Albérlet -

matthiasi # 2023.09.30. 05:56

Felettébb érdekes lenne ha pl. én egy pénz átvételre ügyvédet hívnák. Az még érdekesebb lenne ha egy átadás árvételre hívnák ügyvédet. Egyáltalán milyen minőségben lenne ott hogy belepofázzon kettőnk dolgába.
Ettől függetlenül második személyt tanúnak néha hívok.
Erre :
Aki majd felhívja a figyelmét a nyugtaadás szabályaira. Neked meg nem lesz gyomorgörcsöd.

S akkor tárgyalhattok a kaucióról is.
Nagy valószínűséggel egy ügyvéd kiszállásos óradíja vetekedne egy 4 évvel ezelőtt adott kaució összegével.

karola70 # 2023.09.30. 02:03

@Majordomus,

ezen gondolkodtam éppen tegnap és te is leírtad, köszönöm, rásegítettél a végső megoldásra. Keresnem kell egy ügyvédet, ebben végképp laikus vagyok, fogalmam nincs, merre induljak el, de meg kell oldjam.

Majordomus # 2023.09.29. 19:19

Nem egy ökör ára ha tényleg fogadsz egy ügyvédet arra az egy órára.
.
Aki majd felhívja a figyelmét a nyugtaadás szabályaira. Neked meg nem lesz gyomorgörcsöd.

S akkor tárgyalhattok a kaucióról is.

karola70 # 2023.09.29. 04:28

@Majordomus,

nem mondom, hogy nem vagyok ideges. Ez egy iszonyúan kellemetlen helyzet, főleg azok után, hogy az elmúlt 4 évben a kisfián kívül senkit nem hozott fel, most pedig megalázott egy sittes arcú taggal, aki végtelenül lekezelő és számomra arrogáns volt, így feltételezem, most 10-én sem egyedül jön a pénzért, ahogy az átadás-átvételnél sem lesz egyedül. Kvázi megfélemlítve éreztem magam az akkori adott helyzetben és most is így érzek.

Majordomus # 2023.09.28. 19:00

Vannak kényszerhelyzetek.

Remélem ezzel meg tudod fogni...

karola70 # 2023.09.28. 06:37

@Majordomus,

beszámolok mindenképpen neked, sajnálom, h nem kértelek meg, ajánlj nekem lakást, nagyon ritka az ilyen ember, mint te is, elveszett a mai világban a korrekt és tisztességes hozzáállás. Még egyszer köszönöm szépen a sok tanácsot, segítséget.

@alapos,

oké, legyek balek, jogod van a saját valóságképedhez. Semmire? 4 évig fedél volt a fejem felett, tehát nem a semmire, maximum csendben maradtam és nem kértem az átvételi elismervényt, mert nem akartam összetűzésbe kerülni a tulajdonossal és örültem, hogy van egy szép lakás a fejem felett. Sértett? Ezzel is egyetértek, bármikor, bárkinek szívesen megmutatom a lakást, a saját szemével meggyőződhet róla az illető, h nincs lepusztítva, sőt. Ahogy meg tudom mutatni a köztem és a tulajdonos közötti üzenetváltásokat is, ha a jog ezt engedné, abból is egyértelműen kiderül, ki az inkorrekt és ki a sértett, megvezetett ember. Én bizonyítani tudom az igazamat és meg is teszem, pontosan azért, mert nem érdemlem meg ezt az aljasságot. Utolsó mondatként pedig, ha nem lennék hiteles, nem rabolnám itt mások és a magam idejét, fel sem merülne bennem, hogy hazugságot írjak csak azért, mert unatkozom, ismétlem, szavaim hitelességét bizonyítani tudom.

Alapos # 2023.09.28. 05:08

Ha valaki annyira görény hogy 4 évig elveszi a pénzt egy cetli nélkül,
Az aki adja a pénzi ugyan olyan. Egyszer meg lehet tenni, néha kétszer is, de harmadjára nagy baleknak kell lenni aki csak úgy a semmire pénzt ad.
Ez az eset egy sértett torz látás minta képe.
Semmi konkrétum, csak sértett vagdalkozás.

Azt viszont jó tudni, hogy egy pénzkövetelő pernek van egy alsó határa.

Majordomus # 2023.09.27. 19:43

3 millió ft alatt is lehet Fizetési Meghagyást kibocsátani. Ha ellentmond(amit nem fog megtenni) csak akkor lesz per.

Ha valaki annyira görény hogy 4 évig elveszi a pénzt egy cetli nélkül,és a végén szivózik egy becsüketesen fizető bérlővel akkor meg is érdemli.

Én még sosem tartottam vissza kauciót ha normálisan fizettek és időben.

A bérlő üzleti partner és nem pénztermelő automata. Tisztességesen el kell számolni.

Tedd amit javasoltam. És majd számolj be a fejleményekről.

karola70 # 2023.09.27. 10:50

A blöff ebben az esetben azt takarja, amit az inkorrekt tulajdonos megérdemel. Ha ő le akar húzni úgy, hogy éveken keresztül pontosan megkapta a pénzét és bármiben számíthatott az együttműködésemre, most azonban mohó módon előjött a jellemvonása, akkor igen, lemegyek szint alá. Nem fogtál meg drbjozsef.

drbjozsef # 2023.09.27. 09:05

A blöff?
Az mi is?
Szimplán gyűlölöm az inkorrektséget, az átvágást...

karola70 # 2023.09.27. 07:05

drbjozsef,

nekem ugyan csak főiskolai végzettségem van, mégis értettem, mit akar felém közvetíteni Majordomus...

'A blöff sok esetben hatásos.. Élj vele"

drbjozsef # 2023.09.27. 04:16

Ezt honnan veszed?

Hogy hogy honnan? Hát nem a professzor úr javasolta karolának a per indítását? Azt pénzkövetelésre csak afelett lehet indítani, ugye...

Majordomus # 2023.09.26. 19:00

"Több, mint 3 milliós kauciót adtál? Klassz kis kéró lehet"

Ezt honnan veszed?

A turai kastélyra kérnek ennyi kauciót!

karola70 # 2023.09.26. 14:21

@drbjozsef,

veled mi van? Szimplán gyűlölöm az inkorrektséget, az átvágást, főleg úgy, hogy az elmúlt pár évben nulla ocsmány megnyilvánulása nem volt a tulajdonosnak, ahogy nekem sem! De neked nem magyarázkodom, red fleg a kommented.

drbjozsef # 2023.09.26. 10:06

karola70,

Te aztán tudsz élni. Több, mint 3 milliós kauciót adtál? Klassz kis kéró lehet.

karola70 # 2023.09.26. 05:13

@Majordomus,

így fogok tenni, rengeteget segítettél, nagyon szépen köszönöm Neked !

Majordomus # 2023.09.25. 19:50

Nem kell mindent eltűrni!

Jelezd a tulajnak hogy pert inditasz ha a kauciódat nem adja vissza.

Jelezd neki hogy 3 nappal előtte jelezze az átadás-átvétel idejét mert az ügyvéded jelen kiván lenni és a 2 tanut is értesítened kell időben.

Ez elég lesz.
Nyillván azért nem ad átvételi elismervényt mert nem fizet adót.

Neki sokba kerül az, ha a Nav vizsgálatot indit ez ügyben.

A blöff sok esetben hatásos. Élj vele.

karola70 # 2023.09.25. 03:54

@Majordomus,

követem az írásaidat, nagyon szimpatikus a hozzáállásod , ezért lenne egy kérdésem, amit elfelejtettem megkérdezni. Nem hagy nyugodni továbbra sem az a tény, miszerint olyat akar velem kifizettetni a tulajdonos, amit én abszolút és teljes mértékben rendeltetés szerűen használtam, inkorrekt hozzáállásnak tartom, hiszen 4 éve pontosan fizetek, igaz, ezt nem tudom igazolni átvételi elismervénnyel sajnos, még abba is simán beleegyeztem - nyilván már nem is akarja, hiszen elküldtem a felmondásomat, egy hónap és itt sem vagyok - hogy jöjjön a fotós, elpakolom a személyes holmikat, jöjjenek a vevők, ami nyilván teher lett volna, de mivel abszolút működött közöttünk a Bérbeadó/Bérlő kapcsolat, úgy voltam vele, oké, ha menni kell, menni kell, ne legyek útjában a gyors eladásnak. A kérdésem az lenne, köteles vagyok ezt elfogadni és lenyelni, hogy mérhetetlenül cinikusan követeli rajtam az összeget? Tovább megyek, az átadásnál akkor ebből kiindulva minden olyat rám fog verni és vonogatni, amit szintén nem én okoztam, ebből az esetből kiindulva egyértelmű, hogy arra megy ki, ne adjon vissza annyi, vagy semennyi pénzt. Hozzáteszem, vállalom bármi olyanért a felelősséget, amit én pusztítottam le, ez azonban nem az!

Majordomus # 2023.09.21. 20:19

Zöldövezeti

Elődeink nem panelban laktak a 8.emeleten hanem a hűvös pusztán.

Ja és kumiszt ittak melegen nem 2.8 %-os tejet.

Alapos
Jórészt egyetértünk.
A 4 fal kiadhatatlan.

Egy hűtő 20 évre szól,jó pár bérlőt kiszolgál.

Akkor van ennek jelentősége mikor az érdeklődő lapozza a hirdetéseket.
Full extrás felújitott,
Közepes állapotu alapgépekkel,
Vagy a nagymama bútoraival.

Általában a közepes a legkapósabb. Én is ezt a szintet árulom.

Alapos # 2023.09.21. 09:54

Saját terminológiám szerint un.„maradék lakásokat” adok ki. Megörököltük, nagyon jó feltételekkel lehetett megvenni stb.
A gyerek még nem nőtt bele, stb.
Ezekben a lakásokban majd mindig van maradék bútor, néha egykét használt háztartási gép is. Ezeket kidobni felesleges lenne.
Az alapelven az, hogy a lakhatáshoz kell egy zárt tér,fogas - fogasok,fekhely ,fekhelyek, asztal,leülési lehetőségek és minimális tárolási lehetőség.Főzési és mosogatási lehetőség, na meg a hígéniai feltételek. Plusz hogy ne legyen rút a lakás kell az ablakokra függöny. Aztán még szőnyegek.
De ezen kívül még fél teherautónyi egyéb berendezési tárgy.A teljesen pöre üres lakás gyakorlatilag ha nincs újonnan kifestve kiadhatatlan. Már csak ezért is jó a minimális bútorzat.
A teljesen berendezettnél pedig a bérlő igényeit eltalálni szintén lehetetlen.
Néha persze előfordul,hogy pont az van a leendő bérlőnek is ami már ott van. Van minimális raktározási lehetőségem,de néha egy egy jelölt elveti a sulykot. " Ez kell, az nem kell stb ".
A végén mondom valószínű svéd asztalra gondolt,de itt nem az van.

Létezik guruló bőröndös, válltáskás bérlő és teher autóval jővő bérlő is.
A kettő között kell megtalálni az ideálisat.

Alapos # 2023.09.21. 09:19

Meddig vagyok köteles aláfeküdni a bérlő elvárásainak?

Az attól függ, hogy milyen jellegű az a bérlet.

Lakni lehet szállodában (királyi lakosztályban ) ill. szerényebb szállodában,panzióban, arbn -es szálláson különféle bérletekben.
Különféle felszereltségű lakások lehetnek.
A bérleti díj is ezek figyelembevételével állapítandó meg.
Beegee01 setében azért az a közjegyző jobban megnézhette volna azt a szerződést.

Rugalmasság kell mind a két fél részéről.Bérbeadó - bérlő.

Esetemben általában mozgatható háztartási gépeket nem biztosítok a bérlőnek (hűtő, mosógép, mosogató, tv készülék stb. majd ha hoz magának, akkor lesz.

Zöldövezeti11 # 2023.09.21. 08:56

Harminc fokos melegben nem lehet hűtő nélkül élni egy családnak”.

Elődeink megoldották. Néha jól néha kevésbé.

Beegee01 # 2023.09.20. 21:31

Félre érthető voltam. Nem a furvarköltségen rugózok, hanem azon, hogy ha nem lenne egy plusz hűtőm, akkor vennem kellene egy másikat csak azért, hogy a garis szerviz idejére legyen pót?
Mellékszálon egyébként ugyanazt a hűtőt adnám oda, amit tavaly lecseréltettek, hogy rossz, de mi egész nyáron használtuk kinti party hűtőnek. Emellett múlt hónapban a mosogatógépet kellett javítani, mert az elmaradt tisztítás miatt eldugult a zsírszűrője. Jövő hónapban a zuhanykabint cseréljük, mert elrepedt az egyik fala (plexi, nem üveg). És még ők kapják fel a vizet, ha 20-án rákérdezek, hogy mikor szándékoznak fizetni...

Majordomus # 2023.09.20. 19:50

Abba a 2.5 millió ft-ba amit eddig kifizetett nekem,belefér egy új hűtő.

Számold ki mennyit fizetett a bérlőd eddig s belátod hogy nem egy fuvarköltségen kell fennakadni.

Majordomus # 2023.09.20. 19:47

Rossz a felfogásod!

Nem vagy köteles "aláfeküdni " a bérlő elvárásainak.
Arra viszont köteles vagy hogy a normális lakhatást biztositsd számukra.

Harminc fokos melegben nem lehet hűtő nélkül élni egy családnak.

A bérlőnek viszont azt kell megértene hogy ha nem javitják meg most a hűtőt akkor a garancia lejárta után az a saját költséged lesz.

Az egyik lakásom bérlője jelezte hogy a fagyasztórész meghalt a hűtőben(18 éves) de kellene.

Mondtam vegyen egy olyat ami neki megfelel és a szeptemberi bérleti díjból jóváírjuk.

Vett 124 ezer ft-ért és 8000 ft volt a szállitás.
Ezért rezsivel együtt csak 8.300 ft-ot fizetett szeptemberre.
Viszont 3 éve pontosan fizet nekem.

Abba a 20 ezer ft(oda-vssza) szállitási költségbe nem halsz bele,viszont folyamatosan jön a bevétel.

A bérlőnek igaza van.