Adásvételi szerződés után, falusi csok kiutalása előtt pár nappal állunk jelenleg. Vevő utalja majd a bank felé az összeget ( otp faktoringos megállapodás volt, egész összeg a banké, cserébe nevemről lekerül a tartozás) Én mint adós szerepeltem, édesanyám, nagymamám tulajdonosok. Adásvételiben a birtokbaadásról annyi van írva, hogy amint tudja a vevő igazolni, hogy kifizette házat(személyi kölcsön + csok), tulajdonosként szerepel birtokba adási jegyzőkönyvet kell csinálnunk, különben napi 1000 ft késedelmi díjat kell fizetnünk a vevőnek. Külön dátum nem szerepel.
Viszont az én nevemben csináltam külön adásvételi szerződést ingóságról a vevővel, hogy bútorok, berendezési tárgyat otthagyok a házban nekik 500.000 ft értékben, plusz, a bankkal kötött megállapodásom miatt én plusz pénzt nem kérhettem hivatalosan, ezért az én munkám, házrendbetétel stb. kipakolás költség is benne van. Ezt a pénzt birtokbaadáskor, vagy legkésőbb október 15-ig nekem kifizeti. Itt rontottam el, ugyanis az október 15. az a dátum volt az adásvételiben, ha addig nem utalja az állam csokot, akkor a szerződés semmis.
Tegnap birtokbaadási jegyzőkönyvet szerettek volna csinálni, tulajdonosi papír még nincs, de mivel a férje külföldre megy vissza dolgozni sürgős nekik. Amikor kértem a pénzt, ök aztmondták október 15-ig van idejük kifizetni majd részletekben odaadják... Előzetes megbeszélés egyösszegben volt birtokbaadáskor. Én ebben nem mentem bele, mivel azt éreztem nem fogják kifizetni, részletekről már papírt nem akartak írni.
Milyen lehetőségem van visszatartani a birtokbaadást? Arra gondoltam, ha a tulajdonos arra hivatkozik, hogy más ingóssága még benn van a házban, amit nem fizettek ki el lehet húzni a dolgot? Kötbér nem érdekes, levonnánk a tartozásukból.
Birtokbaadás határideje?
Józsi79
2020.06.30. 12:02
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog