Sziasztok!
Kiadtuk lakásunkat közjegyző közbenjárásával. 1ev után a hűtő borításán repedések jelentek meg. Garancia szerviz elvinné a hűtőt. A bérlők nem adják, mert nem tudnak hűtő nélkül lenni az ügyintézés alatt. A szerviz nem ad cserekészüléket. Tőlem kérnek a javítás időtartamára csere készüléket. A közjegyzői okiratra hivatkoznak, hogy abban gépesítetten adtuk ki a lakást, tehát a bérbeadónak folyamatosan biztosítani kell a gépesítést. Minden fórumon csak az a téma, hogy ki fedezi a javítást, de arra nem találok útbaigazítást, hogy tényleg köteles vagyok a javítás idejére csereeszközt biztositani. Szerintem nem elvárható magánszemélytől, hogy legyen egy plusz hűtőm, amit oda tudok adni. De szerencsére pont van egy, igy felajánlottam, hogy vigyek el. De nem tudják elvinni, oldjam meg én. Szerintük a szállító eszköz bérlés is az én felelősségem, ők nem szeretnék azt a költséget vállalni. Mit mond a szakvélemény? Meddig vagyok köteles aláfeküdni a bérlő elvárásainak?
Üdv,
Albérlet -
Győrben egy másfélszobás lakás reális ára a 120 ezer ft!
Háromszobás ennyiért ajándék..
Mivel Győr egyetemi város és virágzó ipari központ nem tűnik soknak.
De függ azért a felszereltségtől és a mikro környezettől is.
Alap szituáció -bérlőnek minden sok.
Egy kádári beidegződés - alakhatás alapvető emberi jog, olcsó,a bérlőt a széltől is óvjuk,kitenni szinte lehetetlen. Stb.
Az eredményhatalmas lakás hiány , lepusztult városképek korupció.
A felejthetetlen kádárkorban és az elődjében a lakás egy adományvolt. A lakást nem vették, bérelték,hanem kapták.....az arra méltók. Főleg városi jelenség volt az un.tanácsi bérlakás..olcsó volt néha jó, jó helyen, de inkább gyenge minőségű.
És mint írtam csak a kiválasztottak és a szerencsések jutottak hozzá.
Vidéken,főleg falun csak az elit lakott tanácsi bérlakásban.
A többség épített magának. Amit még meg is bélyegeztek. Kispolgári csökevénynek tartották.
Az ügyesek és szerencsések főleg a városi lakosok létrehozták a szociálista albérlet intézményét.
A lényege, hogy a bagóért bérelt lakásaik egy részét kiadták a bérleti díj többszöröséért,a szerencsétlen albérlőiket sok szabállyal regulázták,néha alázták.
Tévedés lenne azt hinni, hogy az albérlet csak a szociálista rendszer sajátossága.
Ez egy városi létforma. Egyedülállóknak,csonka családoknak. Nevezték hónapos szobáknak meg másnak is. Majd mindig bútorozottan. És általában rövid időre.
Győr 3 szobás 2. emeleti 120-ért sok?
Kissé túlzott.
Ennyiért Pesten is kapsz másfelest,igaz nem belvárosban. Üllői út, Kispesten.
Igen.
Üdv. !
Gödöllő , panel, másfél szoba 200 eft /hó.
Sok vagy kevés ??
@Majordomus,
igen, biztos, hogy így fogok tenni, nagyon szépen köszönöm az eddig segítségedet!
Jav: közepes mértékű macskától származó karmolásokkal...
Jó tanács a jövőre.
Mindig készits birtokbavételi jegyzőkönyvet.
Én minden lakásomat birtokbaadási jegyzőkönyvvel,helyiségleltárral és állapotrögzítéssel adom ki.
ld.kisszoba: 1 db kanapé újszerű (1 éves) állapotban karfáján közroes mértékü macdkétol származó karmolásokkal
festés jó állapotu szennyeződésmentes.
@Majordomus,
igen, ez most még teljesen reális ár és valóban vannak vidéken túlárazott lakások is.
Pesten a 160 ezer barátságos ár 57 m2 ért még a 210 ezer is.
Vidéken kér(né)nek 160 ezret 35 m2-es lakásért.
Görény alak...
És ezzel pusztán annyi a baj, hogy ha ezt velem fizetteti ki, annak ellenére, hogy maga is pontosan tudja, nem én voltam az, aki lepusztította, hiszen az összes többi elem patika állapotú, akkor igen is fenn áll annak a veszélye, hogy a hónap végén , ha az üres lakásban járkál körbe, mindent , még azt is, amit ő maga okozott (például a kád csaptelepe, nevetve mondta, hogy leöntötte sósavval) velem fogja kvázi kifizettetni, azaz levonni a kaucióból. Ez egy inkorrekt eljárás a részéről. Már az is megdöbbentő volt, amikor kérte, hogy küldjek fotókat, had lássa a lakást és én szánt szándékkal arról a karfáról is küldtem a fotót, amit a macskája kapart rommá (nekem 4 éve le van takarva) majd ő visszakérdezett azonnal: a karfával mi történt? Ez is jel volt nekem, hogy nem fogom megúszni a további kellemetlenséget ezzel a taggal.
@Majordomus,
itt vagyok, a kérdésedre a válasz, Budapest és 57 nm. A bérleti díj 160 ezer forint, én a végösszeget írtam automatikusan, nem félrevezetés volt a célom, de tulajdonképpen annyira rosszat nem írtam, mert most 230-240 ezerre tartaná a tulajdonos itt, a gettó telepen is, plusz a rezsi. Én azt gondolom, az árral nem vert át, 140 ezer van a szerződésen. Azzal sem vitatkoztam, amikor egy évvel ezelőtt megemelte 20 ezerrel, mert kaptam választási lehetőséget, vagy fizetek, vagy kiköltözöm. Amit nem fogadok el, ennek a panelnak a rámverése. Ha kiszakítom a konnektort, az én felelősségem, ha leszakítom a kilincset, az én felelősségem, stb., mert nem használtam rendeltetés szerűen. Sem a sütő, sem a mosogatógép nem rongálódott meg, pusztán a felcsapódó pára/gőz végett eresztett meg a ragasztó ezen a silány minőségen, ezek az asztalosok szavai, akik engem igazolnak, nyilván utánajártam. Gyűlölöm az inkorrektséget és azt, hogy csak azért, mert egyedül álló vagyok, át akar verni.
Na,ezért kértem az adatokat.
Merre vagy Karola?
Egyenlőre csak 220-nál tart a Karola.
„130 ezerrel fizetek többet a 90 ezernél.”
Hogy sok vagy nem azt nem tudhatjuk, mert se a lakás alapterülete nem ismert se a környék. Pár konyhabútor ajtó tönkremeneteléről olvastunk egyoldalú tény közlést,így a megvezetés -átverés nem értelmezhető.
Karola, ha 240-et kért tőled egy panelért és Te kivetted, (mindegy milyen) akkor már régóta átver téged, nem most kezdte,
Ha nem titok, érdekelne a város neve és a lakás m2?
Én is adok ki lakásokat ezért érdekel az "árfolyam"
Kitartóan és szorgalmasan kell keresni másikat.
@Majordomus,
egy panelprogramon át nem esett, igazi lerobbant lépcsőházas lakótelepi lakásért és most már ezt 240 ezerre tarja a tulajdonos. Nem bánom, hogy így alakult, nem fizettem volna még többet, bevallom, irreális a jelenlegi összeg is, főleg úgy, hogy egy éve emelt és ha nem adja el, emelt volna. Neki nem érte meg ennyiért kiadni, azt mondta, így az eladás mellett döntött, szíve joga.
Karola
Milyen lakásért fizetsz (fizettél) ennyi pénzt??
Jöhetnél hozzám is bérlőnek...
Akadnak ilyen bérbeadók is.
Egy embernek vannak vágyai, lehetőségei stb.
A vágyaknak (igényeknek ) nagyjából egyensúlyban kell lenni a lehetőségekkel.
@Alapos, @Majordomus,
130 ezerrel fizetek többet a 90 ezernél. Köszönöm, h vettétek a fáradtságot és időt áldoztatok írni, tegnap este elküldtem a felmondásomat és tanultam a jelenlegi esetből. Nagyon korrekt az új lakás tulajdonosan, az üresen álló nappaliba vesz egy csodaszép szekrénysort és egy L alakú ülőgarnitúrát, pedig megtehette volna, hogy nem foglalkozik vele és én az üres állapotú szobának is örültem volna, de így még boldogabb vagyok.
Ha mondjuk 90 ezerért bérel Karola 1.5 szobás lakást akkor nagyon nem kell fennakadni egy kis javitáson...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02