Albérlet -


karola70 # 2023.10.04. 07:03

Majordomus, jelentkezni fogok, köszönöm szépen!

Majordomus # 2023.10.03. 20:15

Várjuk a fejleményeket.
És ne fizess neki az elszámolásig.

karola70 # 2023.10.03. 05:30

Rendben, beengedem.

Ma elég sok helyre elküldtem a levelemet és jogi tanácsot kértem, nagyon kíváncsi leszek, hogy kapok-e választ és mennyi lesz a kifizetendő összeg, de ha számomra megfizethető, mindenképpen szükségem lesz segítségre, nem szeretném, ha a jogaim csorbulnának.

Nagyon köszönöm Majordomus!

Majordomus # 2023.10.02. 19:25

Sűrün előfordul nálam is ha felmond a bérlő hogy az új érdeklődő megnézné a lakást.....

Ezt megteheti a bérlő szükségtelen zavarása nélkül.

Nálam ez a szöveg szerepel a szerződésben.

Ehhez egyébként joga van,főleg ha előre bejelenti.
Engedd be.

Egyébként számold ki mennyi pénzed van nála,ehhez képest mennyit költesz egy jogi segítségre.

Max.pár tízezer ft. Akár egy ügyvéd aki a bojtárját elküldi melléd,vagy kezdő ügyvéd aki még nem sztárgázsit számláz.

Munkahelyen jogász?
Családban jogász? Ismeretségben?

Sok lehetőség van.
Lehet az amit itt már javasoltak- 2 tanu -de velük nem sokra mész ha nem járatosak az ingatlanjogban.

Ha már komoly vevő jön az javitja a pozicióidat mert sürgős lesz a tulajnak hogy veled megegyezzen a költözésről.

karola70 # 2023.10.02. 14:44

Megnéztem a szerződést, amiben annyi szerepel csak, hogy ha ellenőrizni jön a tulajdonos - sosem tette, körbe sem ment, pedig évekig mondtam neki, jöjjön, nézzen körbe, ő csak leült az ebédlőbe - 24 órán belül köteles vagyok beengedni. Most azt írta, teljesen határozott stílusban, hogy megfelelő a holnap kora esti időpont arra, hogy hozzon egy vevőt? Köteles vagyok azt írni, hogy igen? Hónap végén itt sem vagyunk, kötetlenül jöhet - mehet a lakásban, vagy ehhez joga van, hogy most idegen embereket hozzon ide? Ha igen, természetesen elfogadom. Nagyon köszönöm előre is a tanácsot/segítséget.

karola70 # 2023.10.02. 12:37

@Majordomus,

szeretném megkérdezni Tőled, hogy tudsz-e nekem abban segíteni, merre induljak el, ha szeretnék segítséget magam mellé? Soha nem kellett jogi képviselőt megkérjek, teljesen tanácstalan vagyok, viszont biztos vagyok abban, hogy szükségem lesz rá.

Majordomus # 2023.10.01. 19:30

Ha 1 hónap van kikötve a felmondásra,akkor igy jó..

Szerintem 10-én ne fizess semmit,azzal hogy 31-én elszámoltok.

Matthiasi

S van a bérbeadó aki befektetésnek vesz lakásokat. Például én.

S van a bérlő aki lakásra gyüjt,van aki nyugdijig akar a városban lakni,s van akinek kényelmesebb igy.

Egyébként jórészt igazad van.

karola70 # 2023.10.01. 16:04

@Majordomus,

nagyon szépen köszönöm az ismételt segítségedet! A felmondás így íródott: ..........napján aláírt bérleti szerződést a szerződés x pontjában foglaltaknak megfelelően, az abban rögzített felmondási idő betartásával rendes felmondással okt.31 napjával felmondom.

Kérem, hogy a bérleti jogviszony kezdetekor megfizetett óvadék fel nem használt összeget részemre legkésőbb a bérleti szerződés megszűnésének napján, azaz október 31-én visszafizetni szíveskedjen.

@matthiasi,

minden általad leírttal egyetértek, köszönöm.

matthiasi # 2023.10.01. 08:04

Mint ígértem folytatom.
Tehát kezdem a bérbeadókkal.Nem mindenki alkalmas lakáskiadásra. kell egy felesleges lakás,de ez még kevés. Kell nagyvonalúság, hogy arra a lakásra ne úgy tekintsen mint az édes gyerekére. Ne féltse az indokoltnál jobban.
Egy kiadott lakásban emberek élnek használják a lakást, az a jellegénél fogva elhasználódik. Nagyon nehéz megállapítani mi a természetes és mi megy azontúl. Ha valaki sok év takarékossággal (szűkölködéssel) szerez meg egy lakást elsőre nem biztos hogy a legjobb a bérbeadás.Persze sok évre parlagon hagyni sem ésszerű. Tehát aki nagyon félti a lakását ..ne adja bérbe.

Aztán aki nem barkácsoló hajlam ( kétbalkezes ) szintén nem javasolt bérbeadónak

.A bérlőkről. Aki azzal foglalkozik sokat , hogy másnak van lakása,ráadásul pluszban neki nincs nem biztos hogy egy jó bérlő lesz.

A bérlő fojtsa el a barkácshajlamát,mert nem biztos hogy a fúrás - faragást egy idegen lakásban pozitívan fogják értékelni.

Bérbeadónak - bérlőnek 4 mindenki csak a jövedelme és a lehetőségei szerinti lakásban lakjon.

Egy felkapott helyen, egy tágas ráadásul minőségi lakásban lakni jó. Kérdés megengedhetjük e magunknak ? Mint bérlő.
Ha a bérbeadó akad össze olyannal akinek „ nagy a kabát”,jobb ha udvariasan elutasítja. ol. Úgy hogy mással még tárgyalok,stb.

matthiasi # 2023.10.01. 07:40

Egyébként a "kiszállásos" jogi képviselő 20 ezer ft.”..
Ja mint kiszállási díj + az eltöltött idő óradíja.

Majordomus # 2023.09.30. 20:07

Le is lakhatod a maradék 70 ezer ft-ot.

Alig egy hét...

Csak lakáskiüritési perrel tudna kitenni az meg nem egy hét sőt...

Egyébként a "kiszállásos" jogi képviselő 20 ezer ft...

Lehet meg kellett volna fontolni a felmondás szövegét hogy ne legyen benne hiba amibe bele tud kötni a bérbeadó...

Lehet hogy nem kellene fizetned 10-én. Lakd le a kauciót....
Ha jön a pénzért, közöld hogy pert fogsz inditani és addig nem fizetsz...

Egy ilyen görénnyel szemben nem mehetsz el veszteséggel.

karola70 # 2023.09.30. 14:29

Igy van, véget vetettem és elküldtem neki a felmondásomat. És igen, itt a bizonyíték nálam, milyen 'alja' módon és csipőből tüzelve írta meg a tulajdonos, hogy akkor szépen kifizetem a kárt, amihez tartom magam: nem én okoztam! Ha így lenne, az összes elem a konyhában ugyan ilyen állapotban lenne. A hangsúly ezen van, nem én okoztam, de hiába hivatkoztam a szerződés bizonyos pontjára, idegből írt, majd törölte és hopp, talált egy másik pontot, amire hivatkozva leírta, hogy akkor nem is kérdés, nem kaucióból kell levonni, hanem külön fizetni. Nem fogom, sőt, meghoztam egy döntést, nem adom oda neki 10-én a teljes összeget, szépen a hó végééig elteszem és amennyiben tovább halad az inkorrekt úton és tovább akar rajtam leverni ezt, azt, amazt, csak, hogy minél több pénzem nála maradjon, ott marad neki a féltve örzött két havi kaució összege és én így "csak" 70 ezret bukok, neki a zsebébe marad a leadott 280 ezer ft. Nem fogom hagyni magam. És nem mellékesen, amiket okoztam, már el is kezdtem javítani, pl, leszakadt a párnahuzatáról egy cippzár húzója, 2000-ért visszarakattam egy vadi újat. Ahol minimális koszolódás keletkezett a falon 4 év alatt, teszem hozzá festés nélkül vettem át a lakást, vettem 6000-ért egy szórófestéket és hopp, nyoma sincs. Nem írtam, hogy miért adja el. Itt ült fent, beszélgettünk, ez mindig így volt a pénz átadásánál. Normálisan, kulturáltan, soha, semmi problémánk nem volt egymással. Úgy adta a beszélgetés, hogy viccesen megkérdeztem, ugye nem adod el a lakást? Nem-nem, dehogy is. Rá három napra jött egy írás, hogy ők az apjával úgy döntöttek , hogy eladják, mert neki ennyiért nem éri meg, hiszen én is láthatom, hogy 230 e felett vannak már a bérleti díjak és azt meg ki fogja megfizetni. Igaza van, itt a gettó telepen, talán az egyetlen panelprogramon át nem esett, elhanyagolt, lepuszított házban senki és talán ezért adják el, mert pontosan tudja, ennyi pénzt itt senki nem fog kifizetni neki. De ezt nem tudhatom, csak tipp. Joga van és ha korrekt maradt volna, ahogy tette 4 évig, én sem raboltam volna a ti és az én időmet azzal, hogy megtudjam, milyen jogaim vannak az igazam megvédése érdekében.

matthiasi # 2023.09.30. 06:31

Nagy érdeklődéssel figyelem/olvasom ezt a K. - MD és a többiek eszmecseréjét, ami egy átadás előtt lévő bérlet/ albérlet kauciójának vissza adásáról vagy visszatartásáról szól.

Van egy 57 nm -es lakótelepi lakás bebútorozva, alaposan gépesítve stb.

Egy konyhabútor kettő ajtója megrongálódott ezért vagy azért. Pl. helytelen használatét miatt vagy a gyenge minőség miatt. Aztán van egy macska karmolásos karosszék.
A bérlet 4 éve tart.
Most kiderül hogy vége lenne ennek a bérletnek...elkerülte a figyelmemet hogy miért.
Megtudhatjuk az itteni csevejből,hogy a bérbeadó egy 'alja' személy sok sok negatív tulajdonsággal és főleg azt hogy nem szándékozik visszaadni az óvadékot ,a 'kóciót'. Vajon jelezte vagy csak a bérlő feltételezése.. Nem tudható..vagy elkerülte a figyelmemet.
Mindegy.
Véget kell vetni az ilyen nemszeretem bérleti viszonynak.
folyt .köv....

drbjozsef # 2023.09.30. 06:01

Na erre kíváncsi leszek én is.
Írd meg találtál-e, és mennyiért egy ügyvédet aki egy ilyenért kimegy hozzád egy órára...

A lényeg, hogy ne legyél egyedül. Két ismerős is megteszi tanúnak.

matthiasi # 2023.09.30. 05:56

Felettébb érdekes lenne ha pl. én egy pénz átvételre ügyvédet hívnák. Az még érdekesebb lenne ha egy átadás árvételre hívnák ügyvédet. Egyáltalán milyen minőségben lenne ott hogy belepofázzon kettőnk dolgába.
Ettől függetlenül második személyt tanúnak néha hívok.
Erre :
Aki majd felhívja a figyelmét a nyugtaadás szabályaira. Neked meg nem lesz gyomorgörcsöd.

S akkor tárgyalhattok a kaucióról is.
Nagy valószínűséggel egy ügyvéd kiszállásos óradíja vetekedne egy 4 évvel ezelőtt adott kaució összegével.

karola70 # 2023.09.30. 02:03

@Majordomus,

ezen gondolkodtam éppen tegnap és te is leírtad, köszönöm, rásegítettél a végső megoldásra. Keresnem kell egy ügyvédet, ebben végképp laikus vagyok, fogalmam nincs, merre induljak el, de meg kell oldjam.

Majordomus # 2023.09.29. 19:19

Nem egy ökör ára ha tényleg fogadsz egy ügyvédet arra az egy órára.
.
Aki majd felhívja a figyelmét a nyugtaadás szabályaira. Neked meg nem lesz gyomorgörcsöd.

S akkor tárgyalhattok a kaucióról is.

karola70 # 2023.09.29. 04:28

@Majordomus,

nem mondom, hogy nem vagyok ideges. Ez egy iszonyúan kellemetlen helyzet, főleg azok után, hogy az elmúlt 4 évben a kisfián kívül senkit nem hozott fel, most pedig megalázott egy sittes arcú taggal, aki végtelenül lekezelő és számomra arrogáns volt, így feltételezem, most 10-én sem egyedül jön a pénzért, ahogy az átadás-átvételnél sem lesz egyedül. Kvázi megfélemlítve éreztem magam az akkori adott helyzetben és most is így érzek.

Majordomus # 2023.09.28. 19:00

Vannak kényszerhelyzetek.

Remélem ezzel meg tudod fogni...

karola70 # 2023.09.28. 06:37

@Majordomus,

beszámolok mindenképpen neked, sajnálom, h nem kértelek meg, ajánlj nekem lakást, nagyon ritka az ilyen ember, mint te is, elveszett a mai világban a korrekt és tisztességes hozzáállás. Még egyszer köszönöm szépen a sok tanácsot, segítséget.

@alapos,

oké, legyek balek, jogod van a saját valóságképedhez. Semmire? 4 évig fedél volt a fejem felett, tehát nem a semmire, maximum csendben maradtam és nem kértem az átvételi elismervényt, mert nem akartam összetűzésbe kerülni a tulajdonossal és örültem, hogy van egy szép lakás a fejem felett. Sértett? Ezzel is egyetértek, bármikor, bárkinek szívesen megmutatom a lakást, a saját szemével meggyőződhet róla az illető, h nincs lepusztítva, sőt. Ahogy meg tudom mutatni a köztem és a tulajdonos közötti üzenetváltásokat is, ha a jog ezt engedné, abból is egyértelműen kiderül, ki az inkorrekt és ki a sértett, megvezetett ember. Én bizonyítani tudom az igazamat és meg is teszem, pontosan azért, mert nem érdemlem meg ezt az aljasságot. Utolsó mondatként pedig, ha nem lennék hiteles, nem rabolnám itt mások és a magam idejét, fel sem merülne bennem, hogy hazugságot írjak csak azért, mert unatkozom, ismétlem, szavaim hitelességét bizonyítani tudom.

Alapos # 2023.09.28. 05:08

Ha valaki annyira görény hogy 4 évig elveszi a pénzt egy cetli nélkül,
Az aki adja a pénzi ugyan olyan. Egyszer meg lehet tenni, néha kétszer is, de harmadjára nagy baleknak kell lenni aki csak úgy a semmire pénzt ad.
Ez az eset egy sértett torz látás minta képe.
Semmi konkrétum, csak sértett vagdalkozás.

Azt viszont jó tudni, hogy egy pénzkövetelő pernek van egy alsó határa.

Majordomus # 2023.09.27. 19:43

3 millió ft alatt is lehet Fizetési Meghagyást kibocsátani. Ha ellentmond(amit nem fog megtenni) csak akkor lesz per.

Ha valaki annyira görény hogy 4 évig elveszi a pénzt egy cetli nélkül,és a végén szivózik egy becsüketesen fizető bérlővel akkor meg is érdemli.

Én még sosem tartottam vissza kauciót ha normálisan fizettek és időben.

A bérlő üzleti partner és nem pénztermelő automata. Tisztességesen el kell számolni.

Tedd amit javasoltam. És majd számolj be a fejleményekről.

karola70 # 2023.09.27. 10:50

A blöff ebben az esetben azt takarja, amit az inkorrekt tulajdonos megérdemel. Ha ő le akar húzni úgy, hogy éveken keresztül pontosan megkapta a pénzét és bármiben számíthatott az együttműködésemre, most azonban mohó módon előjött a jellemvonása, akkor igen, lemegyek szint alá. Nem fogtál meg drbjozsef.

drbjozsef # 2023.09.27. 09:05

A blöff?
Az mi is?
Szimplán gyűlölöm az inkorrektséget, az átvágást...

karola70 # 2023.09.27. 07:05

drbjozsef,

nekem ugyan csak főiskolai végzettségem van, mégis értettem, mit akar felém közvetíteni Majordomus...

'A blöff sok esetben hatásos.. Élj vele"