Albérlet -


Majordomus # 2023.10.12. 19:20

.

karola70 # 2023.10.12. 02:25

Köszönöm szépen!

Majordomus # 2023.10.09. 19:42

Sok sikert.

karola70 # 2023.10.09. 02:33

Rendben és megírom a fejleményeket, köszönöm Majordomus!

Majordomus # 2023.10.08. 20:39

Élj az opciós joggal de várd meg mivel áll elő...

karola70 # 2023.10.08. 15:25

Igen, valóban.

Majordomus # 2023.10.07. 19:04

És 2 hónap hosszú idő.....

karola70 # 2023.10.07. 05:29

Igen, igazad van, ez is egy opció, én még arra is gondoltam, eszébe jutott , h mi van, azt mondom neki, lelakom az óvadékot. A szerződésben egyébként benne van, ha nem fizetek felszólításra - igaz, nem kellett soha és most sem felszólítani - akkor felhasználja az óvadékot.

Majordomus # 2023.10.06. 19:34

Egyszerű. Fontos neki az eladás,és te ott, be tudsz tartani neki...

karola70 # 2023.10.06. 13:14

Majordomus, amikor idejött a vevővel, számomra teljesen megdöbbentő módon úgy viselkedett, mintha semmi előzménye nem lett volna mindannak, amit megosztottam itt a csoportban. És úgy ment el, hogy nem 10-én, hanem 14-én, szombaton jön. Nem tudom mire vélni a pálfordulást, csak sejtésem van , miért csinált úgy, mintha előtte nem szúrt volna hátba.

Majordomus # 2023.10.04. 19:24

Már csak 6 nap...

karola70 # 2023.10.04. 07:03

Majordomus, jelentkezni fogok, köszönöm szépen!

Majordomus # 2023.10.03. 20:15

Várjuk a fejleményeket.
És ne fizess neki az elszámolásig.

karola70 # 2023.10.03. 05:30

Rendben, beengedem.

Ma elég sok helyre elküldtem a levelemet és jogi tanácsot kértem, nagyon kíváncsi leszek, hogy kapok-e választ és mennyi lesz a kifizetendő összeg, de ha számomra megfizethető, mindenképpen szükségem lesz segítségre, nem szeretném, ha a jogaim csorbulnának.

Nagyon köszönöm Majordomus!

Majordomus # 2023.10.02. 19:25

Sűrün előfordul nálam is ha felmond a bérlő hogy az új érdeklődő megnézné a lakást.....

Ezt megteheti a bérlő szükségtelen zavarása nélkül.

Nálam ez a szöveg szerepel a szerződésben.

Ehhez egyébként joga van,főleg ha előre bejelenti.
Engedd be.

Egyébként számold ki mennyi pénzed van nála,ehhez képest mennyit költesz egy jogi segítségre.

Max.pár tízezer ft. Akár egy ügyvéd aki a bojtárját elküldi melléd,vagy kezdő ügyvéd aki még nem sztárgázsit számláz.

Munkahelyen jogász?
Családban jogász? Ismeretségben?

Sok lehetőség van.
Lehet az amit itt már javasoltak- 2 tanu -de velük nem sokra mész ha nem járatosak az ingatlanjogban.

Ha már komoly vevő jön az javitja a pozicióidat mert sürgős lesz a tulajnak hogy veled megegyezzen a költözésről.

karola70 # 2023.10.02. 14:44

Megnéztem a szerződést, amiben annyi szerepel csak, hogy ha ellenőrizni jön a tulajdonos - sosem tette, körbe sem ment, pedig évekig mondtam neki, jöjjön, nézzen körbe, ő csak leült az ebédlőbe - 24 órán belül köteles vagyok beengedni. Most azt írta, teljesen határozott stílusban, hogy megfelelő a holnap kora esti időpont arra, hogy hozzon egy vevőt? Köteles vagyok azt írni, hogy igen? Hónap végén itt sem vagyunk, kötetlenül jöhet - mehet a lakásban, vagy ehhez joga van, hogy most idegen embereket hozzon ide? Ha igen, természetesen elfogadom. Nagyon köszönöm előre is a tanácsot/segítséget.

karola70 # 2023.10.02. 12:37

@Majordomus,

szeretném megkérdezni Tőled, hogy tudsz-e nekem abban segíteni, merre induljak el, ha szeretnék segítséget magam mellé? Soha nem kellett jogi képviselőt megkérjek, teljesen tanácstalan vagyok, viszont biztos vagyok abban, hogy szükségem lesz rá.

Majordomus # 2023.10.01. 19:30

Ha 1 hónap van kikötve a felmondásra,akkor igy jó..

Szerintem 10-én ne fizess semmit,azzal hogy 31-én elszámoltok.

Matthiasi

S van a bérbeadó aki befektetésnek vesz lakásokat. Például én.

S van a bérlő aki lakásra gyüjt,van aki nyugdijig akar a városban lakni,s van akinek kényelmesebb igy.

Egyébként jórészt igazad van.

karola70 # 2023.10.01. 16:04

@Majordomus,

nagyon szépen köszönöm az ismételt segítségedet! A felmondás így íródott: ..........napján aláírt bérleti szerződést a szerződés x pontjában foglaltaknak megfelelően, az abban rögzített felmondási idő betartásával rendes felmondással okt.31 napjával felmondom.

Kérem, hogy a bérleti jogviszony kezdetekor megfizetett óvadék fel nem használt összeget részemre legkésőbb a bérleti szerződés megszűnésének napján, azaz október 31-én visszafizetni szíveskedjen.

@matthiasi,

minden általad leírttal egyetértek, köszönöm.

matthiasi # 2023.10.01. 08:04

Mint ígértem folytatom.
Tehát kezdem a bérbeadókkal.Nem mindenki alkalmas lakáskiadásra. kell egy felesleges lakás,de ez még kevés. Kell nagyvonalúság, hogy arra a lakásra ne úgy tekintsen mint az édes gyerekére. Ne féltse az indokoltnál jobban.
Egy kiadott lakásban emberek élnek használják a lakást, az a jellegénél fogva elhasználódik. Nagyon nehéz megállapítani mi a természetes és mi megy azontúl. Ha valaki sok év takarékossággal (szűkölködéssel) szerez meg egy lakást elsőre nem biztos hogy a legjobb a bérbeadás.Persze sok évre parlagon hagyni sem ésszerű. Tehát aki nagyon félti a lakását ..ne adja bérbe.

Aztán aki nem barkácsoló hajlam ( kétbalkezes ) szintén nem javasolt bérbeadónak

.A bérlőkről. Aki azzal foglalkozik sokat , hogy másnak van lakása,ráadásul pluszban neki nincs nem biztos hogy egy jó bérlő lesz.

A bérlő fojtsa el a barkácshajlamát,mert nem biztos hogy a fúrás - faragást egy idegen lakásban pozitívan fogják értékelni.

Bérbeadónak - bérlőnek 4 mindenki csak a jövedelme és a lehetőségei szerinti lakásban lakjon.

Egy felkapott helyen, egy tágas ráadásul minőségi lakásban lakni jó. Kérdés megengedhetjük e magunknak ? Mint bérlő.
Ha a bérbeadó akad össze olyannal akinek „ nagy a kabát”,jobb ha udvariasan elutasítja. ol. Úgy hogy mással még tárgyalok,stb.

matthiasi # 2023.10.01. 07:40

Egyébként a "kiszállásos" jogi képviselő 20 ezer ft.”..
Ja mint kiszállási díj + az eltöltött idő óradíja.

Majordomus # 2023.09.30. 20:07

Le is lakhatod a maradék 70 ezer ft-ot.

Alig egy hét...

Csak lakáskiüritési perrel tudna kitenni az meg nem egy hét sőt...

Egyébként a "kiszállásos" jogi képviselő 20 ezer ft...

Lehet meg kellett volna fontolni a felmondás szövegét hogy ne legyen benne hiba amibe bele tud kötni a bérbeadó...

Lehet hogy nem kellene fizetned 10-én. Lakd le a kauciót....
Ha jön a pénzért, közöld hogy pert fogsz inditani és addig nem fizetsz...

Egy ilyen görénnyel szemben nem mehetsz el veszteséggel.

karola70 # 2023.09.30. 14:29

Igy van, véget vetettem és elküldtem neki a felmondásomat. És igen, itt a bizonyíték nálam, milyen 'alja' módon és csipőből tüzelve írta meg a tulajdonos, hogy akkor szépen kifizetem a kárt, amihez tartom magam: nem én okoztam! Ha így lenne, az összes elem a konyhában ugyan ilyen állapotban lenne. A hangsúly ezen van, nem én okoztam, de hiába hivatkoztam a szerződés bizonyos pontjára, idegből írt, majd törölte és hopp, talált egy másik pontot, amire hivatkozva leírta, hogy akkor nem is kérdés, nem kaucióból kell levonni, hanem külön fizetni. Nem fogom, sőt, meghoztam egy döntést, nem adom oda neki 10-én a teljes összeget, szépen a hó végééig elteszem és amennyiben tovább halad az inkorrekt úton és tovább akar rajtam leverni ezt, azt, amazt, csak, hogy minél több pénzem nála maradjon, ott marad neki a féltve örzött két havi kaució összege és én így "csak" 70 ezret bukok, neki a zsebébe marad a leadott 280 ezer ft. Nem fogom hagyni magam. És nem mellékesen, amiket okoztam, már el is kezdtem javítani, pl, leszakadt a párnahuzatáról egy cippzár húzója, 2000-ért visszarakattam egy vadi újat. Ahol minimális koszolódás keletkezett a falon 4 év alatt, teszem hozzá festés nélkül vettem át a lakást, vettem 6000-ért egy szórófestéket és hopp, nyoma sincs. Nem írtam, hogy miért adja el. Itt ült fent, beszélgettünk, ez mindig így volt a pénz átadásánál. Normálisan, kulturáltan, soha, semmi problémánk nem volt egymással. Úgy adta a beszélgetés, hogy viccesen megkérdeztem, ugye nem adod el a lakást? Nem-nem, dehogy is. Rá három napra jött egy írás, hogy ők az apjával úgy döntöttek , hogy eladják, mert neki ennyiért nem éri meg, hiszen én is láthatom, hogy 230 e felett vannak már a bérleti díjak és azt meg ki fogja megfizetni. Igaza van, itt a gettó telepen, talán az egyetlen panelprogramon át nem esett, elhanyagolt, lepuszított házban senki és talán ezért adják el, mert pontosan tudja, ennyi pénzt itt senki nem fog kifizetni neki. De ezt nem tudhatom, csak tipp. Joga van és ha korrekt maradt volna, ahogy tette 4 évig, én sem raboltam volna a ti és az én időmet azzal, hogy megtudjam, milyen jogaim vannak az igazam megvédése érdekében.

matthiasi # 2023.09.30. 06:31

Nagy érdeklődéssel figyelem/olvasom ezt a K. - MD és a többiek eszmecseréjét, ami egy átadás előtt lévő bérlet/ albérlet kauciójának vissza adásáról vagy visszatartásáról szól.

Van egy 57 nm -es lakótelepi lakás bebútorozva, alaposan gépesítve stb.

Egy konyhabútor kettő ajtója megrongálódott ezért vagy azért. Pl. helytelen használatét miatt vagy a gyenge minőség miatt. Aztán van egy macska karmolásos karosszék.
A bérlet 4 éve tart.
Most kiderül hogy vége lenne ennek a bérletnek...elkerülte a figyelmemet hogy miért.
Megtudhatjuk az itteni csevejből,hogy a bérbeadó egy 'alja' személy sok sok negatív tulajdonsággal és főleg azt hogy nem szándékozik visszaadni az óvadékot ,a 'kóciót'. Vajon jelezte vagy csak a bérlő feltételezése.. Nem tudható..vagy elkerülte a figyelmemet.
Mindegy.
Véget kell vetni az ilyen nemszeretem bérleti viszonynak.
folyt .köv....

drbjozsef # 2023.09.30. 06:01

Na erre kíváncsi leszek én is.
Írd meg találtál-e, és mennyiért egy ügyvédet aki egy ilyenért kimegy hozzád egy órára...

A lényeg, hogy ne legyél egyedül. Két ismerős is megteszi tanúnak.