elbirtoklás


woodslave (törölt felhasználó) # 2007.05.18. 06:48

15 év valóban...
Ilyenkor még szívesen jelennek meg rég látott örökösök is. :-)
Amúgy ha nincs semmi probléma akkor tényleg nem bonyolult.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.18. 06:38

Csakhogy Niobee a saját elbirtoklási idejéhez hozzászámolhatja a nagyszülei háborítatlan birtoklásának az idejét is. Azzal együtt pedig simán kijöhet a 15 év.
Az, hogy nincs bejelentkezve, mindössze a bizonyítást nehezíti meg.

(Mgejegyzések:

  • 56-ban egy szociális bérlakás nem lehetett önkormányzati, csak tanácsi.
  • 73-ban nemigen adogatta el a tanács magánszemélyeknek a bérlakásait, pláne lakókkal együtt.
  • A nagyszülőknek, ha másból nem, abból csak értesülniük kellett volna a tulajdonosváltásról, hogy másnak kell bérleti díjat fizetniük. Vagy azelőtt se fizettek? Vagy azután is fizettek a tanácsnak?
  • Nem olyan szofisztikált ám egy elbirtoklás, hogy valami különleges szakismeret és gyakorlat kelljen az eredményes viteléhez.)
jagesz # 2007.05.18. 04:14

Ingatlanok esetében 15 év szakadatlan birtoklás kell.
Az én elbirtoklási ügyem 6. éve tart.....

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.05.17. 20:37

bejelented?
Peres eljárásban kell bizonyítanod hogy fennállt a 10 éves szakadatlan sajátodkénti birtoklás. Alperes tulajdonos ellen megindítva, ahogy Obudafan mondta stb.

ObudaFan # 2007.05.17. 18:42

Itt egy igazi gond lesz: az alperest vagy meg kell találni, vagy meg kell fizetni a hirdetményi idézéses eljárás költségeit és az ügygondnokot. Nem lesz akkora nagy költség, de azért költség.

Zoltán György # 2007.05.17. 15:17

Bejelentem, hogy a törvény alapján beállt a tulajdonjogom.
Kérem, hogy ezt a bíróság is állapítsa meg és rendelkezzen a tulajdonjogom földhivatali bejegyzése felől.
Csatolom az irataimat.
Lehet, hogy kirendelnek ügygondnokot, de az elképzelhető, hogy 6.000.-Ft-nál többet nem fog zavarni!

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.05.17. 15:06

hát sztem meg keresetet kell indítani a tulajdonos ellen, aztán a bíróságnak megvan az a rossz szokása, hogy ügygondnokot rendel ki a távollévő félnek. Bár az ügygondnok nem sokat zavar, de egy egyszeri polgár leshet nagyokat egy bizonyítási eljárás során.

Zoltán György # 2007.05.17. 07:23

Ehhez egy Bírósági határozat kell.
Azaz bejelented a Bíróságon és kész.
A Bírósági beadvány átvett példányát benyújtod a földhivatalnak.
Amikor a bíróság HATÁROZAT-ban rendelkezik a tulajdonjogod bejegyzéséről.
Ügyvéd??? Pontosan miért is???

Niobee # 2007.05.17. 07:09

Röviden a tények: Nagyszüleim 1956-ban lakás cserével hozzájutottak a jelenlegi ingatlanhoz ami a belvárosban van. Ez akkor értelem szerűen önkormányzati lakás volt. Majd rejtélyes körülmények között egy ember megvásárolta 1973-ban az önkormáynzattól úgy hogy a nagyszüleim benne laktak. (Irásos nyomokat nem találtam kizárólag egy régi tulajdoni lapon látom ezt.) Majd miután az illető aki tulajdos lett, eladta 1984-ben a jelenlegi tulajdosnak aki a megvételt követöen diszidált az országból és jelenleg is külföldön tartózkodik azóta nem látta senki!
Megjegyzem ez a tulajdonos váltás is úgy történt hogy a nagyszüleim zavartalanúl éldegéltek a lakásban továbbra is! Az ő nevükön fut minden lakással kapcsolatos rezsi is! Nagyapám meghalt majd követte nagymamám is 2005-ben. Jelenleg én lakom a lakásban 2 éve. Nem vagyok oda bejelentve sajnos igy ha jól tudom jóhiszemű jogcímnélküli lakos vagyok. Beszéltem ügyvédekkel akik azt mondták bonyolultabb vissza keresgélni és egyátalán megtudni hogy ki mikor és hogy tudta megvenni a lakást úgy hogy a mamámék nem tudtak róla. Mivel a jelenlegi tulaj bizonyithatóan 1984-óta nem foglalkozott a lakással sőt az országban sem volt, eredményesebb lenne egy elbirtoklási eljárást indítanom.

Keresnék akkor elbirtoklási perhez ügyvédet akinek vannak referenciái ilyen ügyekben. Kérem irjon a stroke@vipmail.hu cimre. Ha esetleg van aki tud ajánlani olyan ügyvédet aki már pert nyert ilyen ügyekben az is irjon!
Köszönöm