Veszélyes kerítés, gyerek


Majordomus # 2024.06.25. 16:10

Évente van ilyen kerítés esetem,igaz legutóbb macskákkal...
.
A lényeg: a közös képviselőtök írjon egy levelet a szomszéd képviselőnek ez ügyben,azzal hogy baleset esetén minden felelősséget rájuk hárít. Ez elég lesz.

drbjozsef # 2024.06.25. 11:07

Janos26,

A fő kérdésem pedig az volt, hogy ki tud ebben kicsit hivatalosabb hangon eljárni, feljelentés nélkül.

Sajnos a hivatalos hang együtt jár a hivatalossággal, a bejelentéssel.
Kérheti tőlük a közös képviselőtök, de ugye ő nem hatóság.
Esetleg, ha van körzeti megbízott, esetleg rendőr ismerős, őt megkérheted, hogy csengessen már be, és szépen hívja fel a szülők figyelmét rá, hogy balesetveszélyes is amit a gyerek csinál, meg van, akit a másik házban zavar is, de nyugodtan használja a kaput.

Szomorú örökös # 2024.06.24. 21:40

Janos26

Hát lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem még gyerekként is tabu volt mások portája,
kizárólag kapun/ajtón mentünk máshoz, még a szomszédhoz is.

Anno a lábszáron szakadt farmerokat kidobták, ma meg óriási divat lett. Változnak az idők, el kell fogadni.

Janos26 # 2024.06.24. 19:13

Köszönöm a válaszokat.
Ezért írtam a legelején, hogy faramuci a dolog, mert nem akarom én sem a fülénél fogva kihajintani a gyereket.
A fő kérdésem pedig az volt, hogy ki tud ebben kicsit hivatalosabb hangon eljárni, feljelentés nélkül.
Írták, hogy a gyerekek szeretnek kerítésen átmászni. Hát lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem még gyerekként is tabu volt mások portája, kizárólag kapun/ajtón mentünk máshoz, még a szomszédhoz is. A társasházat is körbeveszik a szomszédos porták, de egyik irányba sem mászkált át soha senki (eddig). Nehogy már ez legyen a normális.
Mégegyszer köszönöm

Majordomus # 2024.06.24. 15:47

És eldöntik ki a felelős ha a gyerek leesik a keritésröl és kitöri a nyakát....

Szomorú örökös # 2024.06.24. 12:15

a két társasház összehívja a közgyűlést...külön külön, megvitatják a dolgot és egy tiltó határozatot hoznak

Az aztán különösen elrettentő erejű lesz. :-D

drbjozsef # 2024.06.23. 19:39

Janos26,

Bocs, látom, hogy a tietek a kerítés.
Akkor a szülőnek erre is külön felhívni a figyelmét : a gyerek (meg hát, végül is, senki a szomszédból) egy ujjal se érjen a kerítéshez, lehetőleg még sanda pillantásokat se vessen rá, mert ahhoz semmi közük. A többit az előző szerint.

(Egyébként meg, ha mégis megint megtörténik, akkor én, a helyedben, átmennék a szomszédba, és bemásznék az ablakon ennek a családnak a lakásába. Ugye, nincs ez ellen kifogásuk, csak egy jót játszani jöttél, nem fogsz zavarni, bedugnám a tévéjükbe az xboxot, felpattintanék egy doboz sört, és várnám a kérdéseket, hogy ezt most így hogy. Hát, pont úgy, ahogy Dezsőke nálunk...)

drbjozsef # 2024.06.23. 19:35

Ha nincs eredmény,akkor a két társasház összehívja a közgyűlést...külön külön, megvitatják a dolgot és egy tiltó határozatot hoznak

Szerintem mindketőnek alakítani kellene bizottságokat is, külön "Kerítésátmászás vizsgáló különleges adhoc bizottság" néven, tisztviselőket választani, javadalmazást megszavazni és pogácsákat hozatni, majd kéthetente összeülni ülésre. Esetleg tervezhetnek egy lovat is.

drbjozsef # 2024.06.23. 19:33

Janos26,

Kié az a kerítés? Melyik oldalon áll? Ki építette?

Mit szeretnél? Hogy ne másszon át?
Hát szólj a kis drágának, hogy ha még egyszer rámászik, kap két olyan pofont, hogy kiesik a haja alól (esetleg közben egy rongybaba fejét kéjes arccal letépni, de azért szigorúan tanúk nélkül).
Egyben szülőnek írásba adni, hogy a kerítés nem erre való, balesetveszélyes, felelősséget senki sem vállal, de ha még egyszer rámászik a gyerek, akkor rongálásért és magánlaksértésért feljelented a gyereket, és a gyámhatóságnál pedig a szülőket, mert ha nem képesek ezt kinevelni a gyerekből számodra teljesen mindegy milyen módszerrel, akkor sokkal többre sem képesek gyereknevelésileg, ily módon minimum a gyermek védelembe vételét szükségesnek érzed majd.

Hátha hat.

Zöldövezeti11 # 2024.06.23. 12:21

A gyerek anyját felszólítottam, hogy ne mászkáljon a gyereke a kerítésen,
Bizonyos korú gyerekek szeretnek átmászni a kerítéseken.

Amúgy hasznosabb lett volna felszólítás helyett szépen megkérni az érdekelteket.

Ha nincs eredmény,akkor a két társasház összehívja a közgyűlést...külön külön, megvitatják a dolgot és egy tiltó határozatot hoznak

Janos26 # 2024.06.22. 18:46

Üdvözlöm a fórumozókat!
Tanácsot szeretnék kérni a következő, kissé faramuci témában.
Egy társasházban lakom, ami egy zárt, a társasházhoz tartozó magánterületen van. A szomszéd telken szintén van egy társasház, ugyanígy zárt magánterülettel. A két telek között támfal van a szintkülönbség miatt, a támfal tetején pedig fém kerítés. A szomszéd társasházból egy gyerek rendszeresen átmászik a kerítésen, hogy az itteni haverjával játsszon. Mivel a kerítés elég gyenge lábakon áll (a zártszelvény oszlopok nincsenek bele betonozva a támfalba, csak le vannak csavarozva), ezért fennáll a veszély, hogy még akár egy gyerek rángatásától is kifordulhat és balesetet okozhat. A gyerek anyját felszólítottam, hogy ne mászkáljon a gyereke a kerítésen, elmondtam az okát, ill. azt is, hogy ha át akar jönni, akkor használja a bejárati kaput, akkor semmi gond. Természetesen ugyanúgy átmászkál a gyerek.
Kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni? A közös képviselőnek kell jelezni? Ez birtokháborítás? Mivel a kerítést és a támfalat a mi társasházunk csináltatta, így gondolom baj esetén mi lennénk a hunyók. Köszönöm