Ingatlanon levő adósság átvállalás


Majordomus # 2023.11.29. 21:06

A sorrend nem mindegy.

Előzőleg bizd meg az ügyvédet a lebonyolitással ha már ismered a tartozás összegét s látod hogy elbírsz e vele.

osztap # 2023.11.29. 10:51

Patrik25,

Az első, amit meg kell tudnod, hogy mennyi az adósság. A tulajdoni lapon levő összeg elavult, az eltérés gyakran jelentős. Az adósnak kell a mai napra vonatkozó tartozásigazolást kérnie a végrehajtótól.

Ha azt tudod, eldöntöd hogy megér-e ennyit. Ha igen, akkor megveheted az adóstól, akár hitelre, CSOK-ra, stb. is. Akkor az első vételárrészlet a végrehajtónak megy, abból a tartozás ki lesz fizetve, a végrehajtási jogot a végrehajtó törölteti. A vételár maradékát kapja az eladó.

Ha a tartozás több, mint amennyit ér az ingatlan, akkor marad az árverés vagy a megegyezés, ahogy KBS írta.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.11.29. 06:33

mennyire menne bele a végrehajtó hogy a párommal ezt részletbe tudnánk fizetni,

Semennyire. Főszabályként árverésen kell megvenned. Kivételesen akkor veheted meg árverésen kívül, ha megegyezel az adóssal és a végrehajtást kérővel is. (Ha a vételár fedezi a teljes tartozást, akkor az utóbbival nem kell.)

Patrik25 # 2023.11.28. 22:54

A tulajdoni lap amit lekértem földhivatalból abba van egy jelzálog ami chf-be van megadva és következőnek pedig már egy végrehajtási összeg.

Majordomus # 2023.11.28. 21:02

Ez igy egyszerre nem fog menni.

Milyen adósság van? Bankhitel?

Patrik25 # 2023.11.28. 20:07

Üdv.

Lenne egy ház amit a tulaj már kb 6 éve nem használt és csak van magának.Van rajta egy adósság amit ha átvállalunk akkor miénk lehetne a ház.Többször próbálták már elálverezni de a tulaj mindig neki ment így ez nem sikerült a végrehajtónak.Az a kérdés hogy mennyire menne bele a végrehajtó hogy a párommal ezt részletbe tudnánk fizetni, meg hogyan működne ez az egész folyamat?Gondolok itt hogy ez akkor ingatlan vásárlásnak minősülne vagy sem?Kellene illetéket fizetni?Párom a Csokot feltudná venni és esetleg egy részét ebbe beleforgatni?

Választ előre is köszönöm.