a bankkal, hogy az adott fedezetre meg fogja-e adni a hitelt, mert ellenkező esetben el lehet bukni a foglalót. Éppen ezért nem spekulálni kell, hanem meg kell beszélni a bankkal.

tomas64 # 2007.01.13. 10:47

Az előszerződést azok kötik, akik a végleges szerződést is megkötik majd.. Ha csak a férjed lesz a szerződő fél, akkor te ingatlannyilvántartáson kívüli tulajdonos leszel, (Csjt), és mint a házassági vagyonközösség tagjai, mindketten hejtállni tartoztok a kötelezettségvállalásokért. A második kérdésedre én is csak spekulálni tudnék, azt meg te már megtetted!

nonsi # 2007.01.13. 08:57

Sziasztok!

Kinéztünk egy lakást megvásárlásra. Előszerződést szeretnénk kötni, mert a tulaj is később költözne ki és mi is késöbbre terveznénk a bankkölcsön felvételét / magát a végleges adásvételi szerződés megkötését.

  1. Azt szeretném megtudni, hogy az előszerződésben kinek a nevének kell szerepeni? úgy értem, hogy a férjem fizetése után fogunk kölcsönt kapni, nekem nem vonható a jövedelmem (főállású anyaság), ezért gondolom Õ lesz az adós és én az adóstárs a banki kölcsönszerződésen. viszont a lakás közös tualjdonban lesz. Ilyenkor az előszerződésre mindkettőnk nevét fel kell tűntetni mint vevő? Persze ügyvédet fogunk megbizni, de azért addig is szeretnék többet tudni erről.
  2. még egy kérdésem lenne.

önerővel igen szűkösen vagyunk, és szeretnénk bebiztositani, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy az általunk kiszámolt önerő nem elég a banknak. mivel a bank értékbecslése csak az adásvételi szerződés megkötése után történik, ilyenkor hogyan lehet tudni, hogy mennyi önerő lesz elég? a bank azt mondta, hogy a hitelfedezeti érték kb 85 %-át kapnánk. (úgy saccoltam hogy a vételi árat - ami szerintem kb a forgalmi érték- beszoroztam 0,9 -el, majd ezt az értéket 0,85 -el igy kaptam meg a felvehető hitel nagyságát. kb ezzel lehet számolni, vagy van valami biztosabb módszer?
köszi előre is a válaszokat