Magyar Állam árverése


almo # 2020.04.01. 08:13

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy az értékbecslés meddig érvényes? Ha jól tudom csak 3 hónapig ugye? Kaptam egy levelet az államtól amely a következőket tartalmazza. "A három eredménytelen árverésre alapján a Budapest.......... stb.ingatlant Magyar Állam tulajdonban lévő tulajdoni hányadának értékesítésére az értékbecslés érvényességi ideje alatt új döntést kell hozni és az ingatlanhányad kikiáltási ára az első meghirdetés során nem lehet alacsonyabb az elfogadott vagyonértékelésben szereplő forgalmi érték 100%-nál.

A kérdésem, hogy nem lehet új értékbecslést kérni az államtól!? Kb. 10 hónapos már az értékbecslés. Most szeretném megállapítattni az ingatlan árát.
Köszönöm válaszát.

drbjozsef # 2020.04.01. 11:39

almo,

Majdnem jól tudod. Három év az.

Vht.140.§
(1) A végrehajtó az ingatlan értékesítése előtt a 6 hónapnál nem régebbi adó- és értékbizonyítványt is figyelembe véve vagy - bármelyik fél erre irányuló kérelmére - igazságügyi szakértő szakvéleménye alapján megállapítja az ingatlan becsértékét mind a beköltözhető, mind pedig a lakott állapotban történő értékesítés esetére.

[...]

(8) Ha a becsérték megállapítása (kifogás esetén bíróság általi jogerős megállapítása) óta három év eltelt, és az ingatlan még nem került értékesítésre, a végrehajtó bármelyik fél kérelmére az árverés kitűzése előtt a becsértéket az (1) és (2) bekezdésben foglaltak alkalmazásával ismételten megállapítja.

MajorDomus # 2020.04.01. 15:00

Jobb ha csendben maradsz,akkorát estek a lakásárak most,hogy csak rosszabbul járhatsz.